Hybride warmtepomp Dalmsholte Een combi van warmtepomp en CV-ketel: spaar €300 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” hr-ketel (Remeha, Vaillant, Atag, Intergas) wordt verboden vanaf 2021. Jouw “gewone” mono cv-ketel mag je dan slechts omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Interessante opties zijn biomassaketel, pelletkachel, het warmtenet, infraroodpanelen, zonneboiler of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp is het meest interessant, hoewel het ook een aardige investering vergt. Daar is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem in Dalmsholte met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Niet al te duur, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Op deze pagina bekijk je handige details over subsidies, geschatte besparing, verschillende soorten, energieverbruik en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met de welbekende verwarmingsketel. We zien het veel in Dalmsholte. Zo’n hybride oplossing is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwbouwprojecten. Een ongecompliceerde en voordelige benadering om het gasverbruik terug te dringen. Daarbovenop is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit buiten- of ventilatielucht. Je gasverbruik verklein je tot wel 77%. De hr-ketel is alleen nodig wanneer dat echt nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei uitvoeringen. Sommige installaties verwarmen puur de woning, en andere uitvoeringen dragen zorg voor water om te douchen. Voor praktisch elk type woning is er een oplossing. Let op: isolatie + HR++ glas is essentieel. Welk systeem past bij mijn budget en eisen? Verderop analyseer je meer details over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Hitecsa systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Dalmsholte. Een buitenunit (soort airco) neemt warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). De gewonnen warmte gaat per leidingen naar het binnendeel van de installatie. Deze verandert de buitenlucht naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, en de cv-ketel voor warm tapwater. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel van de huizen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp profiteert van warmte in de ventilatielucht. De opgevangen warmte gaat naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en ook voor het aanmaken van heet water. Het apparaat is bijzonder effectief. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor het maken van warm tapwater? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride oplossing er er al vanaf €2500.

Handige snelle montage

Geen breek- of graafwerkzaamheden noodzakelijk.

Duurzame oplossing

Verkleint jouw gasverbruik met 65%. Bewuste energie!

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. De aanschafprijs is laag, er zijn aantrekkelijke subsidies en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus uitstoot van CO-2 in gemeente Ommen. Waar mag ik op rekenen? Hieronder bekijk je praktische informatie (of vraag een warmtepomp offerte Dalmsholte op).

Besparen met een hybride warmtepomp kent 2 soorten aspecten: je bespaart op je energielasten, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. In het schema vind je een rekenvoorbeeld. Met een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – eenvoudig €320 per jaar. Ook neemt de Co-2 uitstoot af met zo’n 2300 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en je neemt je energie-verantwoordelijkheid. Nu ook online: hybride warmtepomp Midwolda.

Type systeemStroom & Gas verbruik*Energiekosten*Besparing*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1850 m3 gas€1165,5€03500 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel850 m3 gas + 1550 kWh per jaar€845,5€3202300 kilo

* Per 12 maanden (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Dalmsholte? (update juli 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als aankoopkosten, installatiekosten, eventuele subsidie en het toekomstige energieverbruik. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Overijssel.

Kosten

De gezamenlijke kosten betreffen o.a. de kostprijs van het systeem. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, doorgaans +/- 40% van de productprijs. Het stroomverbruik stijgt, maar veel minder (duur) gas. Probeer een schatting te maken voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit Dalmsholte.

Subsidie (ISDE) in Dalmsholte

De overheid verleent een zeer aantrekkelijke subsidieregeling voor de aankoop van duurzame energieoplossingen zoals biomassaketel, infraroodpanelen, zonneboilers, pelletkachels, elektrische cv-ketels en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €1300 – €3000. De uiteindelijke subsidie hangt af van het model, het aantal KW en energielabel. Let op: wacht niet te lang.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te achterhalen dien je alle kosten en baten optellen en berekenen. De aanschafkosten, de vermindering van energieverbruik en natuurlijk subsidie. Gewoonlijk kom je tot een noemenswaardig rendement. Resulteert in een gemiddelde terugverdientijd van 7 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen met water-water en aardbronnen duurt dat aanzienlijk langer.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem werkt ander dan een all-electric (volledig elektrisch) model. Je kiest namelijk altijd verschillende warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, heet tapwater voor direct gebruik, en voor voldoende elektriciteit moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Hiervoor zijn verschillende systemen. De gasgestookte ketel doet z’n werk op als er extra veel vraag is. Neem minstens een vakbekwame installateur in Dalmsholte. Ook kan jij zonneboilers en ook zonnepanelen installeren. Alles over dit onderwerp kun je hieronder doornemen.

Combineren met bestaande CV ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (bijvoorbeeld van AWB + Novum) is in dit geval onmisbaar. Je gasketel wordt alleen geactiveerd op de piekmomenten. O.a. bij strenge vorst. Noemenswaardig: niet elke CV-ketel werkt samen met een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur voordat je tot een aankoop overgaat. Misschien vind je dit ook relevant: hybride systeem in Volkel installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Ommen)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. De stroom kun jij logischerwijs via je eigen zonnepanelen opwekken. De opgewekte stroom wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Een uitstekende eerste stap naar een woning zonder gasverbruik in Dalmsholte.

Zonneboiler aansluiten

Via jouw zonneboiler kun jij 24/7 aanspraak maken op voldoende warm tapwater, voor een warme douche of voor de wasmachine. Deze systemen kun je laten plaatsen in allerlei formaten. Door te kijken naar aantal inwoners en verbruik van energie zoek jij een kleine (100 liter) of grotere boiler (400 liter). Via een speciaal type zonnecollectoren op het dak wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Ook een hybride systeem in Dalmsholte laten plaatsen voor vloerverwarming of radiatoren? Bekijk warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!