Hybride warmtepomp Castenray Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: bezuinig €300 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De klassieke verwarmingsketel (als Nefit, Vaillant, Remeha, Atag) wordt verboden vanaf 2021. Jouw huidige ketel CV-ketel op gas mag je dan slechts vervangen voor een duurzaam alternatief. Hierbij kun je denken aan biomassaketel, zonneboiler, elektrische cv-ketel, pelletkachel, infraroodpanelen of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is zeer in trek, hoewel het ook een aardige investering vergt. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: het hybride warmtepomp systeem in Castenray met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Voordelig, het past in vrijwel elke woning, en erg duurzaam. Hieronder detecteer je handige details over voordelen en nadelen , geschatte besparing, subsidies, terugverdientijd en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met de “gewone” cv-ketel. Je komt het steeds vaker tegen in Castenray. Zo’n hybride oplossing is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwe woningen. Een simpele en voordelige aanpak om de gasrekening te drukken. Daarbovenop is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Het gasverbruik verklein je tot wel 75%. De cv-ketel springt alleen bij als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige uitvoeringen verwarmen puur de woning, en andere systemen regelen het warme water. Voor bijna elke woning is er een passende installatie. Belangrijk: matige tot goede isolatie is vereist. Welk systeem matcht bij mijn budget en eisen? Hieronder analyseer je praktische info over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over ECOTEQ systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Castenray. Een soort ventilator buiten onttrekt warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). Deze opgevangen warmte gaat met een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. Deze zet de buitenlucht om naar warmte om je huis te verwarmen. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

Miljoenen huizen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van warmte in de ventilatielucht. De warmte die hier wordt gewonnen wordt naar de gasketel gestuurd. Hier vindt een proces plaats dat helpt bij het verwarmen van de woning en ook voor het aanmaken van heet water. De pomp werkt zeer efficiënt. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride opstelling is al verkrijgbaar vanaf €3000.

Eenvoudig te plaatsen

Technisch hoeft er aan de woning niets veranderd te worden.

Milieubewust product

Verminder het gasverbruik met 70%. Of 0 op de meter?

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. De investering ligt laag, jij kan aanspraken maken op subsidies en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Venray. Waar mag ik op rekenen? Hierna lees je meer info (of vraag een warmtepomp offerte Castenray op).

Kosten besparen via hybride warmtepompen gebeurt op twee gebieden: je energienota valt lager uit, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. Op onze website schetst onze specialist een voorbeeld. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in het geval van een eengezinswoning – gemakkelijk €360 op jaarbasis. Daarnaast reduceer je de CO2 uitstoot met 2000 kilo. Lekker geld overhouden en je wekt op een ‘groene’ manier stroom op. Lees nu verder over hybride warmtepomp Melick.

SituatieEnergieverbruik*Energiekosten*Bezuinigen*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1800 m3 gas€1134€03200 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel800 m3 gas + 1350 kWh per jaar€774€3602000 kilo

* Berekend op jaarbasis (update mei 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Castenray? (update mei 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met kostprijs, kosten van de installateur, subsidies en besparing om energie. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Limburg.

Prijs van de apparatuur

De meeste kosten zitten ‘m in de prijs van het fysieke product. Daarnaast bedragen de installatiekostenga uit van 45% van de productprijs. Je stroomverbruik neemt toe, maar veel minder (duur) gas. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Castenray.

ISDE Subsidie in Castenray

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland hanteert een zeer aantrekkelijke subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als biomassaketel, infraroodpanelen, pelletkachels, zonneboilers, het warmtenet en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €800 – plus minus €3300. De exacte hoogte van de subsidie wordt beïnvloed door het type systeem, vermogen (kW) en het energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te calculeren behoor je alle variabelen met elkaar verrekenen. De kosten van de installatie, de besparing op je energienota, en de hoogte van de subsidie. Normaliter vloeit hieruit voort een interessant rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van 8 jaar. Voor dure systemen waar een grondboring bij komt kijken gaat dit naar de 12 jaar.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem is echt wat anders dan een standalone (volledig elektrische) pomp. Je bent genoodzaakt te kiezen voor 2 of meer warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, heet water voor de douche en keuken, en om over genoeg elektriciteit te beschikken ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Je kunt denken aan verscheidene combinaties. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig als je veel warm water gebruikt. Neem wel een betrouwbare installateur in Castenray. Tevens kun je zonnepanelen en een zonneboiler kiezen. Meer daarover tref je hieronder.

Combinatie met huidige CV-ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een innovatieve HR-ketel (van bijvoorbeeld Brink + RLM) is wel cruciaal. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend als er extra capaciteit nodig is. Denk aan situaties op koude dagen. Let op: niet elke traditionele ketel werkt samen met een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren alvorens jij het systeem gaat bestellen. Wellicht spreekt dit je ook aan: hybride systeem in Vijfhuizen installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Venray)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. Deze energie kan je laten opwekken door je eigen zonnepanelen. Deze energie wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Een uitstekende eerste stap naar gasvrij wonen in Castenray.

Zonneboiler plaatsen

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, zit je er goed bij. Je hebt heet tapwater dat je kunt gebruiken voor een warme douche of voor de afwas. Deze producten zijn te koop in formaten groot en klein. Op basis van het aantal bewoners en behoefte aan energie kies je een kleine (100 liter ) of een XL-systeem (300 liter). Dankzij een speciaal type zonnecollectoren bovenop je woning wordt het water op een duurzame manier opgewekt. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Castenray laten plaatsen voor vloerverwarming of radiatoren? Check warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!