Hybride warmtepomp Culemborg Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: bespaar €30 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De traditionele mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, Atag, Nefit, Remeha) wordt verboden vanaf 2021. Jouw huidige ketel verwarmingsketel kun je dan enkel omwisselen voor een duurzaam alternatief. O.a. een het warmtenet, zonneboiler, pelletkachel, biomassaketel, infraroodpanelen of een warmtepomp. Deze laatste optie wordt veel genoemd, maar ook duur. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem in Culemborg met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. De investering is niet enorm, het past in vrijwel elke woning, en het verbruikt amper gas. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl analyseer je bruikbare informatie over verschillende soorten, energieverbruik, kosten, werking en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met de “gewone” hr-ketel. We zien het veel in Culemborg. Een hybride installatie wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwbouwprojecten. Een probleemloze en niet al te dure oplossing om de gasrekening te drukken. Daarbovenop is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit ventilatie- of buitenlucht. Je gasverbruik verklein je tot wel 83%. De hr-ketel springt alleen bij als het nodig is (bijv. bij koude dagen).

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is beschikbaar in verschillende soorten. Sommige uitvoeringen zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere apparaten zorgen voor alleen warm tapwater. Voor eigenlijk elk huis is er een passende installatie. Let op: matige tot goede isolatie is vereist. Welk systeem matcht bij mijn wensen en budget? Hieronder lees je aanvullende details over de 2 meest gekozen opties (en bekijk Haier systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Culemborg. Een buitenunit (soort airco) onttrekt warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). Deze warmte gaat met leidingen naar de warmtepomp. De pomp converteert de buitenlucht naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, de CV ketel zorgt voor heet water. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meerderheid van de woningen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van afgezogen ventilatielucht in de woning. Deze warmte wordt getransporteerd naar de CV. Hier vindt een proces plaats dat helpt voor de centrale verwarming en voor het maken van warm tapwater. Het systeem heeft een hoog rendement. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride apparaat bestel je al vanaf €2900.

Gemakkelijk aan te sluiten

Vloerverwarming is niet perse nodig

Een 'groen' systeem

Verkleint jouw gasverbruik met 70%. Verantwoorde keuze!

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. Het is niet duur, jij kan aanspraken maken op subsidies en je kunt flink besparen op de energielasten en de CO2-uitstoot in gemeente Culemborg. Een berekening? Onderstaand vind je alles wat je moet weten (of vraag een warmtepomp offerte Culemborg op).

Geld besparen met de hybride warmtepomp kan je op twee manieren uitleggen: de totale energielasten gaan naar beneden, en je stoot minder CO-2 uit. Hiernaast schetst onze specialist een voorbeeld. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in een doorsnee-woning (eenpersoons) – al gauw €400 per jaarafrekening. Eveneens neemt de Co-2 uitstoot af met zo’n 1900 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en je bestrijdt het broeikaseffect. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Middelharnis.

SituatieVerbruik energie*Energielasten*Besparen*CO2-uitstoot
HR-ketel2000 m3 gas€1260€03100 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel1000 m3 gas + 1150 kWh per jaar€860€4001900 kilo

* Per kalenderjaar (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Culemborg? (update juli 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als investering van de pomp zelf, installatiekosten, ISDE subsidie en het toekomstige energieverbruik. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Gelderland.

Prijs van de apparatuur

De meeste kosten zitten ‘m in de kosten van de apparatuur. Ook de installateur is niet gratis, vaak ongeveer 35% van het artikel. Je stroomverbruik neemt toe, echter het gasverbruik daalt enorm. Verreken de stroom- en gaskosten zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Culemborg.

ISDE Subsidie in Culemborg

Het rijk faciliteert in een zeer aantrekkelijke subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als het warmtenet, biomassaketel, pelletkachels, zonneboilers, infraroodpanelen en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €2300 tot +/- €4700. Het bedrag wat jij terugkrijgt wordt afgeleid a.d.h.v. het type, vermogen (kW) en het energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te ontdekken behoor je alle soorten opbrengsten en kosten in een berekening gooien. De prijs van het apparaat, installatie, de besparing op energie en de hoogte van de subsidie. Meestal resulteert dit in een behoorlijk rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van +/- 7 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen waarbij geboord moet worden (aardwarmte) moet je rekening houden met 11 jaar.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem werkt ander dan een full electric (standalone) warmtepomp. Je kiest namelijk altijd meerdere warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en om over genoeg elektriciteit te beschikken moet je energiebronnen combineren. Dit kan jij doen met allerhande oplossingen. De gasketel (CV) blijft werken bij piekverbruik. Neem zeker een gecertificeerde installateur in Culemborg. Daarnaast kan jij zonnepanelen en/of een zonneboiler installeren. Alles over dit onderwerp lees je hieronder.

Combineren met CR-ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een compatibel HR-ketel (bijvoorbeeld van Brötje of natuurlijk Saunier Duval) is in deze situatie aan te raden. De gasgestookte ketel treedt in werking wanneer dat echt nodig is. Bijvoorbeeld als de temperatuur buiten laag is. Actualiteit: niet elke gasgestookte ketel kun je combineren met een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info alvorens je een systeem kiest. Misschien vind je dit ook relevant: hybride systeem in Vlijmen installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Culemborg)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. De benodigde energie kan jij mogelijk opwekken met zonnepanelen. Deze stroom wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Is voor nu een prima maatregel voor de “0” op de gasmeter in Culemborg.

Zonneboiler plaatsen

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, heb je altijd de beschikking over heet water voor dagelijks gebruik, in de badkamer of voor de afwas. Ze zijn verkrijgbaar diverse afmetingen. Afhankelijk van de gezinssituatie en energieconsumptie kies je een kleine (175 liter) of grote zonneboiler (250 liter). Met behulp van slimme zonnecollectoren bovenop je woning wordt het water op een duurzame manier opgewekt. Overdag wordt er warm water opgewekt dat je in de avond consumeert.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Culemborg laten aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Start aanvraag t.b.v. warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!