Hybride warmtepomp Daarle Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: bespaar €350 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De traditionele gasgestookte ketel (zoals Intergas, Nefit, Vaillant, Remeha) mag je per 2021 niet meer inruilen voor een nieuwe. Jouw “oude” verwarmingsketel mag je dan alleen vervangen voor een groene verwarmingsbron. Onder ander biomassaketel, pelletkachel, zonneboiler, het warmtenet, infraroodpanelen of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp is zeer populair, maar is zeker niet goedkoop. Daar is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem in Daarle met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Goedkoop, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en gunstig voor de energienota. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl ontdek je nuttige details over subsidies, voordelen en nadelen , kosten, terugverdientijd en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de de oude & vertrouwde gasgestookte ketel. Je komt het steeds vaker tegen in Daarle. Een dergelijk hybride opstelling wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwe woningen. Het is een gemakkelijke en vrij betaalbare aanpak om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Daarnaast is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik minimaliseer je zo met 62%. De cv-ketel springt alleen bij als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei soorten en maten. Sommige systemen zorgen voor een verwarmd huis, en andere modellen dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor haast elke ruimte is er een geschikt systeem. Bedenk wel: redelijke isolatie is een vereiste. Welke installatie spoort met mijn budget en eisen? Hierna ontdek je bruikbare info over de 2 meest gekozen opties (en bekijk Hautec systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Daarle. Een ‘airco achtig’ toestel neemt warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). Deze warmte gaat met leidingen naar het binnendeel van de installatie. Deze transformeert de buitenluchtnaar warmte om je huis te verwarmen. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het gros van de huizen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp benut warmte in de ventilatielucht. De gewonnen warmte wordt getransporteerd naar de CV. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en ook voor het aanmaken van heet water. De installatie gaat enorm efficiënt te werk. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor de aanmaak van heet water? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride oplossing vind je al vanaf €2300.

Makkelijk te installeren

Past in vrijwel elke woning (nieuw en bestaand).

Verantwoord verwarmen

Minimaliseert gasverbruik met 55%. Maximaal zorgdragen!

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. De kostprijs is laag, de subsidies zijn hoog en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus CO2-uitstoot in gemeente Hellendoorn. Concrete cijfers? Verderop vind je praktische informatie (of vraag een warmtepomp offerte Daarle aan).

Kosten besparen via hybride warmtepompen kent 2 soorten aspecten: de totale energielasten gaan naar beneden, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. In het schema kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Via een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in een doorsnee-woning (eenpersoons) – al gauw €390 per kalenderjaar. Daarbij neemt de Co-2 uitstoot af met zo’n 1950 kilo. Goed voor jouw portemonnee en je draagt jouw steentje bij aan een schonere aarde. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Middelie.

Type installatieStroom & Gas verbruik*Energielasten*Besparen*CO2-uitstoot
HR-ketel1500 m3 gas€945€03150 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel500 m3 gas + 1200 kWh per jaar€555€3901950 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Daarle? (update juli 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met prijs van het systeem, aansluitkosten, ISDE subsidie en het toekomstige energieverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het snel bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Overijssel.

Kosten van de pomp

De totale kosten bestaan o.a. uit de investering in de installatie. Ook de installateur is niet gratis, gemiddeld zo’n 25% van de productprijs. Je stroomverbruik neemt toe, en het gasverbruik neemt af. Verreken de stroom- en gaskosten voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit Daarle.

ISDE Subsidie in Daarle

De overheid verleent een royale subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van biomassaketel, elektrische cv-ketels, pelletkachels, zonneboilers, het warmtenet en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €1800 tot €2600. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt wordt afgeleid a.d.h.v. het type, vermogen (uitgedrukt in kW) en het energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te berekenen betaam je alle soorten opbrengsten en kosten in een berekening gooien. De kosten van de installatie, de besparing op je energierekening, en de subsidies. Normaal volgt een aantrekkelijk rendement en een gemiddelde terugverdientijd van 8 jaar. Bij de geavanceerde producten met boringen en grondwater duurt dat aanzienlijk langer.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem onderscheidt zich van een standalone (volledig elektrische) pomp. Je bent genoodzaakt te kiezen voor 2 of meer warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, heet tapwater voor direct gebruik, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken heb je veel vermogen nodig (combineren). Dit is mogelijk met verscheidene combinaties. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig bij piekverbruik. Vraag wel een ervaren installateur in Daarle. Daarnaast kan je zonneboilers en ook zonnepanelen kiezen. De mening van onze vakmannen tref je hieronder.

Combineren met bestaande CV ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een compatibel HR-ketel (bijv. van Chappée of Rendamax) is in deze situatie nodig. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp op de piekmomenten. Bijvoorbeeld op koude dagen. Actualiteit: niet elke gasgestookte ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Lees je goed in voordat jij het product gaat kopen. Wellicht spreekt dit je ook aan: hybride systeem in Vlissingen installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Hellendoorn)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. De benodigde elektriciteit kun je optioneel met je eigen zonnepanelen genereren. Deze stroom wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Het is een mooi begin voor een energieneutrale woning in Daarle.

Zonneboiler aansluiten

Door je eigen zonneboiler zit je nooit verlegen om heet water voor dagelijks gebruik, om te douchen of voor de wasmachine. Dergelijke boilers kan je bestellen in diverse afmetingen. Door te kijken naar aantal inwoners en gebruik van energie maak je de keuze voor een kleine (100 liter) of een model met extra capaciteit (375 liter). Met behulp van een speciaal type zonnecollectoren op jouw dak wordt water opgewarmd. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op die je ‘s avonds gebruikt.

Wil je een hybride systeem in Daarle laten installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Doorzoek warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!