Hybride warmtepomp Clinge Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: bespaar €50 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De klassieke verwarmingsketel (als Atag, Vaillant, Remeha, Intergas) gaat vanaf 2021 helemaal in de ban. Jouw huidige ketel cv-ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een gasvrij alternatief. Onder ander het warmtenet, biomassaketel, zonneboiler, infraroodpanelen, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp is het meest interessant, maar is zeker niet goedkoop. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Clinge met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. Goedkoop, ook voor oudere woningen, en erg duurzaam. Hier ontdek je nuttige details over subsidies, terugverdientijd, werking, voordelen en nadelen en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de de oude & vertrouwde CV-ketel op gas. Zeer populair in Clinge. Een dergelijk hybride opstelling rendeert in bestaande bouw en nieuwbouwprojecten. Een relatief eenvoudige en niet al te dure wijze om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Bovendien is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp haalt warmte uit buiten- of ventilatielucht. Het gasverbruik beperk je in met gemiddeld 62%. De hr-ketel is alleen nodig bij heel koude dagen.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei types. Sommige modellen zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere apparaten zijn puur voor het opwarmen van water. Voor eigenlijk elk huis is er een rendabel type pomp. Belangrijk: enige vorm van isolatie is een vereiste. Welk model sluit aan bij mijn huis? Onderstaand bekijk je een korte uitleg over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Eneco systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Clinge. Een speciale buitenventilator onttrekt warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). Deze energie vindt z’n weg via leidingen naar het binnendeel. Het apparaat transformeert de buitenluchtnaar warmte om je huis te verwarmen. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel huizen in Nederland beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. Deze vrijgekomen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Hier vindt een proces plaats dat helpt voor de centrale verwarming en ook voor het aanmaken van heet water. Het apparaat werkt doelmatig. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor het maken van warm tapwater? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride installatie er er al vanaf €2000.

Eenvoudig te plaatsen

Er zijn geen heftige bouwkundige aanpassingen nodig.

Een 'groen' systeem

Reduceert gasverbruik met 80%. Richting gasloos wonen.

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. Het is relatief goedkoop, de verschillende subsidies zijn serieus en je gasverbruik neemt af, net als de CO2-uitstoot in gemeente Hulst. Dat klinkt goed, maar concreet? Verderop check je alle details (of vraag een warmtepomp offerte Clinge op).

Geld besparen met de hybride warmtepomp gebeurt op 2 manieren: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). In de tabel vind je een rekenvoorbeeld. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in een gemiddelde woning (1 persoon) – om en nabij de €320 per jaar. Eveneens verminder jij CO2 uitstoot 2200 kilo. Goed voor jouw portemonnee en je draagt jouw steentje bij aan een schonere aarde. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Mensingeweer.

InstallatieEnergieconsumptie*Energienota*Besparingen*CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel2000 m3 gas€1260€03400 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel1000 m3 gas + 1550 kWh per jaar€940€3202200 kilo

* Per kalenderjaar (update juni 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Clinge? (update juni 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als aankoopkosten, kosten van het installeren, Investeringssubsidie duurzame energie en het verwachtte energieverbruik. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Zeeland.

Kosten van de pomp

De totale kosten bestaan o.a. uit de prijs van het fysieke product. Uiteraard kost ook het installeren geld, ga uit van 40% van de productprijs. Je stroomverbruik neemt toe, en het gasverbruik neemt af. Dit dien je met elkaar te verrekenen zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Clinge.

ISDE Subsidie in Clinge

De overheid heeft een vorstelijke subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als het warmtenet, elektrische cv-ketels, biomassaketel, zonneboilers, infraroodpanelen en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €1500 – plus minus €3200. Het bedrag wat jij terugkrijgt wordt beïnvloed door het type systeem, het aantal KW en energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te ramen moet je beslist alle bovenstaande zaken in een berekening gooien. De prijs van het apparaat, installatie, de stroom/gas besparing en vanzelfsprekend de subsidie. Vaak kom je tot een aanzienlijk rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 6,5 jaar. Bij de geavanceerde producten met boringen en grondwater ligt dit natuurlijk wat langer.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem onderscheidt zich van een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Het werkt namelijk met verschillende warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en om alle elektrische producten te laten werken ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Je kunt denken aan allerlei opstellingen. De traditionele gas ketel werkt als de warmtevraag erg hoog is. Neem wel een vakbekwame installateur in Clinge. Verder kan je zonnepanelen en/of een zonneboiler kiezen. Alles over dit onderwerp lees je hierna.

Combineren met de huidige CV ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een geschikte HR-ketel (bijv. van Elco en ook Remeha) is in deze situatie cruciaal. Je gasketel wordt alleen geactiveerd als je opeens veel warm water gebruikt. Onder andere bij strenge vorst. Goed om te weten: niet iedere ketel werkt samen met een warmtepomp. Lees je goed in alvorens jij het systeem gaat bestellen. Bekijk ook de mogelijkheden voor: hybride systeem in Vinkel installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Hulst)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. De opgewekte stroom wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Is voor nu een prima maatregel voor een gasvrije woning in Clinge.

Zonneboiler toevoegen

Met een eigen zonneboiler heb je altijd de beschikking over voldoende warm tapwater, voor sanitair gebruik of voor de wasmachine. Je kunt ze aanschaffen in grote en kleine versies. Op basis van het aantal bewoners en energiegebruik ga jij voor een kleine (100 liter ) of grote variant (375 liter). Via innovatieve zonnecollectoren op je woning wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. Overdag wordt er warm water opgewekt die je ‘s avonds gebruikt.

Ook een hybride systeem in Clinge laten aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Bekijk warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!