Hybride warmtepomp Dalerpeel Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: bespaar €300 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, Atag, Vaillant, Intergas) wordt verboden vanaf 2021. Jouw “oude” mono cv-ketel mag je dan alleen omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Onder ander het warmtenet, zonneboiler, infraroodpanelen, biomassaketel, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. Vooral dat laatste is zeer in trek, maar is ook prijzig. Maar er een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Dalerpeel met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. De investering is niet enorm, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en het verbruikt amper gas. Op deze website vind je handige uitleg over kosten, geschatte besparing, voordelen en nadelen , terugverdientijd en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met de oude & vertrouwde mono cv-ketel. Zeer populair in Dalerpeel. Een dergelijk hybride opstelling rendeert in bestaande bouw en meer recente woningen. Een relatief eenvoudige en vrij betaalbare benadering om de gasrekening te drukken. Daarbovenop is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp haalt warmte uit ventilatie- of buitenlucht. Het gasverbruik verklein je tot wel 69%. De hr-ketel ondersteunt als er extra capaciteit nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is beschikbaar in verschillende soorten. Sommige systemen zijn puur voor de verwarming, en andere modellen regelen het warme water. Voor praktisch elk type woning is er een rendabel type pomp. Let op: isolatie van dak, vloer en gevel is een voorwaarde. Welk type pomp matcht bij mijn wensen en budget? Hierna analyseer je een vergelijking van 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Hidros systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Dalerpeel. Een ‘airco achtig’ toestel maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). Deze energie gaat door leidingen naar het binnendeel. Deze transformeert de buitenluchtnaar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woningen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van afgezogen ventilatielucht in de woning. Deze vrijgekomen warmte wordt getransporteerd naar de CV. Dit systeem wordt toegepast voor het verwarmen van de woning en voor warm water om te douchen. Het systeem heeft een hoog rendement. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Relatief goedkoop

Een hybride opstelling bestel je al vanaf €3400.

Simpele installatie

Binnen een dag geïnstalleerd

Duurzame oplossing

Minimaliseert gasverbruik met 55%. Bijna gasvrij leven.

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. De aanschafprijs is laag, er zijn aantrekkelijke subsidies en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de uitstoot van CO-2 in gemeente Coevorden. Concrete cijfers? Hieronder ontdek je meer info (of vraag een warmtepomp offerte Dalerpeel aan).

Kosten besparen via hybride warmtepompen kent 2 soorten aspecten: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en je stoot minder CO-2 uit. In de tabel worden twee situatie nader bekeken. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde eengezinswoning – eenvoudig €350 per 12 maanden. Eveneens reduceer je de CO2 uitstoot met 2150 kilo. Flink wat goed besparen en goed voor het milieu. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Midlaren.

Installatie Energieverbruik* Energiekosten* Bezuiniging* CO2-uitstoot
HR-ketel 1700 m3 gas €1071 €0 3350 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel 700 m3 gas + 1400 kWh per jaar €721 €350 2150 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update juli 2024).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Dalerpeel? (update juli 2024)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met prijs van het systeem, installatiekosten, ISDE subsidie en het toekomstige energieverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Drenthe.

Kosten

Om te beginnen heb je de investering in de installatie. Een specialist voor het aanleggen kost gemiddeld gezien 35% van de pomp-kosten. Je stroomverbruik neemt toe, echter het gasverbruik daalt enorm. Verreken de stroom- en gaskosten voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit Dalerpeel.

Subsidie (ISDE) in Dalerpeel

Het rijk verleent een vorstelijke subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van zonneboilers, pelletkachels, infraroodpanelen, biomassaketel, het warmtenet en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €900 – €4200. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt wordt afgeleid a.d.h.v. het type, vermogen (kW) en het energielabel. Let op: wacht niet te lang.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te berekenen moet je beslist alle baten en kosten verrekenen. Kosten systeem + installatiekosten, de besparing op je energienota, en uiteraard je subsidie. Normaliter vloeit hieruit voort een serieus rendement en een gemiddelde terugverdientijd van +/- 7 jaar. Voor dure systemen met aardwarmte (boring) is dit vaak minimaal 13 jaar.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem is echt wat anders dan een all-electric (volledig elektrisch) model. Het is afhankelijk van verschillende warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, genoeg warm tapwater, en voor voldoende elektriciteit heb je veel vermogen nodig (combineren). Je kunt denken aan allerhande systemen. De (CV) gasketel springt aan als het nodig is (bijv. bij koude dagen). Selecteer zeker een gediplomeerde installateur in Dalerpeel. Daarbij kun je zonnepanelen / zonneboilers nemen. De tips van onze experts bekijk je hierna.

Combinatie met huidige CV-ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een geschikte HR-ketel (bijvoorbeeld van Elco en Junkers) is nodig. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend als je veel warm water gebruikt. Bijvoorbeeld in de winter. Actualiteit: niet elke gasgestookte ketel kan je laten samenwerken met een warmtepomp. Lees je goed in alvorens jij het systeem gaat bestellen. Bekijk ook de mogelijkheden voor: hybride systeem in Vogelenzang installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Coevorden)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. De benodigde energie kun jij logischerwijs genereren met eigen zonnepanelen. Deze stroom wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Is voor nu een prima maatregel voor een gasvrije woning in Dalerpeel.

Zonneboiler plaatsen

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, heb je altijd de beschikking over heet water voor dagelijks gebruik, voor een warme douche of voor de wasmachine. Ze zijn verkrijgbaar allerlei formaten. Afhankelijk van de gezinssituatie en verbruik van energie ga jij voor een kleine (100 liter) of grotere boiler (250 liter). Middels speciale zonnecollectoren op jouw dak wordt het water verwarmd en opgeslagen. ‘S ochtends en ’s middags wordt stroom opgewekt die je zelf in de avond weer verbruikt.

Direct een hybride systeem in Dalerpeel laten plaatsen voor radiatoren of vloerverwarming? Start aanvraag t.b.v. warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!