Hybride warmtepomp Cuijk Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: spaar €350 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De klassieke cv-ketel (van Atag, Intergas, Remeha, Nefit) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw oude & vertrouwde cv-ketel kun je dan enkel inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Populaire voorbeelden zijn elektrische cv-ketel, pelletkachel, zonneboiler, infraroodpanelen, biomassaketel of een warmtepomp. Vooral dat laatste wordt gezien als de opvolger van de CV, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: het hybride warmtepomp systeem in Cuijk met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Betaalbaar, het past in vrijwel elke woning, en je bespaart op je energierekening. Hier check je praktische informatie over subsidies, verschillende soorten, terugverdientijd, voordelen en nadelen en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met de welbekende CV-ketel op gas. Je komt het steeds vaker tegen in Cuijk. Een hybride installatie rendeert in bestaande bouw en nieuwe woningen. Het is een gemakkelijke en voordelige manier om te besparen op de energienota. Ook is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp haalt warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik verklein je tot wel 84%. De cv-ketel springt alleen bij als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei uitvoeringen. Sommige systemen zijn puur voor de verwarming, en andere types dragen zorg voor water om te douchen. Voor praktisch elk type woning is er een hybride systeem. Let op: redelijke isolatie is noodzakelijk. Welke installatie sluit aan bij mijn wensen en budget? Verderop detecteer je praktische info over de 2 meest populaire installaties (of check GREE systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Cuijk. Een buitenunit (airco-achtig systeem) haalt warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). Deze energie vindt z’n weg via leidingen naar de warmtepomp. Het apparaat vormt de buitenlucht om naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woningen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van de aangezogen lucht uit huizen. De warmte die hier wordt gewonnen gaat naar de cv-ketel. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en ook voor het aanmaken van heet water. Het apparaat werkt zeer efficiënt. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride opstelling is al verkrijgbaar vanaf €2100.

Simpele installatie

Vloerverwarming is niet perse nodig

Een 'groen' systeem

Verkleint jouw gasverbruik met 65%. Verantwoorde keuze!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. De kostprijs is laag, de subsidies zijn hoog en je energielasten dalen flink, net als de CO2-uitstoot in gemeente Cuijk. Exacte aantallen? Hierna analyseer je handige uitleg (of vraag een warmtepomp offerte Cuijk op).

Besparen met een hybride warmtepomp gebeurt op 2 manieren: je energielasten dalen, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. Rechts geeft onze expert een toelichting. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in een gemiddelde eengezinswoning – gemiddeld €410 per kalenderjaar. Ook minimaliseer je de uitstoot van CO-2 tot 1850 kilo. Goed voor jouw portemonnee en je bestrijdt het broeikaseffect. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Middelburg.

Type installatieEnergieconsumptie*Kosten stroom + gas*Besparingen*CO2-uitstoot
HR-ketel1950 m3 gas€1228,5€03050 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel950 m3 gas + 1100 kWh per jaar€818,5€4101850 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juni 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Cuijk? (update juni 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als aankoopkosten, installatiewerk, Investeringssubsidie duurzame energie en extra stroomverbruik. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Noord-Brabant.

Kosten

Het totaalplaatje bestaat voornamelijk uit de kosten van de apparatuur. Een specialist voor het aanleggen kost vaak ongeveer 35% van het artikel. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Verreken de stroom- en gaskosten om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit Cuijk.

ISDE Subsidie in Cuijk

De overheid heeft een zeer aantrekkelijke subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als infraroodpanelen, het warmtenet, elektrische cv-ketels, biomassaketel, zonneboilers en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €1600 – €2600. De uiteindelijke subsidie heeft te maken met het type, capaciteit (kW) en het energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te schatten moet je alle soorten opbrengsten en kosten verrekenen. De totale kosten, de besparing op energie en de hoogte van de subsidie. Over het algemeen kom je uit op een behoorlijk rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van 6,5 jaar. Wanneer we spreken over all-electric met water-water en aardbronnen duurt dat aanzienlijk langer.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem is anders dan een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Het werkt namelijk met diverse warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, heet water voor de douche en keuken, en voor voldoende elektriciteit heb je veel vermogen nodig (combineren). Je kunt denken aan allerlei systemen. De gasgestookte ketel doet z’n werk op als de warmtevraag erg hoog is. Zoek daarvoor altijd een vakbekwame installateur in Cuijk. Verder kun jij zonnepanelen en/of een zonneboiler kiezen. Een uitgebreide toelichting tref je hieronder.

Combineren met CR-ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een innovatieve HR-ketel (bijv. van Brink of natuurlijk Geveke) is cruciaal. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp wanneer extra capaciteit gewenst is. Onder andere in de koudere maanden. Let op: niet elke gasgestookte ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info voor je overgaat tot de aankoop. Ook interessant: hybride systeem in Vlierden installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Cuijk)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. Deze energie kun je optioneel laten opwekken door je eigen zonnepanelen. Deze energie gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Een goede stap richting de “0” op de gasmeter in Cuijk.

Zonneboiler

Door je eigen zonneboiler kun je altijd gebruik maken van voldoende warm tapwater, in de badkamer of om te wassen. Deze producten zijn te koop in formaten groot en klein. Gebaseerd op je gezinssituatie en gebruik van energie ga jij voor een kleine (150 liter) of grotere boiler (350 liter). Middels speciale zonnecollectoren op je woning wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op die je zelf in de avond weer verbruikt.

Ook een hybride systeem in Cuijk laten plaatsen voor radiatoren of vloerverwarming? Vraag offertes aan m.b.t. warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!