Hybride warmtepomp Daarlerveen Een combi van warmtepomp en CV-ketel: bezuinig €350 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De ouderwetse verwarmingsketel (als Nefit, Atag, Vaillant, Intergas) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw klassieke cv-ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Interessante opties zijn biomassaketel, elektrische cv-ketel, het warmtenet, pelletkachel, infraroodpanelen of een warmtepomp. Vooral dat laatste wordt gezien als de opvolger van de CV, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Een tussenweg is nu ook mogelijk: het hybride warmtepomp systeem in Daarlerveen met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Goedkoop, eenvoudig te installeren en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Op deze pagina check je nuttige details over kosten, terugverdientijd, verschillende soorten, energieverbruik enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met jouw huidige ketel cv-ketel. We zien het veel in Daarlerveen. Een hybride installatie is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwe woningen. Een relatief eenvoudige en betaalbare manier om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Ook is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik minimaliseer je zo met 85%. De hr-ketel “helpt” bij piekverbruik.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei soorten en maten. Sommige types zorgen voor een verwarmd huis, en andere uitvoeringen dragen zorg voor water om te douchen. Voor praktisch elk type woning is er een hybride systeem. Belangrijk: enige vorm van isolatie is cruciaal. Welk type pomp sluit aan bij mijn situatie en budget? Hieronder detecteer je bruikbare info over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Heliotherm systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Daarlerveen. Een buitenunit met ventilator neemt warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). Deze energie gaat door leidingen naar het binnendeel. Deze zet de buitenlucht om naar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woningen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit lucht uit het huis zelf. Deze vrijgekomen warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. Dit systeem wordt toegepast voor het verwarmen van de woning en voor warm water om te douchen. De installatie werkt doelmatig. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Betaalbaar

Een hybride systeem vind je al vanaf €2600.

Eenvoudig te plaatsen

Prima te integreren in bestaande woningen.

Een 'groen' systeem

Vermindert gasverbruik met 55%. Of 0 op de meter?

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. Het is relatief goedkoop, je kunt profiteren van subsidies en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de CO2-uitstoot in gemeente Hellendoorn. Dat klinkt goed, maar concreet? Verderop analyseer je praktische informatie (of vraag een warmtepomp offerte Daarlerveen aan).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen gebeurt op 2 manieren: je energienota valt lager uit, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. Hiernaast geeft onze expert een toelichting. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bespaar je – voor een eenpersoonshuishouden – gemakkelijk €380 per jaar. Eveneens beperk je de uitstoot van CO-2 met 2000 kilo. Flink wat goed besparen en goed voor het milieu. Nu ook online: hybride warmtepomp Middelstum.

InstallatieGas + Elektra verbruik*Energienota*Besparen*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1550 m3 gas€976,5€03200 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel550 m3 gas + 1250 kWh per jaar€596,5€3802000 kilo

* Berekend op jaarbasis (update mei 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Daarlerveen? (update mei 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met kosten van de apparatuur, kosten van het installeren, Investeringssubsidie duurzame energie en extra stroomverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Overijssel.

Kostprijs

Je hebt natuurlijk als eerste te maken met de investering in de installatie. Een specialist voor het aanleggen kost gemiddeld zo’n 45% van de kostprijs. Je gaat meer stroom verbruiken, en het gasverbruik neemt af. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Daarlerveen.

Subsidie (ISDE) in Daarlerveen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland biedt een historische subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als infraroodpanelen, zonneboilers, pelletkachels, biomassaketel, het warmtenet en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €2100 tot +/- €4700. Het totale bedrag wordt beïnvloed door het type systeem, vermogen (kW) en energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te ramen moet je beslist alle aspecten optellen en berekenen. De aanschafkosten, de besparing op je energierekening, en de subsidies. Gewoonlijk ontstaat een interessant rendement + gemiddelde terugverdientijd van zo’n 7,5 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen met aardwarmte (boring) ligt dit natuurlijk wat langer.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem differentieert zich van een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Het is afhankelijk van meerdere warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, warm water om te douchen en te wassen, en stroom voor alle elektrische apparaten heb je veel vermogen nodig (combineren). Dit is mogelijk met verschillende combinaties. De gasketel (CV) blijft werken bij heel koude dagen. Zoek daarvoor wel een gecertificeerde installateur in Daarlerveen. Tevens kun je zonnepanelen / zonneboilers installeren. Een uitgebreide toelichting check je in onderstaande alinea.

Combineren met de huidige CV ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een compatibel HR-ketel (bijv. van Bosch en ook Thermagas) is nodig. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als er extra capaciteit nodig is. O.a. in de winter. Belangrijk: niet elke CV-ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties alvorens jij het systeem gaat bestellen. Mensen zochten ook naar: hybride systeem in Vlist installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Hellendoorn)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. De stroom kan jij mogelijk laten opwekken door je eigen zonnepanelen. De stroom afkomstig van de panelen wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Het is een goede stap vooruit richting een energieneutrale woning in Daarlerveen.

Zonneboiler toevoegen

Door je eigen zonneboiler zit je er goed bij. Je hebt voldoende warm tapwater, om te douchen of om te wassen. Je kunt ze aanschaffen in formaten groot en klein. Afhankelijk van de gezinssituatie en gebruik van energie maak je de keuze voor een kleine (100 liter) of grotere boiler (275 liter). Met grensverleggende zonnecollectoren op het dak kan water worden verwarmd. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op die je zelf in de avond weer verbruikt.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Daarlerveen laten aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Doorzoek warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!