Hybride warmtepomp Cadzand Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: bezuinig €45 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De klassieke cv-ketel (van Atag, Vaillant, Intergas, Remeha) wordt per 2021 langzaam uitgefaseerd. Jouw welbekende cv-ketel mag je dan slechts inwisselen voor een groene verwarmingsbron. O.a. een het warmtenet, elektrische cv-ketel, biomassaketel, zonneboiler, pelletkachel of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp is zeer populair, maar ook duur. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Cadzand met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. Betaalbaar, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en het verlaagt de CO-2 uitstoot. Op deze pagina check je handige details over kosten, terugverdientijd, subsidies, energieverbruik enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op jouw “oude” gasgestookte ketel. Zeer populair in Cadzand. Zo’n hybride systeem is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwbouw. Een ongecompliceerde en relatief goedkope benadering om te besparen op de energienota. Ook is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit buiten- of ventilatielucht. Het gasverbruik verklein je tot wel 71%. De cv-ketel is alleen nodig als je veel warm water gebruikt.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei types. Sommige modellen zorgen voor een verwarmd huis, en andere types zijn puur voor het opwarmen van water. Voor eigenlijk elk huis is er een oplossing. Goed om te weten: isolatie + HR++ glas is een vereiste. Welk systeem matcht bij mijn situatie en budget? Hieronder ontdek je een korte uitleg over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Dimplex systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Cadzand. Een buitenunit met ventilator onttrekt warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). De gewonnen warmte gaat met leidingen naar het binnendeel van de installatie. Het systeem zet de buitenlucht om naar warm water voor het opwarmen van jouw woning. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel van de huizen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. De warmte die hier wordt gewonnen wordt getransporteerd naar de CV. Dit systeem wordt toegepast bij het verwarmen van de woning en voor warm water om te douchen. Het apparaat heeft een hoog rendement. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Relatief goedkoop

Een hybride installatie bestel je al vanaf €2700.

Handige snelle montage

Geen aanpassingen in huis nodig.

Erg milieuvriendelijk

Vermindert gasverbruik met 60%. Of 0 op de meter?

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. De investering ligt laag, de verschillende subsidies zijn serieus en je gasverbruik neemt af, net als de CO2-uitstoot in gemeente Sluis. Waar mag ik op rekenen? Hieronder lees je een voorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Cadzand aan).

Besparen met een hybride warmtepomp gaat langs 2 kanten: je energienota valt lager uit, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). In de tabel geeft onze expert een toelichting. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – voor een eenpersoonshuishouden – zo rond de €400 per kalenderjaar. Verder neemt de Co-2 uitstoot af met zo’n 1800 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en jij bent duurzaam bezig. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Megchelen.

SituatieEnergieconsumptie*Energiekosten*Besparen*CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel1600 m3 gas€1008€03000 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel600 m3 gas + 1150 kWh per jaar€608€4001800 kilo

* Per 12 maanden (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Cadzand? (update juli 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met kosten van de apparatuur, aansluitkosten, hoogte van de subsidie en stroomverbruik. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Zeeland.

Kosten

De meeste kosten zitten ‘m in de winkelprijs van de warmtepomp. Uiteraard kost ook het installeren geld, gemiddeld gezien 30% van de pomp-kosten. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, echter het gasverbruik daalt enorm. Verreken de stroom- en gaskosten voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit Cadzand.

Subsidie (ISDE) in Cadzand

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland faciliteert in een historische subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als zonneboilers, biomassaketel, elektrische cv-ketels, het warmtenet, pelletkachels en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €800 tot €3900. Het totale bedrag wordt afgeleid a.d.h.v. het type systeem, vermogen (kW) en energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te ontdekken betaam je alle kosten en baten optellen en berekenen. De totale kosten, de energie die je minder gaat verbruiken, en de hoogte van de subsidie. Over het algemeen vloeit hieruit voort een noemenswaardig rendement en een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 7 jaar. Wanneer we spreken over all-electric met grondboring (aardbron) moet je rekening houden met 11 jaar.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem is anders dan een standalone (volledig elektrische) pomp. Het werkt namelijk met verschillende warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, heet tapwater voor direct gebruik, en stroom voor alle elektrische apparaten zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Dit is mogelijk met tal van oplossingen. De traditionele gas ketel werkt als de warmtevraag erg hoog is. Selecteer altijd een vakbekwame installateur in Cadzand. Daarbij kun je een zonneboiler en/of zonnepanelen nemen. De mening van onze vakmannen tref je hieronder.

Combineren met de huidige CV ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een goede HR-ketel (van een merk als Bosch en Rodiac) is in deze situatie cruciaal. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend op de piekmomenten. Dat kan zijn als de temperatuur buiten laag is. Update: niet elke traditionele ketel kan je laten samenwerken met een warmtepomp. Lees je goed in voor je overgaat tot de aankoop. Bekijk ook de mogelijkheden voor: hybride systeem in Vierhouten installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Sluis)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De benodigde elektriciteit kun je optioneel via je eigen zonnepanelen opwekken. Deze energie wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Is voor nu een prima maatregel voor een woning zonder gasverbruik in Cadzand.

Zonneboiler plaatsen

Met een eigen zonneboiler zit je nooit verlegen om opgewarmd water voor normaal gebruik, in de badkamer of om te wassen. Deze systemen kun je laten plaatsen in allerlei formaten. Door te kijken naar aantal inwoners en energieverbruik zoek jij een kleine (100 liter) of grote zonneboiler (400 liter). Dankzij een speciaal type zonnecollectoren bovenop je woning wordt water opgewarmd. Overdag wordt er warm water opgewekt en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Direct een hybride systeem in Cadzand laten installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Doorzoek warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!