Hybride warmtepomp Burum Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: bespaar €300 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De klassieke CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, Intergas, Nefit, Vaillant) wordt per 2021 langzaam uitgefaseerd. Jouw klassieke cv-ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een duurzaam alternatief. Onder ander elektrische cv-ketel, zonneboiler, het warmtenet, infraroodpanelen, pelletkachel of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp wordt gezien als de opvolger van de CV, maar is ook prijzig. Gelukkig is er een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem in Burum met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. De investering is niet enorm, ook voor oudere woningen, en je bespaart op je energierekening. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl signaleer je bruikbare informatie over voordelen en nadelen , werking, geschatte besparing, terugverdientijd enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met jouw “oude” CV-ketel op gas. Het wordt veel toegepast in Burum. Zo’n hybride oplossing wordt veel toegepast in bestaande bouw en meer recente woningen. Een relatief eenvoudige en niet al te dure manier om het gasverbruik terug te dringen. Daarnaast is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Het gasverbruik verminder je zo met 77%. De CV-ketel doet alleen z’n werk als het nodig is (bijv. bij koude dagen).

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is beschikbaar in verschillende soorten. Sommige types zijn puur voor de verwarming, en andere modellen zijn puur voor het opwarmen van water. Voor bijna elke woning is er een geschikt systeem. Onthoud wel: enige vorm van isolatie is noodzakelijk. Welk systeem past bij mijn budget en eisen? Hierna ontdek je aanvullende details over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Cooper&Hunter systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Burum. Een soort airco buiten “vangt” warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). Deze energie gaat via leidingen naar het binnendeel. Deze transformeert de buitenluchtnaar warm water voor het opwarmen van jouw woning. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel van de huizen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp benut warmte in de ventilatielucht. Deze vrijgekomen warmte geeft het af aan de hr-ketel. Hier vindt een proces plaats dat helpt om de verwarming van de woning aan te sturen en voor het maken van warm tapwater. De warmtepomp is bijzonder effectief. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor het maken van warm tapwater? Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Relatief goedkoop

Een hybride opstelling laat je al installeren vanaf €2100.

Handige snelle montage

Het werkt met jouw huidige ketel en verwarming

Erg milieuvriendelijk

Minimaliseert gasverbruik met 50%. Verantwoordelijkheid nemen!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. De aanschafprijs is laag, de verschillende subsidies zijn serieus en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus uitstoot van CO-2 in gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland. Een berekening? Hieronder vind je een rekenvoorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Burum aan).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen gaat langs 2 kanten: je energielasten dalen, en je stoot minder CO-2 uit. In het schema worden twee situatie nader bekeken. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een gemiddelde eengezinswoning – om en nabij de €440 per jaar. Tevens minimaliseer je de uitstoot van CO-2 tot 1600 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en goed voor het milieu. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Meerlo.

Type systeemVerbruik energie*Energienota*Besparing*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1950 m3 gas€1228,5€02800 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel950 m3 gas + 950 kWh per jaar€788,5€4401600 kilo

* Per kalenderjaar (update mei 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Burum? (update mei 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met prijs van het systeem, kosten van de installateur, eventuele subsidie en het verwachtte energieverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Friesland.

Kosten

Allereerst heb je het tarief voor de pomp. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, ga uit van 25% van de productprijs. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, echter het gasverbruik daalt enorm. Probeer een schatting te maken om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Burum.

Subsidie (ISDE) in Burum

De RVO verleent een vorstelijke subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als biomassaketel, zonneboilers, het warmtenet, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €2200 tot +/- €3900. De exacte hoogte van de subsidie is een afgeleide van het merk, vermogen (kW) en energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te berekenen dien je alle soorten opbrengsten en kosten met elkaar verrekenen. Kosten systeem + installatiekosten, de energiebesparingen en de hoogte van de subsidie. In de meeste gevallen kom je tot een hoog rendement en een gemiddelde terugverdientijd van +/- 7,5 jaar. Bij complexe installaties met aardwarmte (boring) is dit vaak minimaal 13 jaar.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem is echt wat anders dan een full electric (standalone) warmtepomp. Je bent genoodzaakt te kiezen voor 2 of meer warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, genoeg warm tapwater, en voor voldoende elektriciteit ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Dit kan met tal van oplossingen. De gasgestookte ketel doet z’n werk op als het nodig is (bijv. bij koude dagen). Kies hiervoor tenminste een vakbekwame installateur in Burum. Ook kunnen jullie zonnepanelen / zonneboilers laten installeren. De tips van onze experts kun je hieronder doornemen.

Combineren met CR-ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een geschikte HR-ketel (bijv. van Buderus of natuurlijk Remeha) is wel nodig. De gasketel springt bij bij piekverbruik. O.a. als de temperatuur buiten laag is. Belangrijk: niet elke cv werkt in combinatie met een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten alvorens jij het systeem gaat bestellen. Wellicht spreekt dit je ook aan: hybride systeem in Vethuizen installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. De benodigde elektriciteit kun jij uiteraard met je eigen zonnepanelen genereren. Deze stroom wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Een goede stap richting een gasvrije woning in Burum.

Zonneboiler aansluiten

Via jouw zonneboiler kun je altijd gebruik maken van heet tapwater dat je kunt gebruiken voor de bad/douche of om te wassen. Ze zijn verkrijgbaar grote en kleine versies. Afhankelijk van de gezinssituatie en energiegebruik kies je een kleine (100 liter ) of een model met extra capaciteit (250 liter). Met behulp van krachtige zonnecollectoren bovenop je woning kan water worden verwarmd. Overdag wordt er warm water opgewekt die je zelf in de avond weer verbruikt.

Wil je een hybride systeem in Burum installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Vraag offertes aan m.b.t. warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!