Hybride warmtepomp Chaam Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: spaar €30 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De gebruikelijke hr-ketel (Intergas, Atag, Nefit, Vaillant) wordt per 2021 langzaam uitgefaseerd. Jouw klassieke verwarmingsketel mag je dan enkel inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Onder ander biomassaketel, zonneboiler, elektrische cv-ketel, het warmtenet, pelletkachel of een warmtepomp. Vooral dat laatste is zeer populair, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Een tussenweg is nu ook mogelijk: het hybride warmtepomp systeem in Chaam met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Voordelig, ook voor oudere woningen, en goed voor het milieu en jouw portemonnee. Op de site bekijk je nuttige informatie over terugverdientijd, verschillende soorten, geschatte besparing, energieverbruik en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de jouw “oude” CV-ketel op gas. We zien het veel in Chaam. Een hybride installatie is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwe huizen. Het is een gemakkelijke en relatief goedkope benadering om te besparen op de energienota. Bovendien is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp haalt warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Je gasverbruik kan je zo reduceren met 69%. De cv-ketel springt alleen bij als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei soorten en maten. Sommige types dragen bij aan ruimteverwarming, en andere apparaten zorgen voor alleen warm tapwater. Voor eigenlijk elk huis is er een passende installatie. Onthoud wel: matige tot goede isolatie is een vereiste. Welk model sluit aan bij mijn huis? Verderop lees je praktische info over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Emmeti systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Chaam. Een ‘airco achtig’ toestel onttrekt warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). Deze warmte gaat met een leiding naar het binnendeel. De pomp converteert de buitenlucht naar warm water voor het opwarmen van jouw woning. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, het warme water komt van de CV-ketel. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel huizen in Nederland worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van de aangezogen lucht uit huizen. De gewonnen warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt voor het verwarmen van de woning en voor water om te douchen/koken/wassen. De warmtepomp werkt doelmatig. Dit betekent een lagere energierekening! Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride installatie is al verkrijgbaar vanaf €3400.

Eenvoudig te plaatsen

Geen aanpassingen in huis nodig.

Verantwoord verwarmen

Verminder het gasverbruik met 60%. Verantwoorde keuze!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. De investering ligt laag, de subsidies zijn hoog en je energielasten dalen flink, net als de CO2-uitstoot in gemeente Alphen-Chaam. Dat klinkt goed, maar concreet? Verderop lees je meer details (of vraag een warmtepomp offerte Chaam aan).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen kent 2 soorten aspecten: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. Hiernaast geeft onze expert een toelichting. Via een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – voor een eenpersoonshuishouden – gemiddeld €330 per jaarafrekening. Daarnaast beperk je de uitstoot van CO-2 met 2150 kilo. Lekker geld overhouden en goed voor het milieu. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Menaam.

Type systeemEnergieconsumptie*Energienota*Bezuinigen*CO2-uitstoot
Normale HR-ketel1950 m3 gas€1228,5€03350 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel950 m3 gas + 1500 kWh per jaar€898,5€3302150 kilo

* Per 12 maanden (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Chaam? (update juli 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als investering van de pomp zelf, kosten van het installeren, eventuele subsidie en extra stroomverbruik. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Noord-Brabant.

Productprijs

De gezamenlijke kosten betreffen o.a. de prijs van het fysieke product. Uiteraard kost ook het installeren geld, gemiddeld zo’n 30% van het artikel. Je gaat meer stroom verbruiken, maar veel minder (duur) gas. Verreken de stroom- en gaskosten voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit Chaam.

Subsidie (ISDE) in Chaam

De RVO faciliteert in een historische subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van zonneboilers, elektrische cv-ketels, biomassaketel, het warmtenet, infraroodpanelen en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €1500 tot +/- €3900. Het totale bedrag wordt beïnvloed door het model, vermogen en het energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te berekenen moet je alle baten en kosten optellen en berekenen. Kosten systeem + installatiekosten, de besparing op je energierekening, en de hoogte van de subsidie. In de meeste gevallen kom je tot een noemenswaardig rendement + gemiddelde terugverdientijd van +/- 8,5 jaar. Voor dure systemen met boringen en grondwater is dit vaak minimaal 13 jaar.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem is anders dan een all-electric (volledig elektrisch) model. Het is afhankelijk van verschillende warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, heet tapwater voor direct gebruik, en stroom voor alle elektrische apparaten ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Dit kan jij doen met allerhande manieren. De gasgestookte ketel doet z’n werk op bij piekverbruik. Kies hiervoor altijd een ervaren installateur in Chaam. Bovendien kunnen jullie zonnepanelen en een zonneboiler kiezen. De tips van onze experts lees je hieronder.

Combinatie met huidige CV-ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een compatibel HR-ketel (van bijvoorbeeld Brink of Rodiac) is in dit geval noodzakelijk. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend als er extra capaciteit nodig is. Denk aan situaties als de temperatuur buiten laag is. Noemenswaardig: niet iedere ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten voor je overgaat tot de aankoop. Zoek ook naar hybride systeem in Vinkega installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Alphen-Chaam)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. De benodigde elektriciteit kan jij mogelijk via je eigen zonnepanelen opwekken. De stroom afkomstig van de panelen gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Is voor nu een prima maatregel voor een gasvrije woning in Chaam.

Zonneboiler plaatsen

Via jouw zonneboiler zit je er goed bij. Je hebt voldoende warm tapwater, voor sanitair gebruik of om te koken. Dergelijke boilers kan je bestellen in diverse afmetingen. Gebaseerd op je gezinssituatie en behoefte aan energie selecteer je een kleine (100 liter) of grote zonneboiler (350 liter). Met behulp van slimme zonnecollectoren op het dak wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. Overdag wek je stroom op, die je ‘s avonds gebruikt.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Chaam laten aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Vraag offertes aan m.b.t. warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!