Hybride warmtepomp Casteren Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: spaar €450 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” cv-ketel (van Remeha, Intergas, Nefit, Vaillant) wordt per 2021 langzaam uitgefaseerd. Jouw huidige ketel verwarmingsketel mag je dan slechts omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Bijvoorbeeld zonneboiler, het warmtenet, biomassaketel, infraroodpanelen, pelletkachel of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid wordt gezien als de opvolger van de CV, maar ook duur. Maar er een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Casteren met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. De investering is niet enorm, ook voor oudere woningen, en gunstig voor de energienota. Hier analyseer je handige informatie over voordelen en nadelen , verschillende soorten, geschatte besparing, energieverbruik en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met jouw klassieke mono cv-ketel. Zeer populair in Casteren. Een hybride installatie rendeert in bestaande bouw en meer recente woningen. Een relatief eenvoudige en niet al te dure benadering om het gasverbruik te verminderen. Bovendien is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit buitenlucht of ventilatielucht. Het gasverbruik neemt af met zo’n 63%. De hr-ketel is alleen nodig wanneer dat echt nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige uitvoeringen zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere modellen zijn puur voor het opwarmen van water. Voor praktisch elk type woning is er een geschikt systeem. Goed om te weten: isolatie + HR++ glas is noodzakelijk. Welk model spoort met mijn woning? Hierna analyseer je meer uitleg over de 2 meest populaire installaties (of check ELCO systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Casteren. Een buitenunit (soort airco) “vangt” warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). Deze opgevangen warmte gaat met een leiding naar het binnendeel. De pomp converteert de buitenlucht naar warmte om je huis te verwarmen. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, de CV ketel zorgt voor heet water. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het gros van de huizen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp werkt op basis van aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. De gewonnen warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte voor het verwarmen van de woning en voor water om te douchen/koken/wassen. Het apparaat werkt doelmatig. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride opstelling bestel je al vanaf €3000.

Makkelijk te installeren

Prima te integreren in bestaande woningen.

Erg milieuvriendelijk

Verminder het gasverbruik met 50%. Bijna gasvrij leven.

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. De aanschafprijs is laag, er zijn aantrekkelijke subsidies en je energielasten dalen flink, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Bladel. Exacte aantallen? Hieronder bekijk je bruikbare informatie (of vraag een warmtepomp offerte Casteren aan).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen doe je aan twee kanten: je bespaart op je energielasten, en de CO2-uitstoot daalt. Rechts schetst onze specialist een voorbeeld. Met een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – gemiddeld €350 per jaarafrekening. Verder verklein je de Co-2 uitstoot met wel 2050 kilo. Lekker geld overhouden en je neemt je energie-verantwoordelijkheid. Je treft hier ook uitgebreide info over hybride warmtepomp Meliskerke.

SituatieEnergieverbruik*Energiekosten*Besparen*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1850 m3 gas€1165,5€03250 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel850 m3 gas + 1400 kWh per jaar€815,5€3502050 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Casteren? (update juli 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met investering van de pomp zelf, kosten van het installeren, subsidies en besparing om energie. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Noord-Brabant.

Kostprijs

Allereerst heb je de investering in de installatie. Daarnaast bedragen de installatiekostengemiddeld zo’n 45% van de pomp-kosten. Je gaat meer stroom verbruiken, en het gasverbruik neemt af. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Casteren.

Subsidie (ISDE) in Casteren

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland biedt een zeer aantrekkelijke subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als het warmtenet, pelletkachels, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, biomassaketel en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €900 tot +/- €3500. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt hangt af van het merk en type, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te calculeren dien je alle kosten en baten in een overzicht plaatsen. Kosten systeem + installatiekosten, de energie die je minder gaat verbruiken, en de subsidies. Doorgaans kom je uit op een aantrekkelijk rendement. Resulteert in een gemiddelde terugverdientijd van +/- 8,5 jaar. In gevallen van volledig elektrisch waarbij geboord moet worden (aardwarmte) ligt dit uiteraard hoger.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem werkt ander dan een all-electric (volledig elektrisch) model. Het is afhankelijk van verschillende warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, genoeg warm tapwater, en om over genoeg elektriciteit te beschikken moet je energiebronnen combineren. Hiervoor zijn verschillende systemen. De traditionele gas ketel werkt als het nodig is (bijv. bij koude dagen). Neem tenminste een gediplomeerde installateur in Casteren. Tevens kun je zonnepanelen / zonneboilers laten installeren. De mening van onze vakmannen bekijk je hierna.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een goede HR-ketel (bijv. van Dietrich of natuurlijk Rendamax) is dan onontbeerlijk. De gasgestookte ketel treedt in werking als het echt nodig is. Dat kan zijn op koude dagen. Tip: niet elke traditionele ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren alvorens jij het systeem gaat bestellen. Mensen zochten ook naar: hybride systeem in Vijlen installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Bladel)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. De benodigde elektriciteit kun jij logischerwijs genereren met eigen zonnepanelen. Je ‘groene’ elektriciteit wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Is voor nu een prima maatregel voor een energieneutrale woning in Casteren.

Zonneboiler plaatsen

In het geval je een zonneboiler hebt, kun je altijd gebruik maken van heet tapwater dat je kunt gebruiken voor de bad/douche of voor de wasmachine. Deze systemen kun je laten plaatsen in grote en kleine versies. Door te kijken naar aantal inwoners en energieconsumptie zoek jij een kleine (100 liter) of een model met extra capaciteit (325 liter). Via innovatieve zonnecollectoren op jouw dak kan water worden verwarmd. Overdag wordt er warm water opgewekt die je ‘s avonds gebruikt.

Wil je een hybride systeem in Casteren laten installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Start aanvraag t.b.v. warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!