Hybride warmtepomp Creil Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: spaar €400 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” verwarmingsketel (als Vaillant, Nefit, Intergas, Remeha) wordt per 2021 langzaam uitgefaseerd. Jouw oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een groene verwarmingsbron. Voorbeelden zijn pelletkachel, biomassaketel, het warmtenet, elektrische cv-ketel, zonneboiler of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp wordt veel genoemd, maar is ook prijzig. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem in Creil met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. De investering is niet enorm, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en goed voor het milieu en jouw portemonnee. Met behulp van deze site signaleer je handige informatie over terugverdientijd, voordelen en nadelen , subsidies, energieverbruik enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de de “gewone” cv-ketel. Een vrij gangbare installatie in Creil. Zo’n hybride systeem rendeert in bestaande bouw en nieuwbouwprojecten. Een ongecompliceerde en vrij betaalbare wijze om de gasrekening te drukken. Ook is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Het gasverbruik daalt al gauw met 60%. De cv-ketel springt alleen bij als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei uitvoeringen. Sommige apparaten zorgen voor een verwarmd huis, en andere systemen zorgen voor alleen warm tapwater. Voor praktisch elk type woning is er een geschikt systeem. Let op: isolatie van dak, vloer en gevel is een vereiste. Welke installatie sluit aan bij mijn huis? Hierna check je meer info over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Galletti systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Creil. Een speciale buitenventilator onttrekt warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). Deze opgevangen warmte gaat via leidingen naar het binnendeel. Deze converteert de buitenlucht naar warm water voor het opwarmen van jouw woning. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel van de huizen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp profiteert van warmte in de ventilatielucht. De warmte die hier wordt gewonnen wordt naar de gasketel gestuurd. Hier vindt een proces plaats dat helpt voor de centrale verwarming en voor water om te douchen/koken/wassen. Het systeem is bijzonder effectief. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor het maken van warm tapwater? Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Relatief goedkoop

Een hybride systeem laat je al installeren vanaf €2400.

Handige snelle montage

De installateur is er 1 dag mee bezig

Verantwoorde keuze

Beperkt jouw gasverbruik met 65%. Of 0 op de meter?

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. Het is relatief goedkoop, je kunt profiteren van subsidies en je kunt flink besparen op de energielasten en de CO2-uitstoot in gemeente Noordoostpolder. Waar mag ik op rekenen? Hieronder signaleer je een voorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Creil aan).

Geld besparen met de hybride warmtepomp kent 2 soorten aspecten: je energienota valt lager uit, en je stoot minder CO-2 uit. Rechts geeft onze expert een toelichting. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in het geval van een eengezinswoning – tot wel €440 per kalenderjaar. Bovendien beperk je de uitstoot van CO-2 met 1700 kilo. Flink wat goed besparen en je draagt jouw steentje bij aan een schonere aarde. Nu ook online: hybride warmtepomp Metslawier.

Type systeemStroom & Gas verbruik*Energienota*Bezuinigen*CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel1800 m3 gas€1134€02900 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel800 m3 gas + 950 kWh per jaar€694€4401700 kilo

* Per kalenderjaar (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Creil? (update juli 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met kostprijs, aansluitkosten, subsidies en het toekomstige energieverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Flevoland.

Prijs van het systeem

Je hebt natuurlijk als eerste te maken met de investering in de installatie. Een specialist voor het aanleggen kost doorgaans +/- 45% van de verkoopprijs. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, terwijl je minder gas stookt. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit Creil.

ISDE Subsidie in Creil

De landelijke autoriteit verleent een royale subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als het warmtenet, pelletkachels, biomassaketel, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €800 tot €3400. Het bedrag wat jij terugkrijgt is een afgeleide van het type systeem, vermogen en het energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te ontdekken behoor je alle bovenstaande zaken met elkaar verrekenen. De aanschafkosten, de energie die je minder gaat verbruiken, en uiteraard je subsidie. Normaliter volgt een aanzienlijk rendement en een gemiddelde terugverdientijd van 7,5 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen met aardwarmte (boring) is dit vaak minimaal 13 jaar.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem differentieert zich van een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Het werkt namelijk met verschillende warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, genoeg warm tapwater, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Dit kan jij doen met verschillende systemen. De gasgestookte ketel doet z’n werk op als er extra veel vraag is. Vraag tenminste een ervaren installateur in Creil. Verder kun je zonnepanelen / zonneboilers kiezen. De tips van onze experts kun je hieronder doornemen.

Combineren met bestaande CV ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een innovatieve HR-ketel (van een merk als Coopra of Rendamax) is dan cruciaal. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend wanneer extra capaciteit gewenst is. Onder andere als de temperatuur buiten laag is. Belangrijk: niet elke CV-ketel kan je laten samenwerken met een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info alvorens jij het systeem gaat bestellen. Zoek ook naar hybride systeem in Vledderveen installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Noordoostpolder)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De benodigde energie kun je eventueel opwekken met zonnepanelen. Deze energie wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Een uitstekende eerste stap naar een woning zonder gasverbruik in Creil.

Zonneboiler aansluiten

Door je eigen zonneboiler heb je altijd de beschikking over warm water om te benutten in de badkamer of in de keuken. Je kunt ze aanschaffen in grote en kleine versies. Door te kijken naar aantal inwoners en gebruik van energie ga jij voor een kleine (100 liter) of een XL-systeem (300 liter). Met slimme zonnecollectoren op jouw dak wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op die in de avond meteen consumeerbaar is.

Wil je een hybride systeem in Creil installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Bekijk warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!