Hybride warmtepomp Bussum Een combi van warmtepomp en CV-ketel: bespaar €30 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De klassieke gasgestookte ketel (zoals Intergas, Atag, Remeha, Vaillant) wordt per 2021 langzaam uitgefaseerd. Jouw welbekende gasgestookte ketel mag je dan enkel inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Interessante opties zijn infraroodpanelen, zonneboiler, elektrische cv-ketel, pelletkachel, het warmtenet of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is zeer populair, maar is zeker niet goedkoop. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: het hybride warmtepomp systeem in Bussum met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Niet al te duur, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en je bespaart op je energierekening. Op deze website signaleer je nuttige informatie over subsidies, terugverdientijd, werking, geschatte besparing enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op jouw “oude” verwarmingsketel. Je komt het steeds vaker tegen in Bussum. Een hybride installatie is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwe woningen. Een relatief eenvoudige en relatief goedkope benadering om het gasverbruik terug te dringen. Daarbovenop is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit buiten- of ventilatielucht. Je gasverbruik neemt af met zo’n 72%. De cv-ketel is alleen nodig als het nodig is (bijv. bij koude dagen).

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige types zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere uitvoeringen zorgen voor alleen warm tapwater. Voor haast elke ruimte is er een geschikt systeem. Let op: enige vorm van isolatie is benodigd. Welke installatie spoort met mijn situatie en budget? Onderstaand check je meer uitleg over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk CTC systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Bussum. Een buitenunit neemt warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). Deze opgevangen warmte vindt z’n weg via een leiding naar het binnendeel. Deze zet de buitenlucht om naar warmte om je huis te verwarmen. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woningen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp werkt op basis van luchtstromen uit de woning. De gewonnen warmte geeft het af aan de hr-ketel. Dit systeem wordt toegepast voor het verwarmen van de woning en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. De pomp heeft een hoog rendement. Dit betekent een lagere energierekening! Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride apparaat is al verkrijgbaar vanaf €2700.

Handige snelle montage

Geen aanpassingen in huis nodig.

Verantwoord verwarmen

Reduceert gasverbruik met 55%. Verantwoordelijkheid nemen!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. Het is voordelig, de subsidies zijn hoog en je energielasten dalen flink, net als de CO2-uitstoot in gemeente Bussum. Waar mag ik op rekenen? Hieronder ontdek je een rekenvoorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Bussum aan).

Besparen met een hybride warmtepomp gebeurt op 2 manieren: je bespaart op je energielasten, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). Op onze website schetst onze specialist een voorbeeld. Via een hybride warmtepompsysteem bespaar je – voor een eenpersoonshuishouden – om en nabij de €430 per kalenderjaar. Bovendien daalt jouw Co2 uitstoot met 1650 kilo. Goed voor jouw portemonnee en jij bent duurzaam bezig. Nu ook online: hybride warmtepomp Meerssen.

SituatieEnergieconsumptie*Energierekening*Bezuinigen*CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel2000 m3 gas€1260€02850 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel1000 m3 gas + 1000 kWh per jaar€830€4301650 kilo

* Per 12 maanden (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Bussum? (update juli 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als kosten van de apparatuur, installatiewerk, hoogte van de subsidie en besparing om energie. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Noord-Holland.

Kosten van de pomp

Om te beginnen heb je de winkelprijs van de warmtepomp. Daarnaast bedragen de installatiekostendoorgaans +/- 25% van de verkoopprijs. Je gaat meer stroom verbruiken, en het gasverbruik neemt af. Dit dien je met elkaar te verrekenen om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit Bussum.

Subsidie (ISDE) in Bussum

De landelijke autoriteit hanteert een gulle subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als infraroodpanelen, het warmtenet, biomassaketel, pelletkachels, zonneboilers en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €1900 tot ongeveer € 3100. De uiteindelijke subsidie komt tot stand op basis van het model, vermogen en energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te achterhalen behoor je alle type kosten en baten in een berekening gooien. De totale kosten, de besparing op energie en uiteraard je subsidie. In de meeste gevallen kom je tot een noemenswaardig rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 7 jaar. In gevallen van volledig elektrisch met grondboring (aardbron) ligt dit natuurlijk wat langer.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem differentieert zich van een all-electric (volledig elektrisch) model. Je bent genoodzaakt te kiezen voor 2 of meer warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, genoeg warm tapwater, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Hiervoor zijn velerlei oplossingen. De gasketel (CV) blijft werken als je veel warm water gebruikt. Vraag minstens een ervaren installateur in Bussum. Tevens kan je een zonneboiler en/of zonnepanelen aanschaffen. Een uitgebreide toelichting kun je hieronder doornemen.

Combineren met CR-ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een geschikte HR-ketel (van een merk als AWB of Intergas) is wel aan te raden. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als je veel warm water gebruikt. Wanneer? Bijvoorbeeld in de koudere maanden. Goed om te weten: niet elke traditionele ketel werkt samen met een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren voordat je tot een aankoop overgaat. Mensen zochten ook naar: hybride systeem in Veulen installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Bussum)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De benodigde energie kun je optioneel laten opwekken door je eigen zonnepanelen. Deze energie wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Een uitstekende eerste stap naar een gasvrije woning in Bussum.

Zonneboiler toevoegen

Met een eigen zonneboiler kun jij 24/7 aanspraak maken op warm water om te benutten voor sanitair gebruik of om te koken. Ze zijn verkrijgbaar verschillende groottes. Met het aantal huisgenoten als basis en energiebehoefte zoek jij een kleine (200 liter) of een model met extra capaciteit (400 liter). Middels grensverleggende zonnecollectoren op het dak kan water worden verwarmd. Overdag wek je stroom op, dat je in de avond consumeert.

Direct een hybride systeem in Bussum aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Start aanvraag t.b.v. warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!