Hybride warmtepomp Dalem Een combi van warmtepomp en CV-ketel: bezuinig €30 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende hr-ketel (Nefit, Atag, Intergas, Remeha) zal vanaf 2021 langzaam verdwijnen. Jouw welbekende cv-ketel mag je dan alleen omwisselen voor een duurzaam alternatief. Hierbij kun je denken aan pelletkachel, biomassaketel, het warmtenet, zonneboiler, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp wordt gezien als de opvolger van de CV, maar ook duur. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: het hybride warmtepomp systeem in Dalem met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. Goedkoop, ook voor oudere woningen, en het verlaagt de CO-2 uitstoot. Met behulp van deze site vind je meer informatie over subsidies, energieverbruik, geschatte besparing, energiekosten en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met jouw klassieke cv-ketel. Een vrij gangbare installatie in Dalem. Een hybride installatie is rendabel voor wat oudere woningen en meer recente woningen. Een simpele en relatief goedkope benadering om het gasverbruik te verminderen. Bovendien is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit omgevingslucht of ventilatielucht. Het gasverbruik beperk je in met gemiddeld 82%. De CV-ketel doet alleen z’n werk als je veel warm water gebruikt.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige modellen verwarmen puur de woning, en andere types dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor bijna iedere situatie is er een passende installatie. Onthoud wel: isolatie van dak, vloer en gevel is noodzakelijk. Welk systeem past bij mijn situatie en budget? Hierna vergelijk je bruikbare info over de 2 meest populaire installaties (of check Herz systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Dalem. Een buitenunit met ventilator “vangt” warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). De gewonnen energie gaat met een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. De warmtepomp vormt de buitenlucht om naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meerderheid van de woningen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van luchtstromen uit de woning. De warmte die hier wordt gewonnen geeft het af aan de hr-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en voor warm water om te douchen. Het systeem werkt doelmatig. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride systeem vind je al vanaf €2200.

Eenvoudig te plaatsen

Past in vrijwel elke woning (nieuw en bestaand).

Toekomstbestendig

Vermindert gasverbruik met 50%. Richting gasloos wonen.

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. Het is niet duur, de subsidies zijn hoog en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de uitstoot van CO-2 in gemeente Gorinchem. Dat klinkt goed, maar concreet? Hieronder signaleer je een rekenvoorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Dalem op).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen doe je aan twee kanten: de totale energielasten gaan naar beneden, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. Op onze website schetst onze specialist een voorbeeld. Via een hybride warmtepompsysteem bespaar je – voor een eenpersoonshuishouden – tot wel €370 per 12 maanden. Bovendien minimaliseer je de uitstoot van CO-2 tot 2050 kilo. Lekker geld overhouden en je draagt jouw steentje bij aan een schonere aarde. Lees nu verder over hybride warmtepomp Middenbeemster.

InstallatieEnergieverbruik*Kosten stroom + gas*Bezuinigen*CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel1600 m3 gas€1008€03250 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel600 m3 gas + 1300 kWh per jaar€638€3702050 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Dalem? (update juli 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met kostprijs, kosten van het installeren, hoogte van de subsidie en stroomverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Zuid-Holland.

Prijs van de apparatuur

De totale kosten bestaan o.a. uit de kosten van de apparatuur. Ook de installateur is niet gratis, ga uit van 35% van de kostprijs. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, terwijl je minder gas stookt. Probeer een schatting te maken zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Dalem.

Subsidie (ISDE) in Dalem

De overheid biedt een historische subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van zonneboilers, pelletkachels, biomassaketel, het warmtenet, elektrische cv-ketels en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €1200 – €3800. Het totale bedrag hangt af van het type, capaciteit (kW) en het energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te schatten moet je beslist alle kosten en baten verrekenen. De aanschafkosten, de besparing op energie en uiteraard je subsidie. In het algemeen kom je tot een serieus rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 8 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen met water-water en aardbronnen gaat dit naar de 12 jaar.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem werkt ander dan een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Het is afhankelijk van minimaal twee warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, heet water voor de douche en keuken, en om over genoeg elektriciteit te beschikken moet je energiebronnen combineren. Dit is mogelijk met tal van opstellingen. De traditionele gas ketel werkt bij heel koude dagen. Zoek daarvoor zeker een gediplomeerde installateur in Dalem. Daarnaast kunnen jullie een zonneboiler en/of zonnepanelen installeren. Alles over dit onderwerp bekijk je hierna.

Combineren met de huidige CV ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een compatibel HR-ketel (van bijvoorbeeld Atag + Thermagas) is echter benodigd. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als er extra capaciteit nodig is. Bijvoorbeeld op koude dagen. Belangrijk: niet elke gasgestookte ketel werkt samen met een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten voor je overgaat tot de aankoop. Vind alles uit over hybride systeem in Vlodrop installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Gorinchem)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. Deze “extra” stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Deze energie wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Een uitstekende eerste stap naar de “0” op de gasmeter in Dalem.

Zonneboiler plaatsen

Via jouw zonneboiler zit je er goed bij. Je hebt voldoende warm tapwater, om te douchen of in de keuken. Deze producten zijn te koop in verschillende groottes. Door te kijken naar aantal inwoners en energieverbruik selecteer je een kleine (175 liter) of grote zonneboiler (300 liter). Met behulp van een speciaal type zonnecollectoren op jouw dak wordt water opgewarmd. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt die je zelf in de avond weer verbruikt.

Direct een hybride systeem in Dalem laten installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Start aanvraag t.b.v. warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!