Hybride warmtepomp Damwoude Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: spaar €300 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De klassieke gasgestookte ketel (zoals Remeha, Intergas, Vaillant, Atag) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw welbekende mono cv-ketel mag je dan slechts inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Voorbeelden zijn het warmtenet, pelletkachel, elektrische cv-ketel, biomassaketel, infraroodpanelen of een warmtepomp. De laatstgenoemde is zeer in trek, maar ook duur. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Damwoude met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Niet al te duur, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en gunstig voor de energienota. Op de site check je meer uitleg over werking, voordelen en nadelen , energieverbruik, subsidies en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op de welbekende verwarmingsketel. Een vrij gangbare installatie in Damwoude. Zo’n hybride oplossing is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwbouwprojecten. Een simpele en relatief goedkope benadering om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Verder is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp haalt warmte uit buiten- of ventilatielucht. Je gasverbruik neemt af met zo’n 60%. De hr-ketel springt alleen bij als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei soorten en maten. Sommige systemen verwarmen puur de woning, en andere apparaten zorgen voor alleen warm tapwater. Voor vrijwel elk soort woning is er een oplossing. Bedenk wel: isolatie + HR++ glas is cruciaal. Welk systeem rijmt met mijn woning? Hieronder lees je bruikbare info over de 2 meest gekozen opties (en bekijk Hudge systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Damwoude. Het buitendeel (een soort airco) neemt warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). De gewonnen warmte gaat door een leiding naar het binnendeel. De warmtepomp transformeert de buitenluchtnaar warmte om je huis te verwarmen. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel huizen in Nederland kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van lucht uit het huis zelf. Deze vrijgekomen warmte geeft het af aan de hr-ketel. Hier vindt een proces plaats dat helpt om de verwarming van de woning aan te sturen en ook voor het aanmaken van heet water. De warmtepomp heeft een hoog rendement. Dit betekent een lagere energierekening! Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor de aanmaak van heet water? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride oplossing is al verkrijgbaar vanaf €2100.

Simpele installatie

Werkt ook prima met radiatoren

Verantwoorde keuze

Vermindert gasverbruik met 50%. Of 0 op de meter?

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. De investering ligt laag, de verschillende subsidies zijn serieus en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus CO2-uitstoot in gemeente Dantumadiel. Een berekening? Verderop lees je meer details (of vraag een warmtepomp offerte Damwoude aan).

Kosten besparen via hybride warmtepompen kan je op twee manieren uitleggen: je energielasten dalen, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. Op onze website kan jij een uitgewerkte calculatie vinden. Met een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -voor een eenpersoonshuishouden – ongeveer zo’n €310 op jaarbasis. Daarnaast beperk je de Co-2 uitstoot tot 2350 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en je bestrijdt het broeikaseffect. Lees nu verder over hybride warmtepomp Midwolde.

Type opstellingStroom & Gas verbruik*Energiekosten*Bezuiniging*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1900 m3 gas€1197€03550 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel900 m3 gas + 1600 kWh per jaar€887€3102350 kilo

* Per 12 maanden (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in Damwoude? (update juli 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met investering van de pomp zelf, kosten van het installeren, Investeringssubsidie duurzame energie en het toekomstige energieverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Friesland.

Kosten van de pomp

De meeste kosten zitten ‘m in de investering in de installatie. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, gemiddeld gezien 35% van de pomp-kosten. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, echter het gasverbruik daalt enorm. Probeer een schatting te maken voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit Damwoude.

Subsidie (ISDE) in Damwoude

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft een vorstelijke subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als zonneboilers, het warmtenet, pelletkachels, biomassaketel, elektrische cv-ketels en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €1700 tot €3700. De uiteindelijke subsidie is een afgeleide van het type systeem, capaciteit (kW) en het energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te achterhalen moet je beslist alle type kosten en baten in een overzicht plaatsen. De kosten van de installatie, de vermindering van energieverbruik en uiteraard je subsidie. Gewoonlijk vloeit hieruit voort een aantrekkelijk rendement. Resulteert in een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 6 jaar. Wanneer we spreken over all-electric waar een grondboring bij komt kijken gaat dit naar de 12 jaar.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem werkt ander dan een full electric (standalone) warmtepomp. Het systeem werkt samen met meerdere warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, heet water voor de douche en keuken, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken moet je energiebronnen combineren. Dit kan met velerlei combinaties. De (CV) gasketel springt aan bij piekverbruik. Vraag zeker een betrouwbare installateur in Damwoude. Ook kun je zonnepanelen / zonneboilers aanschaffen. Een uitgebreide toelichting check je in onderstaande alinea.

Combineren met bestaande CV ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een compatibel HR-ketel (van merken als Dru + Rodiac) is onmisbaar. De gasketel springt bij als de warmtevraag erg hoog is. Dat kan zijn op koude dagen. Tip: niet elke traditionele ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur voor je een keuze maakt. Wellicht spreekt dit je ook aan: hybride systeem in Vollenhove installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Dantumadiel)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. De stroom kun jij uiteraard met je eigen zonnepanelen genereren. Deze energie wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Een uitstekende eerste stap naar de “0” op de gasmeter in Damwoude.

Zonneboiler plaatsen

Via jouw zonneboiler kun je altijd gebruik maken van voldoende warm tapwater, voor de bad/douche of voor de wasmachine. De boilers zijn er in allerlei formaten. Met het aantal huisgenoten als basis en verbruik van energie selecteer je een kleine (150 liter) of een XL-systeem (350 liter). Met behulp van grensverleggende zonnecollectoren bovenop je woning wordt het water verwarmd en opgeslagen. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt die in de avond meteen consumeerbaar is.

Snel zo'n hybride systeem in Damwoude laten aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Vraag offertes aan m.b.t. warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!