Hybride warmtepomp Colmschate Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: spaar €500 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende verwarmingsketel (als Nefit, Vaillant, Atag, Intergas) verdwijnt vanaf 2021. Jouw huidige ketel hr-ketel mag je dan enkel vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Bijvoorbeeld zonneboiler, biomassaketel, pelletkachel, het warmtenet, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. Deze laatste optie is het meest interessant, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Maar er een goedkoper alternatief: het hybride warmtepomp systeem in Colmschate met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Goedkoop, het past in vrijwel elke woning, en het verbruikt amper gas. Hier ontdek je praktische details over terugverdientijd, werking, kosten, verschillende soorten en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op jouw huidige ketel hr-ketel. Zeer populair in Colmschate. Een hybride installatie is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwe huizen. Het is een gemakkelijke en betaalbare aanpak om het gasverbruik terug te dringen. Bovendien is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit ventilatie- of buitenlucht. Je gasverbruik breng je gemiddeld terug met 74%. De hr-ketel is alleen nodig als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei uitvoeringen. Sommige systemen zijn puur voor de verwarming, en andere apparaten dragen zorg voor water om te douchen. Voor vrijwel elk soort woning is er een rendabel type pomp. Goed om te weten: enige vorm van isolatie is een vereiste. Welke uitvoering strookt met mijn huis? Hieronder ontdek je meer uitleg over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk ES systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Colmschate. Een buitenunit (soort airco) “vangt” warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). De gewonnen warmte gaat via leidingen naar het binnendeel. Het apparaat vormt de buitenlucht om naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel nieuwere woningen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp werkt op basis van afgezogen ventilatielucht in de woning. De warmte die hier wordt gewonnen gaat naar de cv-ketel. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte om de verwarming van de woning aan te sturen en voor warm water om te douchen. Het systeem heeft een hoog rendement. Dit betekent een lagere energierekening! Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Betaalbaar

Een hybride installatie laat je al installeren vanaf €3500.

Makkelijk te installeren

Vloerverwarming is niet perse nodig

Toekomstbestendig

Minimaliseert gasverbruik met 70%. Of 0 op de meter?

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. Het is voordelig, je kunt profiteren van subsidies en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Deventer. Een berekening? Verderop lees je alle details (of vraag een warmtepomp offerte Colmschate aan).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen kent 2 soorten aspecten: je bespaart op je energielasten, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. Hiernaast kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – om en nabij de €280 per jaarafrekening. Verder neemt de Co-2 uitstoot af met zo’n 2400 kilo. Lekker geld overhouden en je bestrijdt het broeikaseffect. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Merselo.

InstallatieEnergieverbruik*Energierekening*Bezuinigen*CO2-uitstoot
Normale HR-ketel1650 m3 gas€1039,5€03600 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel650 m3 gas + 1750 kWh per jaar€759,5€2802400 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Colmschate? (update juli 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met aankoopkosten, aansluitkosten, ISDE subsidie en het toekomstige energieverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het snel bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Overijssel.

Prijs van de apparatuur

Je hebt natuurlijk als eerste te maken met de winkelprijs van de warmtepomp. Ook de installateur is niet gratis, vaak ongeveer 30% van de verkoopprijs. Je gaat meer stroom verbruiken, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Colmschate.

Subsidie (ISDE) in Colmschate

De overheid verleent een vorstelijke subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van het warmtenet, biomassaketel, elektrische cv-ketels, pelletkachels, infraroodpanelen en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €800 – plus minus €4500. Het bedrag wat jij terugkrijgt komt tot stand op basis van het model, vermogen (uitgedrukt in kW) en het energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te ontdekken moet je alle type kosten en baten met elkaar verrekenen. Kosten systeem + installatiekosten, de besparing op je energierekening, en uiteraard je subsidie. Normaliter volgt een hoog rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van +/- 6,5 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen met grondboring (aardbron) ligt dit uiteraard hoger.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem differentieert zich van een full electric (standalone) warmtepomp. Je kiest namelijk altijd diverse warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en voor voldoende elektriciteit moet je energiebronnen combineren. Dit kan met tal van combinaties. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig als de warmtevraag erg hoog is. Vraag zeker een betrouwbare installateur in Colmschate. Tevens kan je zonneboilers en ook zonnepanelen installeren. Meer over al deze combinaties check je in onderstaande alinea.

Combineren met CR-ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een compatibel HR-ketel (van merken als AWB + Intergas) is wel noodzakelijk. Je gasketel wordt alleen geactiveerd als het echt nodig is. Wanneer? Bijvoorbeeld als de temperatuur buiten laag is. Goed om te weten: niet elke cv werkt i.c.m. een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten voordat jij het product gaat kopen. Wellicht spreekt dit je ook aan: hybride systeem in Vlaardingen installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Deventer)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. De stroom kun jij logischerwijs opwekken met zonnepanelen. Je ‘groene’ elektriciteit wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Een goede stap richting een gasvrije woning in Colmschate.

Zonneboiler plaatsen

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, kun je altijd gebruik maken van opgewarmd water voor normaal gebruik, voor sanitair gebruik of om te koken. Deze systemen kun je laten plaatsen in grote en kleine versies. Afhankelijk van de gezinssituatie en energiebehoefte ga jij voor een kleine (100 liter) of grote variant (375 liter). Met behulp van slimme zonnecollectoren op het dak kan water worden verwarmd. Overdag wek je stroom op, die je ‘s avonds gebruikt.

Ook een hybride systeem in Colmschate installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Start aanvraag t.b.v. warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!