Hybride warmtepomp De Glind Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bezuinig €50 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De ouderwetse gasgestookte ketel (zoals Nefit, Vaillant, Atag, Intergas) wordt verboden vanaf 2021. Jouw oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan enkel vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Onder ander elektrische cv-ketel, infraroodpanelen, zonneboiler, pelletkachel, het warmtenet of een warmtepomp. Vooral dat laatste wordt veel genoemd, hoewel het ook een aardige investering vergt. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem in De Glind met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Voordelig, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en het verlaagt de CO-2 uitstoot. Hieronder bekijk je alle informatie over kosten, voordelen en nadelen , energieverbruik, terugverdientijd en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige ketel CV-ketel op gas. We zien het veel in De Glind. Een hybride installatie wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwbouwprojecten. Een relatief eenvoudige en voordelige benadering om te besparen op de energienota. Verder stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit omgevingslucht of ventilatielucht. Het gasverbruik beperk je in met gemiddeld 77%. De cv-ketel is alleen nodig wanneer dat echt nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige modellen dragen bij aan ruimteverwarming, en andere apparaten zorgen voor alleen warm tapwater. Voor haast elke ruimte is er een rendabel type pomp. Belangrijk: matige tot goede isolatie is vereist. Welk systeem sluit aan bij mijn wensen en budget? Verderop bekijk je een korte uitleg over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Lennox systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in De Glind. Een soort airco buiten maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). Deze warmte gaat per leidingen naar het binnendeel. De pomp zet de buitenlucht om naar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel nieuwere woningen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp benut de aangezogen lucht uit huizen. De warmte die hier wordt gewonnen vindt z’n weg naar de hr-ketel. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte bij het verwarmen van de woning en voor het maken van warm tapwater. De pomp werkt zeer efficiënt. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor het maken van warm tapwater? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride opstelling is al verkrijgbaar vanaf €2100.

Simpele installatie

Werkt met jouw huidige ketel en verwarming

Toekomstbestendig

Beperkt jouw gasverbruik met 70%. Dat is onze plicht!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. Het is niet duur, de verschillende subsidies zijn serieus en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de CO2-uitstoot in gemeente Barneveld. Waar moet ik aan denken? Onderstaand analyseer je praktische informatie (of vraag een warmtepomp offerte De Glind aan).

Besparen met een hybride warmtepomp gebeurt op twee gebieden: je energienota valt lager uit, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). Hiernaast worden twee situatie nader bekeken. Met een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – voor een eenpersoonshuishouden – ongeveer zo’n €430 per jaarafrekening. Daarnaast beperk je de Co-2 uitstoot tot 1850 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en wel zo duurzaam. Je treft hier ook uitgebreide info over hybride warmtepomp Milheeze.

Type installatieEnergieverbruik*Energienota*Besparen*CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel1700 m3 gas€1071€03050 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel700 m3 gas + 1000 kWh per jaar€641€4301850 kilo

* Berekend op jaarbasis (update mei 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor een warmtepomp in De Glind? (update mei 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als kosten van de apparatuur, installatiewerk, ISDE subsidie en extra stroomverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Gelderland.

Prijs van het systeem

De meeste kosten zitten ‘m in de prijs van het fysieke product. Daarnaast bedragen de installatiekostenvaak ongeveer 25% van het artikel. Je gaat meer stroom verbruiken, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit De Glind.

ISDE Subsidie in De Glind

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland verleent een royale subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als elektrische cv-ketels, het warmtenet, biomassaketel, pelletkachels, zonneboilers en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €2100 tot ongeveer € 2800. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt wordt afgeleid a.d.h.v. het merk, capaciteit (kW) en het energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te ramen behoor je alle aspecten in een berekening gooien. De prijs van het apparaat, installatie, de stroom/gas besparing en vanzelfsprekend de subsidie. Normaal kom je tot een noemenswaardig rendement. Resulteert in een gemiddelde terugverdientijd van +/- 8 jaar. In gevallen van volledig elektrisch met grondboring (aardbron) duurt dat aanzienlijk langer.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem werkt ander dan een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Het werkt namelijk met verschillende warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en om over genoeg elektriciteit te beschikken ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Dit kan jij doen met allerlei opstellingen. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig als de warmtevraag erg hoog is. Kies hiervoor wel een betrouwbare installateur in De Glind. Verder kan jij zonnepanelen en een zonneboiler nemen. De tips van onze experts kun je hieronder doornemen.

Combineren met de huidige CV ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een geschikte HR-ketel (bijvoorbeeld van Coopra en Sentry) is in dit geval benodigd. De gasgestookte ketel treedt in werking op de piekmomenten. O.a. op koude dagen. Goed om te weten: niet elke hr-ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Laat je altijd goed informeren voor je een keuze maakt. Misschien vind je dit ook relevant: hybride systeem in Vorchten installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Barneveld)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. Deze energie kun je eventueel zelf opwekken met zonnepanelen. Deze stroom kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Het is een mooi begin voor de “0” op de gasmeter in De Glind.

Zonneboiler toevoegen

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, zit je er goed bij. Je hebt warm water om te benutten om te douchen of voor de afwas. Deze systemen kun je laten plaatsen in formaten groot en klein. Gebaseerd op je gezinssituatie en energieconsumptie ga jij voor een kleine (100 liter) of een XL-systeem (250 liter). Via baanbrekende zonnecollectoren op je woning wordt het water verwarmd en opgeslagen. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt die in de avond meteen consumeerbaar is.

Snel zo'n hybride systeem in De Glind installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Check warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!