Hybride warmtepomp Capelle aan den IJssel Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bezuinig €40 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De gebruikelijke verwarmingsketel (als Remeha, Nefit, Intergas, Atag) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw “oude” gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. O.a. een elektrische cv-ketel, zonneboiler, infraroodpanelen, het warmtenet, biomassaketel of een warmtepomp. Vooral dat laatste is zeer populair, maar is ook prijzig. Een tussenweg is nu ook mogelijk: een hybride warmtepomp systeem in Capelle aan den IJssel met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. Niet al te duur, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en je bespaart op je energierekening. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl signaleer je praktische uitleg over verschillende soorten, werking, energiekosten, subsidies en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op jouw klassieke verwarmingsketel. We zien het veel in Capelle aan den IJssel. Een hybride installatie is goed toepasbaar in bestaande woningen en meer recente woningen. Een relatief eenvoudige en voordelige aanpak om de gasrekening te drukken. Daarnaast is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp haalt warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik daalt al gauw met 78%. De CV-ketel doet alleen z’n werk als er extra capaciteit nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei types. Sommige installaties dragen bij aan ruimteverwarming, en andere types zijn puur voor het opwarmen van water. Voor praktisch elk type woning is er een oplossing. Let op: isolatie van dak, vloer en gevel is benodigd. Welk type pomp spoort met mijn wensen en budget? Hierna vergelijk je meer info over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check DUCO systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Capelle aan den IJssel. Een soort ventilator buiten “vangt” warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). Deze energie gaat met leidingen naar de warmtepomp. De warmtepomp transformeert de buitenluchtnaar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woonhuizen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van afgezogen ventilatielucht in de woning. Deze vrijgekomen warmte wordt getransporteerd naar de CV. Hier vindt een proces plaats dat helpt om de verwarming van de woning aan te sturen en voor het maken van warm tapwater. De pomp werkt zeer efficiënt. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Lage investering

Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €2200.

Gemakkelijk aan te sluiten

Geen breek- of graafwerkzaamheden noodzakelijk.

Milieubewust product

Schroeft gasverbruik terug tot 70%. Voor de langetermijn!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. De aanschafprijs is laag, de subsidies zijn hoog en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus CO2-uitstoot in gemeente Capelle aan den IJssel. Exacte aantallen? Onderstaand bekijk je meer uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Capelle aan den IJssel aan).

Kosten besparen via hybride warmtepompen gebeurt op 2 manieren: je bespaart op je energielasten, en je stoot minder CO-2 uit. In de tabel schetst onze specialist een voorbeeld. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – eenvoudig €380 op jaarbasis. Daarbij neemt de Co-2 uitstoot af met zo’n 1900 kilo. Goed voor jouw portemonnee en wel zo duurzaam. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Meijel.

InstallatieGas + Elektra verbruik*Kosten stroom + gas*Bezuiniging*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1700 m3 gas€1071€03100 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel700 m3 gas + 1250 kWh per jaar€691€3801900 kilo

* Per kalenderjaar (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Capelle aan den IJssel? (update juli 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met investering van de pomp zelf, kosten van het installeren, subsidies en extra stroomverbruik. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Zuid-Holland.

Kosten

De gezamenlijke kosten betreffen o.a. de prijs van het fysieke product. Een specialist voor het aanleggen kost gemiddeld gezien 40% van het artikel. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, echter het gasverbruik daalt enorm. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Capelle aan den IJssel.

Subsidie (ISDE) in Capelle aan den IJssel

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland hanteert een gulle subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als zonneboilers, biomassaketel, pelletkachels, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €1000 – plus minus €4500. De exacte hoogte van de subsidie wordt beïnvloed door het merk en type, vermogen (kW) en energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te achterhalen behoor je alle bovenstaande zaken verrekenen. Kosten systeem + installatiekosten, de besparing op je energienota, en de hoogte van de subsidie. Gewoonlijk resulteert dit in een aantrekkelijk rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 7,5 jaar. Wanneer we spreken over all-electric waarbij geboord moet worden (aardwarmte) gaat dit naar de 12 jaar.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem onderscheidt zich van een full electric (standalone) warmtepomp. Je bent genoodzaakt te kiezen voor 2 of meer warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, warm water om te douchen en te wassen, en om alle elektrische producten te laten werken moet je energiebronnen combineren. Dit kan met tal van manieren. De gasgestookte ketel doet z’n werk op als het erg koud is. Selecteer wel een ervaren installateur in Capelle aan den IJssel. Bovendien kunnen jullie een zonneboiler en/of zonnepanelen kiezen. De tips van onze experts kun je hieronder doornemen.

Combineren met bestaande CV ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (bijvoorbeeld van Brötje of natuurlijk Vaillant) is wel onontbeerlijk. De gasgestookte ketel treedt in werking als je veel warm water gebruikt. O.a. als de temperatuur buiten laag is. Noemenswaardig: niet iedere ketel kun je combineren met een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties alvorens je een systeem kiest. Ook interessant: hybride systeem in Vierlingsbeek installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Capelle aan den IJssel)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. Deze energie kun je optioneel met je eigen zonnepanelen genereren. Deze energie kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Een goede stap richting een woning zonder gasverbruik in Capelle aan den IJssel.

Zonneboiler plaatsen

In het geval je een zonneboiler hebt, zit je nooit verlegen om voldoende warm tapwater, voor een warme douche of voor de wasmachine. Ze zijn verkrijgbaar formaten groot en klein. Afhankelijk van de gezinssituatie en energiegebruik selecteer je een kleine (100 liter ) of grote variant (325 liter). Dankzij een speciaal type zonnecollectoren op het huis wordt water opgewarmd. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Ook een hybride systeem in Capelle aan den IJssel laten plaatsen voor radiatoren of vloerverwarming? Start aanvraag t.b.v. warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!