Hybride warmtepomp Cruquius Een combi van warmtepomp en CV-ketel: bespaar €400 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De ouderwetse hr-ketel (Intergas, Atag, Remeha, Nefit) wordt verboden vanaf 2021. Jouw “gewone” cv-ketel mag je dan alleen omwisselen voor een duurzaam alternatief. O.a. een elektrische cv-ketel, biomassaketel, zonneboiler, het warmtenet, pelletkachel of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is het meest interessant, hoewel het ook een aardige investering vergt. Maar er een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Cruquius met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Niet al te duur, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en het verbruikt amper gas. Op deze pagina signaleer je praktische informatie over voordelen en nadelen , verschillende soorten, subsidies, werking enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met de welbekende hr-ketel. Je komt het steeds vaker tegen in Cruquius. Een dergelijk hybride opstelling is goed toepasbaar in bestaande woningen en meer recente woningen. Het is een gemakkelijke en betaalbare benadering om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Ook is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Het gasverbruik daalt al gauw met 65%. De hr-ketel springt alleen bij als het nodig is (bijv. bij koude dagen).

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei uitvoeringen. Sommige installaties zijn puur voor de verwarming, en andere uitvoeringen zorgen voor alleen warm tapwater. Voor praktisch elk type woning is er een rendabel type pomp. Goed om te weten: enige vorm van isolatie is een voorwaarde. Welke installatie past bij mijn budget en eisen? Hieronder ontdek je een korte uitleg over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over GENERAL systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Cruquius. Een buitenunit onttrekt warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). De gewonnen warmte gaat door leidingen naar het binnendeel. De pomp vormt de buitenlucht om naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel van de huizen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. Deze warmte wordt getransporteerd naar de CV. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en voor water om te douchen/koken/wassen. De warmtepomp werkt doelmatig. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor het maken van warm tapwater? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Voordelig

Een hybride oplossing er er al vanaf €3200.

Simpele installatie

Je hoeft de woning niet eerst grondig te renoveren.

Duurzame oplossing

Beperkt jouw gasverbruik met 60%. Verantwoorde keuze!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. Het is relatief goedkoop, de verschillende subsidies zijn serieus en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Haarlemmermeer. Waar mag ik op rekenen? Hierna analyseer je handige uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Cruquius aan).

Geld besparen met de hybride warmtepomp gebeurt op twee gebieden: je energielasten dalen, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). In het schema worden twee situatie nader bekeken. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – voor een eenpersoonshuishouden – tot wel €420 per jaarafrekening. Daarbij verminder jij CO2 uitstoot 1800 kilo. Goed voor jouw portemonnee en wel zo duurzaam. Je treft hier ook uitgebreide info over hybride warmtepomp Middelaar.

Type installatie Verbruik energie* Energiekosten* Besparing* CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel 1900 m3 gas €1197 €0 3000 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel 900 m3 gas + 1050 kWh per jaar €777 €420 1800 kilo

* Per 12 maanden (update december 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Cruquius? (update december 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als kostprijs, aansluitkosten, eventuele subsidie en extra stroomverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Noord-Holland.

Kosten

De gezamenlijke kosten betreffen o.a. de prijs van het fysieke product. Daarnaast bedragen de installatiekostengemiddeld zo’n 30% van de verkoopprijs. Het stroomverbruik stijgt, echter het gasverbruik daalt enorm. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit Cruquius.

Subsidie (ISDE) in Cruquius

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland verleent een royale subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als pelletkachels, biomassaketel, het warmtenet, infraroodpanelen, zonneboilers en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €900 – €2800. De uiteindelijke subsidie wordt afgeleid a.d.h.v. het merk en type, capaciteit (kW) en energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te berekenen moet je alle kosten en baten in een berekening gooien. De aanschafkosten, de besparing op energie en vanzelfsprekend de subsidie. Normaal resulteert dit in een serieus rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 8 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen met water-water en aardbronnen gaat dit naar de 12 jaar.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem is anders dan een standalone (volledig elektrische) pomp. Het werkt namelijk met verschillende warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, genoeg warm tapwater, en stroom voor alle elektrische apparaten moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Dit kan met allerlei manieren. De gasgestookte ketel doet z’n werk op als de warmtevraag erg hoog is. Kies hiervoor tenminste een gediplomeerde installateur in Cruquius. Bovendien kan jij een zonneboiler en/of zonnepanelen laten installeren. Meer daarover tref je hieronder.

Combinatie met huidige CV-ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (van bijvoorbeeld Dietrich + Remeha) is onmisbaar. De gasgestookte ketel treedt in werking op de piekmomenten. O.a. als de temperatuur buiten laag is. Goed om te weten: niet elke CV-ketel werkt in combinatie met een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren alvorens je een systeem kiest. Lees nu verder over hybride systeem in Vlieland installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Haarlemmermeer)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. Deze “extra” stroom kan je via je eigen zonnepanelen opwekken. Deze energie wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Is voor nu een prima maatregel voor gasvrij wonen in Cruquius.

Zonneboiler

Via jouw zonneboiler kun jij 24/7 aanspraak maken op warm water om te benutten voor sanitair gebruik of om te koken. Deze systemen kun je laten plaatsen in verschillende groottes. Met het aantal huisgenoten als basis en energiegebruik zoek jij een kleine (175 liter) of een XL-systeem (325 liter). Via speciale zonnecollectoren op het dak wordt het water verwarmd en opgeslagen. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op die je zelf in de avond weer verbruikt.

Wil je een hybride systeem in Cruquius installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Doorzoek warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!