Hybride warmtepomp Burgwerd Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: spaar €35 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De traditionele CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Atag, Nefit, Remeha) verdwijnt vanaf 2021. Jouw welbekende hr-ketel mag je dan enkel inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Hierbij kun je denken aan biomassaketel, elektrische cv-ketel, zonneboiler, infraroodpanelen, het warmtenet of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp is zeer in trek, maar is ook prijzig. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: het hybride warmtepomp systeem in Burgwerd met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. Niet al te duur, ook voor oudere woningen, en gunstig voor de energienota. Op deze pagina detecteer je nuttige details over werking, terugverdientijd, subsidies, voordelen en nadelen enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op de welbekende CV-ketel op gas. Zeer populair in Burgwerd. Een dergelijk hybride opstelling rendeert in bestaande bouw en meer recente woningen. Een simpele en niet al te dure oplossing om het gasverbruik terug te dringen. Daarnaast stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Het gasverbruik verklein je tot wel 72%. De cv-ketel springt alleen bij als je veel warm water gebruikt.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei soorten en maten. Sommige types dragen bij aan ruimteverwarming, en andere uitvoeringen dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor vrijwel elk soort woning is er een oplossing. Let op: redelijke isolatie is een vereiste. Welke installatie past bij mijn situatie en budget? Onderstaand detecteer je bruikbare info over de 2 meest populaire installaties (of check Clivet systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Burgwerd. Een soort airco-installatie neemt warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). Deze energie gaat via leidingen naar het binnendeel van de installatie. De pomp vormt de buitenlucht om naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het gros van de huizen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit luchtstromen uit de woning. Deze warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte voor de centrale verwarming en voor het maken van warm tapwater. Het apparaat is bijzonder effectief. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Relatief goedkoop

Een hybride systeem bestel je al vanaf €2800.

Simpele installatie

Past in vrijwel elke woning (nieuw en bestaand).

Verantwoorde keuze

Reduceert gasverbruik met 70%. Bijna gasvrij leven.

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. De aanschafprijs is laag, er zijn aantrekkelijke subsidies en je kunt flink besparen op de energielasten en de CO2-uitstoot in gemeente Súdwest-Fryslân. Concrete cijfers? Verderop analyseer je praktische informatie (of vraag een warmtepomp offerte Burgwerd aan).

Kosten besparen via hybride warmtepompen kent 2 soorten aspecten: je energielasten dalen, en de CO2-uitstoot daalt. In het schema vind je een rekenvoorbeeld. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – voor een eenpersoonshuishouden – ongeveer zo’n €450 op jaarbasis. Ook neemt de Co-2 uitstoot af met zo’n 2400 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en daarnaast erg milieubewust. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Meerkerk.

Type systeemGas + Elektra verbruik*Energielasten*Bezuiniging*CO2-uitstoot
Normale HR-ketel1900 m3 gas€1197€03600 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel900 m3 gas + 900 kWh per jaar€747€4502400 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Burgwerd? (update juli 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met prijs van het systeem, kosten van het installeren, ISDE subsidie en besparing om energie. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Friesland.

Kosten van de pomp

De totale kosten bestaan o.a. uit de investering in de installatie. Een specialist voor het aanleggen kost gemiddeld zo’n 30% van de pomp-kosten. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Burgwerd.

ISDE Subsidie in Burgwerd

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft een historische subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als zonneboilers, elektrische cv-ketels, het warmtenet, pelletkachels, biomassaketel en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €1900 tot ongeveer € 4900. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt heeft te maken met het merk en type, vermogen (kW) en het energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te calculeren betaam je alle aspecten optellen en berekenen. De kosten van de installatie, de stroom/gas besparing en de subsidies. Over het algemeen kom je uit op een interessant rendement en een gemiddelde terugverdientijd van 6,5 jaar. Bij complexe installaties waar een grondboring bij komt kijken ligt dit natuurlijk wat langer.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem is echt wat anders dan een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Het systeem werkt samen met 2 of meer warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en om over genoeg elektriciteit te beschikken zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Je kunt denken aan allerlei manieren. De gasketel (CV) blijft werken als de warmtevraag erg hoog is. Kies hiervoor wel een betrouwbare installateur in Burgwerd. Ook kunnen jullie zonnepanelen en een zonneboiler nemen. Een uitgebreide toelichting check je in onderstaande alinea.

Combineren met bestaande CV ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een compatibel HR-ketel (van merken als Ferroli en ook Remeha) is in dit geval aan te raden. De gasketel springt bij als er opeens veel vraag naar warmte is. Onder andere op koude dagen. Actualiteit: niet elke gasgestookte ketel is te combineren met een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten voordat je tot een aankoop overgaat. Misschien vind je dit ook relevant: hybride systeem in Vessem installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Súdwest-Fryslân)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. De benodigde energie kan je laten opwekken door je eigen zonnepanelen. Deze energie kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Het is een goede stap vooruit richting een woning zonder gasverbruik in Burgwerd.

Zonneboiler aansluiten

In het geval je een zonneboiler hebt, zit je er goed bij. Je hebt heet tapwater dat je kunt gebruiken in de badkamer of om te wassen. De boilers zijn er in grote en kleine versies. Op basis van het aantal bewoners en verbruik van energie maak je de keuze voor een kleine (100 liter ) of grote variant (350 liter). Via grensverleggende zonnecollectoren op het huis wordt het water op een duurzame manier opgewekt. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt die je ‘s avonds gebruikt.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Burgwerd installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Bekijk warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!