Hybride warmtepomp Colijnsplaat Een combi van warmtepomp en CV-ketel: bezuinig €500 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende cv-ketel (van Nefit, Atag, Vaillant, Intergas) gaat vanaf 2021 helemaal in de ban. Jouw welbekende CV-ketel op gas kun je dan enkel inwisselen voor een duurzaam alternatief. O.a. een elektrische cv-ketel, pelletkachel, zonneboiler, biomassaketel, het warmtenet of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp wordt veel genoemd, maar is zeker niet goedkoop. Gelukkig is er een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem in Colijnsplaat met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. Goedkoop, eenvoudig te installeren en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Op deze pagina ontdek je bruikbare uitleg over werking, geschatte besparing, terugverdientijd, energieverbruik en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op jouw “oude” mono cv-ketel. Een vrij gangbare installatie in Colijnsplaat. Zo’n hybride systeem is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwe woningen. Het is een gemakkelijke en betaalbare wijze om de gasrekening te drukken. Daarnaast is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Het gasverbruik kan je zo reduceren met 84%. De hr-ketel springt alleen bij bij heel koude dagen.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei types. Sommige modellen zijn puur voor de verwarming, en andere apparaten dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor praktisch elk type woning is er een oplossing. Goed om te weten: isolatie + HR++ glas is noodzakelijk. Welk model past bij mijn situatie en budget? Hieronder signaleer je aanvullende details over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk EnergyPanel systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Colijnsplaat. Een soort ventilator buiten maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). De gewonnen warmte gaat door een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. De warmtepomp converteert de buitenlucht naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, het warme water komt van de CV-ketel. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meerderheid van de woningen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp profiteert van afgezogen ventilatielucht in de woning. De opgevangen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte om de verwarming van de woning aan te sturen en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. De installatie gaat enorm efficiënt te werk. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Relatief goedkoop

Een hybride apparaat vind je al vanaf €3500.

Gemakkelijk aan te sluiten

Geen aanpassingen in huis nodig.

Verantwoorde keuze

Verminder het gasverbruik met 70%. Bijna gasvrij leven.

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. De investering ligt laag, je kunt profiteren van subsidies en je energielasten dalen flink, net als de CO2-uitstoot in gemeente Noord-Beveland. Dat klinkt goed, maar concreet? Onderstaand vind je alles wat je moet weten (of vraag een warmtepomp offerte Colijnsplaat op).

Besparen met een hybride warmtepomp gebeurt op twee gebieden: je energielasten dalen, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). In de tabel geeft onze expert een toelichting. Met een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde eengezinswoning – al gauw €300 per kalenderjaar. Verder neemt de Co-2 uitstoot af met zo’n 2300 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en je draagt jouw steentje bij aan een schonere aarde. Lees nu verder over hybride warmtepomp Meppen.

Type systeem Verbruik energie* Energielasten* Bezuiniging* CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel 1550 m3 gas €976,5 €0 3500 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel 550 m3 gas + 1650 kWh per jaar €676,5 €300 2300 kilo

* Berekend op jaarbasis (update december 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Colijnsplaat? (update december 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als kosten van de apparatuur, kosten van de installateur, eventuele subsidie en het verwachtte energieverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Zeeland.

Productprijs

Het totaalplaatje bestaat voornamelijk uit het tarief voor de pomp. Uiteraard kost ook het installeren geld, gemiddeld gezien 45% van de pomp-kosten. Het stroomverbruik stijgt, maar veel minder (duur) gas. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit Colijnsplaat.

Subsidie (ISDE) in Colijnsplaat

Het rijk faciliteert in een gulle subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als infraroodpanelen, biomassaketel, zonneboilers, het warmtenet, pelletkachels en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €2000 tot ongeveer € 4000. Het totale bedrag wordt beïnvloed door het merk, vermogen (kW) en energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te calculeren dien je alle type kosten en baten met elkaar verrekenen. Kosten systeem + installatiekosten, de vermindering van energieverbruik en uiteraard je subsidie. Meestal is het resultaat een behoorlijk rendement en een gemiddelde terugverdientijd van +/- 7 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen waar een grondboring bij komt kijken ligt dit natuurlijk wat langer.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem is anders dan een all-electric (volledig elektrisch) model. Je kiest namelijk altijd meerdere warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Dit is mogelijk met velerlei systemen. De gasgestookte ketel doet z’n werk op op de piekmomenten. Selecteer minstens een betrouwbare installateur in Colijnsplaat. Ook kunnen jullie zonnepanelen en een zonneboiler installeren. De tips van onze experts bekijk je hierna.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een innovatieve HR-ketel (bijv. van Baxi en Nefit) is wel cruciaal. De gasgestookte ketel treedt in werking als je opeens veel warm water gebruikt. Denk aan situaties als de temperatuur buiten laag is. Goed om te weten: niet iedere ketel werkt samen met een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info voor je overgaat tot de aankoop. Ook interessant: hybride systeem in Vinkeveen installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Noord-Beveland)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. De benodigde elektriciteit kun jij logischerwijs genereren met eigen zonnepanelen. De stroom afkomstig van de panelen wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Een goede stap richting een gasvrije woning in Colijnsplaat.

Zonneboiler toevoegen

Met een eigen zonneboiler zit je er goed bij. Je hebt warm water om te benutten voor een warme douche of voor de afwas. Ze zijn verkrijgbaar verschillende groottes. Afhankelijk van de gezinssituatie en energiebehoefte selecteer je een kleine (175 liter) of een model met extra capaciteit (275 liter). Via slimme zonnecollectoren op het huis wordt het water op een duurzame manier opgewekt. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt die je zelf in de avond weer verbruikt.

Wil je een hybride systeem in Colijnsplaat laten plaatsen voor vloerverwarming of radiatoren? Bekijk warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!