Hybride warmtepomp Castelre Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: bespaar €30 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” verwarmingsketel (als Vaillant, Remeha, Nefit, Atag) wordt per 2021 langzaam uitgefaseerd. Jouw klassieke verwarmingsketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een gasvrij alternatief. Voorbeelden zijn zonneboiler, pelletkachel, het warmtenet, infraroodpanelen, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. De laatstgenoemde wordt gezien als de opvolger van de CV, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: het hybride warmtepomp systeem in Castelre met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. De investering is niet enorm, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Hier check je aanvullende informatie over verschillende soorten, energiekosten, werking, geschatte besparing enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de jouw “oude” mono cv-ketel. We zien het veel in Castelre. Een dergelijk hybride opstelling is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwbouw. Het is een gemakkelijke en relatief goedkope aanpak om te besparen op de energienota. Bovendien is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp haalt warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik beperk je in met gemiddeld 71%. De cv-ketel springt alleen bij als je veel warm water gebruikt.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige installaties verwarmen puur de woning, en andere types zijn puur voor het opwarmen van water. Voor haast elke ruimte is er een passende installatie. Goed om te weten: isolatie + HR++ glas is noodzakelijk. Welke uitvoering spoort met mijn situatie en budget? Hieronder detecteer je meer details over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Ecopomp systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Castelre. Een buitenunit “vangt” warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). Deze opgevangen warmte gaat per leidingen naar het binnendeel van de installatie. De warmtepomp transformeert de buitenluchtnaar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel huizen in Nederland hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. Deze warmte wordt getransporteerd naar de CV. Dit systeem wordt toegepast voor het verwarmen van de woning en ook voor het aanmaken van heet water. Het apparaat is bijzonder effectief. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride oplossing is beschikbaar vanaf €3500.

Makkelijk te installeren

Binnen een dag geïnstalleerd

Verantwoorde keuze

Verminder het gasverbruik met 75%. Voor de langetermijn!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. De investering ligt laag, jij kan aanspraken maken op subsidies en je gasverbruik neemt af, net als de CO2-uitstoot in gemeente Baarle-Nassau. Exacte aantallen? Hieronder check je alles wat je moet weten (of vraag een warmtepomp offerte Castelre op).

Besparen met een hybride warmtepomp kent 2 soorten aspecten: je energielasten dalen, en je stoot minder CO-2 uit. In het schema kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in een doorsnee-woning (eenpersoons) – tot wel €370 per jaarafrekening. Bovendien beperk je de Co-2 uitstoot tot 1950 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en wel zo duurzaam. Nu ook online: hybride warmtepomp Melderslo.

InstallatieVerbruik energie*Energienota*Besparingen*CO2-uitstoot
HR-ketel1750 m3 gas€1102,5€03150 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel750 m3 gas + 1300 kWh per jaar€732,5€3701950 kilo

* Per 12 maanden (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Castelre? (update juli 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met kostprijs, kosten van het installeren, hoogte van de subsidie en het verwachtte energieverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Noord-Brabant.

Kosten

Om te beginnen heb je de kosten van de apparatuur. Daarnaast bedragen de installatiekostendoorgaans +/- 45% van de kostprijs. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, maar veel minder (duur) gas. Verreken de stroom- en gaskosten zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Castelre.

Subsidie (ISDE) in Castelre

De overheid hanteert een vorstelijke subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als infraroodpanelen, biomassaketel, pelletkachels, het warmtenet, elektrische cv-ketels en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €1500 – €2500. Het bedrag wat jij terugkrijgt wordt beïnvloed door het merk, het aantal KW en energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te schatten moet je beslist alle bovenstaande zaken in een overzicht plaatsen. Kosten systeem + installatiekosten, de stroom/gas besparing en uiteraard je subsidie. Gewoonlijk is het resultaat een serieus rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 8 jaar. Bij complexe installaties met grondboring (aardbron) duurt dat aanzienlijk langer.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem differentieert zich van een full electric (standalone) warmtepomp. Je kiest namelijk altijd verschillende warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, heet tapwater voor direct gebruik, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Dit kan jij doen met verscheidene combinaties. De traditionele gas ketel werkt als het erg koud is. Kies hiervoor wel een gediplomeerde installateur in Castelre. Ook kun je zonnepanelen en/of een zonneboiler kiezen. Meer over al deze combinaties lees je hierna.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (van merken als Daalderop en ook Novum) is in dit geval aan te raden. Je gasketel wordt alleen geactiveerd als je opeens veel warm water gebruikt. Denk aan situaties in de winter. Let op: niet elke gasgestookte ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info voordat je tot een aankoop overgaat. Misschien vind je dit ook relevant: hybride systeem in Vierpolders installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Baarle-Nassau)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. De benodigde energie kan je opwekken met zonnepanelen. Deze stroom kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Het is een mooi begin voor een energieneutrale woning in Castelre.

Zonneboiler

Via jouw zonneboiler zit je er goed bij. Je hebt voldoende warm tapwater, voor de bad/douche of voor de afwas. Deze producten zijn te koop in grote en kleine versies. Met het aantal huisgenoten als basis en energiebehoefte kies je een kleine (100 liter) of grote zonneboiler (375 liter). Via krachtige zonnecollectoren op het dak wordt het water op een duurzame manier opgewekt. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op dat je in de avond consumeert.

Direct een hybride systeem in Castelre aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Vraag offertes aan m.b.t. warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!