Hybride warmtepomp De Bult Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: bezuinig €40 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende hr-ketel (Atag, Nefit, Intergas, Vaillant) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw klassieke hr-ketel mag je dan uitsluitend vervangen voor een gasvrij alternatief. Voorbeelden zijn elektrische cv-ketel, pelletkachel, het warmtenet, zonneboiler, biomassaketel of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp is het meest interessant, hoewel het ook een aardige investering vergt. Gelukkig is er een tussenoplossing: het hybride warmtepomp systeem in De Bult met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. Voordelig, het past in vrijwel elke woning, en erg duurzaam. Op de site ontdek je alle informatie over terugverdientijd, werking, energieverbruik, geschatte besparing enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de jouw huidige ketel mono cv-ketel. We zien het veel in De Bult. Een dergelijk hybride opstelling rendeert in bestaande bouw en meer recente woningen. Het is een gemakkelijke en betaalbare aanpak om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Daarbovenop is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik reduceer je met gemiddeld 77%. De cv-ketel is alleen nodig als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige uitvoeringen dragen bij aan ruimteverwarming, en andere systemen dragen zorg voor water om te douchen. Voor vrijwel elk soort woning is er een geschikt systeem. Bedenk wel: isolatie + HR++ glas is essentieel. Welke uitvoering strookt met mijn wensen en budget? Hieronder ontdek je aanvullende details over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Itho Daalderop systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in De Bult. Een ‘airco achtig’ toestel neemt warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). Deze opgevangen warmte gaat door een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. Het systeem verandert de buitenlucht naar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, en de cv-ketel voor warm tapwater. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste huizen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van warmte in de ventilatielucht. De gewonnen warmte wordt getransporteerd naar de CV. Dit systeem wordt toegepast voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en voor water om te douchen/koken/wassen. De installatie heeft een hoog rendement. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor het maken van warm tapwater? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride systeem er er al vanaf €3500.

Handige snelle montage

De installateur is er 1 dag mee bezig

Een 'groen' systeem

Vermindert gasverbruik met 70%. Bewuste energie!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. Het is niet duur, je kunt profiteren van subsidies en je gasverbruik neemt af, net als de CO2-uitstoot in gemeente Steenwijkerland. Concrete cijfers? Hierna ontdek je een rekenvoorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte De Bult aan).

Geld besparen met de hybride warmtepomp kan je op twee manieren uitleggen: de totale energielasten gaan naar beneden, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. In de tabel geeft onze expert een toelichting. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in een gemiddelde woning (1 persoon) – zo rond de €460 per jaarafrekening. Eveneens daalt jouw Co2 uitstoot met 1700 kilo. Goed voor jouw portemonnee en je neemt je energie-verantwoordelijkheid. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Mijdrecht.

InstallatieStroom & Gas verbruik*Energiekosten*Besparen*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1550 m3 gas€976,5€02900 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel550 m3 gas + 850 kWh per jaar€516,5€4601700 kilo

* Berekend op jaarbasis (update mei 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in De Bult? (update mei 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met kostprijs, installatiewerk, hoogte van de subsidie en besparing om energie. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Overijssel.

Kosten van de pomp

De totale kosten bestaan o.a. uit het tarief voor de pomp. Ook de installateur is niet gratis, ga uit van 40% van de productprijs. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, en het gasverbruik neemt af. Probeer een schatting te maken om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit De Bult.

Subsidie (ISDE) in De Bult

De RVO heeft een royale subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als het warmtenet, infraroodpanelen, zonneboilers, pelletkachels, biomassaketel en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €800 tot +/- €3100. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt hangt af van het model, vermogen (uitgedrukt in kW) en het energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te schatten behoor je alle baten en kosten in een berekening gooien. De prijs van het apparaat, installatie, de besparing op je energierekening, en vanzelfsprekend de subsidie. Normaliter resulteert dit in een serieus rendement + gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 8 jaar. Bij de geavanceerde producten waarbij geboord moet worden (aardwarmte) is dit vaak minimaal 13 jaar.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem is echt wat anders dan een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Je bent genoodzaakt te kiezen voor verschillende warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, genoeg warm tapwater, en stroom voor alle elektrische apparaten moet je energiebronnen combineren. Je kunt denken aan verscheidene oplossingen. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig wanneer dat echt nodig is. Neem zeker een gecertificeerde installateur in De Bult. Daarbij kunnen jullie zonnepanelen en/of een zonneboiler kiezen. Een uitgebreide toelichting check je in onderstaande alinea.

Combineren met CR-ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een geschikte HR-ketel (van merken als Atag of natuurlijk Intergas) is dan cruciaal. De gasketel springt bij als je veel warm water gebruikt. Bijvoorbeeld op koude dagen. Goed om te weten: niet elke hr-ketel werkt samen met een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties alvorens jij het systeem gaat bestellen. Bekijk ook de mogelijkheden voor: hybride systeem in Voorst Oude Ijsselstreek installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Steenwijkerland)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De stroom kan jij mogelijk via je eigen zonnepanelen opwekken. Deze stroom gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Een goede stap richting een woning zonder gasverbruik in De Bult.

Zonneboiler toevoegen

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, heb je altijd de beschikking over heet tapwater dat je kunt gebruiken voor een warme douche of om te koken. Je kunt ze aanschaffen in allerlei formaten. Afhankelijk van de gezinssituatie en energieconsumptie zoek jij een kleine (200 liter) of grote zonneboiler (250 liter). Dankzij speciale zonnecollectoren op je woning wordt het water verwarmd en opgeslagen. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op die je zelf in de avond weer verbruikt.

Ook een hybride systeem in De Bult installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Vraag offertes aan m.b.t. warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!