Hybride warmtepomp De Falom Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: spaar €35 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De oude en vertrouwde gasgestookte ketel (zoals Atag, Vaillant, Nefit, Remeha) zal vanaf 2021 langzaam verdwijnen. Jouw welbekende cv-ketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een duurzaam alternatief. Hierbij kun je denken aan biomassaketel, pelletkachel, het warmtenet, infraroodpanelen, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. Deze laatste optie is zeer populair, hoewel het ook een aardige investering vergt. Een tussenweg is nu ook mogelijk: het hybride warmtepomp systeem in De Falom met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. De investering is niet enorm, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl ontdek je alle informatie over werking, verschillende soorten, energieverbruik, energiekosten enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met jouw “oude” verwarmingsketel. Een vrij gangbare installatie in De Falom. Een hybride installatie is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwbouwprojecten. Een probleemloze en niet al te dure benadering om te besparen op de energienota. Ook is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik neemt af met zo’n 83%. De hr-ketel is alleen nodig als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei types. Sommige installaties verwarmen puur de woning, en andere uitvoeringen regelen het warme water. Voor eigenlijk elk huis is er een oplossing. Let op: matige tot goede isolatie is een vereiste. Welk systeem sluit aan bij mijn woning? Verderop ontdek je bruikbare info over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check Kodi systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in De Falom. Een soort airco buiten maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). Deze warmte gaat door een leiding naar het binnendeel. Het systeem vormt de buitenlucht om naar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het merendeel van de huizen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp werkt op basis van aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. De warmte die hier wordt gewonnen vindt z’n weg naar de hr-ketel. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte voor het verwarmen van de woning en voor water om te douchen/koken/wassen. De installatie werkt doelmatig. Dit betekent een lagere energierekening! Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor het maken van warm tapwater? Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Relatief goedkoop

Een hybride oplossing vind je al vanaf €2100.

Handige snelle montage

Binnen een dag geïnstalleerd

Verantwoord verwarmen

Minimaliseert gasverbruik met 70%. Of 0 op de meter?

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. De investering ligt laag, je kunt profiteren van subsidies en je energielasten dalen flink, net als de CO2-uitstoot in gemeente Dantumadiel. Exacte aantallen? Hierna check je meer details (of vraag een warmtepomp offerte De Falom aan).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen kan je op twee manieren uitleggen: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. Hiernaast vind je een rekenvoorbeeld. Met een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde eengezinswoning – eenvoudig €440 per kalenderjaar. Daarbij neemt de Co-2 uitstoot af met zo’n 1800 kilo. Lekker geld overhouden en je bestrijdt het broeikaseffect. Lees nu verder over hybride warmtepomp Mildam.

Type installatie Verbruik energie* Energienota* Besparing* CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel 1650 m3 gas €1039,5 €0 3000 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel 650 m3 gas + 950 kWh per jaar €599,5 €440 1800 kilo

* Per 12 maanden (update december 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in De Falom? (update december 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als aankoopkosten, kosten van het installeren, subsidies en het toekomstige energieverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Friesland.

Prijs van de apparatuur

Als eerste hebben we de kosten van de apparatuur. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, gemiddeld gezien 30% van de pomp-kosten. Het stroomverbruik stijgt, maar veel minder (duur) gas. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit De Falom.

ISDE Subsidie in De Falom

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland verleent een zeer aantrekkelijke subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van infraroodpanelen, het warmtenet, biomassaketel, pelletkachels, elektrische cv-ketels en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €1800 – plus minus €3700. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt komt tot stand op basis van het type systeem, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te calculeren moet je beslist alle type kosten en baten in een overzicht plaatsen. Kosten systeem + installatiekosten, de stroom/gas besparing en uiteraard je subsidie. Normaal vloeit hieruit voort een noemenswaardig rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van 7 jaar. Bij de geavanceerde producten waarbij geboord moet worden (aardwarmte) ligt dit natuurlijk wat langer.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem onderscheidt zich van een all-electric (volledig elektrisch) model. Het is afhankelijk van meerdere warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, warm water om te douchen en te wassen, en stroom voor alle elektrische apparaten heb je veel vermogen nodig (combineren). Dit kan met tal van opstellingen. De gasgestookte ketel doet z’n werk op als je veel warm water gebruikt. Zoek daarvoor wel een gediplomeerde installateur in De Falom. Daarbij kunnen jullie een zonneboiler en/of zonnepanelen installeren. De mening van onze vakmannen tref je hieronder.

Combineren met CR-ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (bijv. van Chappée of natuurlijk Mark) is wel cruciaal. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend als er opeens veel vraag naar warmte is. Bijvoorbeeld als de temperatuur buiten laag is. Belangrijk: niet elke hr-ketel kun je combineren met een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten voor je overgaat tot de aankoop. Ook interessant: hybride systeem in Voorthuizen installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Dantumadiel)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. De benodigde elektriciteit kun jij uiteraard laten opwekken door je eigen zonnepanelen. De opgewekte stroom wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Is voor nu een prima maatregel voor gasvrij wonen in De Falom.

Zonneboiler

Door je eigen zonneboiler zit je nooit verlegen om heet tapwater dat je kunt gebruiken voor een warme douche of om te koken. Ze zijn verkrijgbaar grote en kleine versies. Afhankelijk van de gezinssituatie en energieverbruik selecteer je een kleine (150 liter) of een XL-systeem (350 liter). Dankzij grensverleggende zonnecollectoren op het dak wordt het water verwarmd en opgeslagen. Zo kun je overdag energie opwekken die je ‘s avonds gebruikt.

Snel zo'n hybride systeem in De Falom installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Doorzoek warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!