Hybride warmtepomp Darp Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bezuinig €35 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De klassieke verwarmingsketel (als Intergas, Atag, Vaillant, Nefit) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw “oude” mono cv-ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Hierbij kun je denken aan pelletkachel, elektrische cv-ketel, het warmtenet, infraroodpanelen, biomassaketel of een warmtepomp. De laatstgenoemde wordt veel genoemd, maar is zeker niet goedkoop. Maar er een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Darp met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. Goedkoop, eenvoudig te installeren en erg duurzaam. Hieronder bekijk je bruikbare details over kosten, geschatte besparing, voordelen en nadelen , subsidies enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met de welbekende CV-ketel op gas. Het wordt veel toegepast in Darp. Een dergelijk hybride opstelling is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwbouwprojecten. Een relatief eenvoudige en relatief goedkope aanpak om het gasverbruik terug te dringen. Verder is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Je gasverbruik beperk je met gemiddeld 72%. De hr-ketel ondersteunt als er extra veel vraag is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei soorten en maten. Sommige systemen zorgen voor een verwarmd huis, en andere installaties dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor eigenlijk elk huis is er een rendabel type pomp. Belangrijk: enige vorm van isolatie is een voorwaarde. Welk model strookt met mijn situatie en budget? Hieronder check je meer info over de 2 meest gekozen opties (en bekijk iDM systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Darp. Een ‘airco achtig’ toestel “vangt” warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). Deze opgevangen warmte gaat door een leiding naar het binnendeel. De warmtepomp vormt de buitenlucht om naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, en de cv-ketel voor warm tapwater. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste huizen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp profiteert van de aangezogen lucht uit huizen. Deze warmte wordt getransporteerd naar de CV. Dit systeem wordt toegepast voor het verwarmen van de woning en voor warm water om te douchen. Het apparaat heeft een hoog rendement. Dit betekent een lagere energierekening! Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor het maken van warm tapwater? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Lage investering

Een hybride installatie bestel je al vanaf €2000.

Gemakkelijk aan te sluiten

Werkt met jouw huidige ketel en verwarming

Toekomstbestendig

Minimaliseert gasverbruik met 50%. Dat is onze plicht!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. De kostprijs is laag, er zijn aantrekkelijke subsidies en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus CO2-uitstoot in gemeente Westerveld. Hoeveel precies? Hieronder lees je alle details (of vraag een warmtepomp offerte Darp aan).

Kosten besparen via hybride warmtepompen doe je aan twee kanten: je energielasten dalen, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. In het schema schetst onze specialist een voorbeeld. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een gemiddelde eengezinswoning – gemiddeld €300 per kalenderjaar. Bovendien beperk je de Co-2 uitstoot tot 2400 kilo. Flink wat goed besparen en jij bent duurzaam bezig. Je treft hier ook uitgebreide info over hybride warmtepomp Midwoud.

Type opstelling Verbruik energie* Energierekening* Besparing* CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel 1950 m3 gas €1228,5 €0 3600 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel 950 m3 gas + 1650 kWh per jaar €928,5 €300 2400 kilo

* Per kalenderjaar (update december 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in Darp? (update december 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met kostprijs, kosten van de installateur, eventuele subsidie en extra stroomverbruik. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Drenthe.

Productprijs

De totale kosten bestaan o.a. uit de kostprijs van het systeem. Ook de installateur is niet gratis, vaak ongeveer 30% van de pomp-kosten. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, en het gasverbruik neemt af. Probeer een schatting te maken zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Darp.

Subsidie (ISDE) in Darp

De landelijke autoriteit biedt een gulle subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van het warmtenet, infraroodpanelen, zonneboilers, elektrische cv-ketels, biomassaketel en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €2300 tot +/- €4800. De uiteindelijke subsidie komt tot stand op basis van het merk en type, het aantal KW en energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te begroten behoor je alle variabelen in een overzicht plaatsen. Kosten systeem + installatiekosten, de energiebesparingen en de hoogte van de subsidie. Doorgaans volgt een hoog rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 7 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen met water-water en aardbronnen ligt dit natuurlijk wat langer.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem onderscheidt zich van een all-electric (volledig elektrisch) model. Het systeem werkt samen met minimaal twee warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, warm water om te douchen en te wassen, en om over genoeg elektriciteit te beschikken ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Dit kan met velerlei opstellingen. De (CV) gasketel springt aan als het nodig is (bijv. bij koude dagen). Kies hiervoor wel een vakbekwame installateur in Darp. Tevens kan jij zonnepanelen en/of een zonneboiler nemen. De tips van onze experts lees je hieronder.

Combineren met de huidige CV ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (van bijvoorbeeld Atag en Mark) is wel onontbeerlijk. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend op de piekmomenten. O.a. in de koudere maanden. Tip: niet iedere ketel is te combineren met een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties voor je een keuze maakt. Mensen zochten ook naar: hybride systeem in Voorburg installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Westerveld)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. De benodigde elektriciteit kun je eventueel genereren met eigen zonnepanelen. De opgewekte stroom wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Het is een goede stap vooruit richting een gasvrije woning in Darp.

Zonneboiler plaatsen

Via jouw zonneboiler zit je nooit verlegen om heet tapwater dat je kunt gebruiken voor de bad/douche of om te wassen. De boilers zijn er in grote en kleine versies. Gebaseerd op je gezinssituatie en energiegebruik zoek jij een kleine (200 liter) of een XL-systeem (400 liter). Met behulp van speciale zonnecollectoren bovenop je woning wordt het water op een duurzame manier opgewekt. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op die in de avond meteen consumeerbaar is.

Ook een hybride systeem in Darp installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Check warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!