Hybride warmtepomp Coevorden Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: bezuinig €30 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De oude en vertrouwde gasgestookte ketel (zoals Intergas, Remeha, Atag, Nefit) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw huidige ketel cv-ketel mag je dan slechts omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Interessante opties zijn het warmtenet, pelletkachel, infraroodpanelen, zonneboiler, biomassaketel of een warmtepomp. Deze laatste optie is zeer populair, hoewel het ook een aardige investering vergt. Gelukkig is er een tussenoplossing: het hybride warmtepomp systeem in Coevorden met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Betaalbaar, eenvoudig te installeren en erg duurzaam. Op de site signaleer je nuttige informatie over terugverdientijd, voordelen en nadelen , energiekosten, energieverbruik en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met de “gewone” cv-ketel. Zeer populair in Coevorden. Zo’n hybride systeem is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwe huizen. Een simpele en relatief goedkope manier om het gasverbruik terug te dringen. Bovendien is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Je gasverbruik verminder je zo met 78%. De CV-ketel doet alleen z’n werk als er extra veel vraag is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige apparaten dragen bij aan ruimteverwarming, en andere types dragen zorg voor water om te douchen. Voor eigenlijk elk huis is er een rendabel type pomp. Belangrijk: redelijke isolatie is een vereiste. Welke uitvoering past bij mijn budget en eisen? Hierna detecteer je praktische info over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Energie EST systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Coevorden. Een buitenunit (airco-achtig systeem) onttrekt warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). Deze opgevangen warmte gaat met een leiding naar het binnendeel. De warmtepomp transformeert de buitenluchtnaar warm water voor het opwarmen van jouw woning. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel van de huizen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van warmte in de ventilatielucht. De opgevangen warmte gaat naar de cv-ketel. Hier vindt een proces plaats dat helpt om de verwarming van de woning aan te sturen en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. De pomp is bijzonder effectief. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride installatie is beschikbaar vanaf €3000.

Makkelijk te installeren

Technisch hoeft er aan de woning niets veranderd te worden.

Een 'groen' systeem

Verminder het gasverbruik met 75%. Bewuste energie!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. De kostprijs is laag, de subsidies zijn hoog en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de CO2-uitstoot in gemeente Coevorden. Een berekening? Hierna detecteer je meer uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Coevorden op).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen doe je aan twee kanten: je energielasten dalen, en je stoot minder CO-2 uit. In het schema schetst onze specialist een voorbeeld. Via een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in een doorsnee-woning (eenpersoons) – gemakkelijk €310 op jaarbasis. Ook beperk je de uitstoot van CO-2 met 2250 kilo. Lekker geld overhouden en je draagt jouw steentje bij aan een schonere aarde. Nu ook online: hybride warmtepomp Meppel.

Type installatieEnergieverbruik*Energienota*Bezuinigen*CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel1500 m3 gas€945€03450 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel500 m3 gas + 1600 kWh per jaar€635€3102250 kilo

* Per kalenderjaar (update mei 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Coevorden? (update mei 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met aankoopkosten, installatiewerk, eventuele subsidie en stroomverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Drenthe.

Prijs van het systeem

De meeste kosten zitten ‘m in de kosten van de apparatuur. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, ga uit van 25% van de kostprijs. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, terwijl je minder gas stookt. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Coevorden.

ISDE Subsidie in Coevorden

De landelijke autoriteit hanteert een historische subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals biomassaketel, infraroodpanelen, zonneboilers, elektrische cv-ketels, het warmtenet en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €1400 tot +/- €4500. Het bedrag wat jij terugkrijgt wordt beïnvloed door het merk en type, capaciteit (kW) en het energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te berekenen moet je beslist alle aspecten in een overzicht plaatsen. De prijs van het apparaat, installatie, de besparing op je energienota, en de hoogte van de subsidie. Vaak is het resultaat een interessant rendement. Resulteert in een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar. Bij complexe installaties waarbij geboord moet worden (aardwarmte) ligt dit uiteraard hoger.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem is echt wat anders dan een standalone (volledig elektrische) pomp. Je kiest namelijk altijd 2 of meer warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, genoeg warm tapwater, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Hiervoor zijn allerlei combinaties. De traditionele gas ketel werkt als je veel warm water gebruikt. Vraag wel een gediplomeerde installateur in Coevorden. Tevens kunnen jullie zonnepanelen / zonneboilers kiezen. Meer daarover bekijk je hierna.

Combineren met de huidige CV ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (van bijvoorbeeld Ferroli en ook Radson) is in dit geval nodig. De gasgestookte ketel treedt in werking als het echt nodig is. Wanneer? Bijvoorbeeld bij strenge vorst. Let op: niet iedere ketel werkt in combinatie met een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info voor je een keuze maakt. Lees nu verder over hybride systeem in Vinkenbuurt installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Coevorden)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. Deze energie kun jij uiteraard via je eigen zonnepanelen opwekken. De opgewekte stroom wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Het is een mooi begin voor een energieneutrale woning in Coevorden.

Zonneboiler toevoegen

In het geval je een zonneboiler hebt, kun je altijd gebruik maken van opgewarmd water voor normaal gebruik, voor een warme douche of in de keuken. Ze zijn verkrijgbaar allerlei formaten. Met het aantal huisgenoten als basis en behoefte aan energie maak je de keuze voor een kleine (175 liter) of grote zonneboiler (375 liter). Met behulp van slimme zonnecollectoren op jouw dak wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op die je zelf in de avond weer verbruikt.

Ook een hybride systeem in Coevorden aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Doorzoek warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!