Hybride warmtepomp De Goorn Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: bezuinig €50 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” hr-ketel (Atag, Nefit, Vaillant, Intergas) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw huidige ketel CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar inruilen voor een groene verwarmingsbron. Voorbeelden zijn infraroodpanelen, zonneboiler, het warmtenet, biomassaketel, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. Deze laatste optie is het meest interessant, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem in De Goorn met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. De investering is niet enorm, ook voor oudere woningen, en goed voor het milieu en jouw portemonnee. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl vergelijk je handige details over verschillende soorten, terugverdientijd, energiekosten, energieverbruik en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op jouw “oude” verwarmingsketel. Zeer populair in De Goorn. Zo’n hybride oplossing is rendabel voor wat oudere woningen en meer recente woningen. Een simpele en voordelige wijze om de gasrekening te drukken. Daarnaast is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik neemt af met zo’n 68%. De hr-ketel is alleen nodig als er extra capaciteit nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige installaties zijn puur voor de verwarming, en andere uitvoeringen regelen het warme water. Voor bijna elke woning is er een passende installatie. Let op: enige vorm van isolatie is benodigd. Welk model rijmt met mijn wensen en budget? Hierna analyseer je aanvullende details over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk LG systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in De Goorn. Een buitenunit haalt warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). De gewonnen energie gaat per een leiding naar het binnendeel. De pomp converteert de buitenlucht naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meerderheid van de woningen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp benut de aangezogen lucht uit huizen. Deze vrijgekomen warmte gaat naar de cv-ketel. Hier vindt een proces plaats dat helpt bij het verwarmen van de woning en voor het maken van warm tapwater. De installatie heeft een hoog rendement. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride oplossing bestel je al vanaf €2400.

Gemakkelijk aan te sluiten

Prima te integreren in bestaande woningen.

Milieubewust product

Beperkt jouw gasverbruik met 50%. Bewuste energie!

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. Het is voordelig, de verschillende subsidies zijn serieus en je kunt flink besparen op de energielasten en de CO2-uitstoot in gemeente Koggenland. Wat is realistisch? Hieronder signaleer je een voorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte De Goorn op).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen doe je aan twee kanten: je energielasten dalen, en je stoot minder CO-2 uit. Hiernaast schetst onze specialist een voorbeeld. Via een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – gemiddeld €420 per 12 maanden. Daarbij reduceer je de CO2 uitstoot met 1900 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en je bestrijdt het broeikaseffect. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Mill.

Type opstellingGas + Elektra verbruik*Energiekosten*Bezuiniging*CO2-uitstoot
Normale HR-ketel1750 m3 gas€1102,5€03100 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel750 m3 gas + 1050 kWh per jaar€682,5€4201900 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in De Goorn? (update juli 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als aankoopkosten, kosten van het installeren, Investeringssubsidie duurzame energie en het verwachtte energieverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Noord-Holland.

Prijs van het systeem

Het totaalplaatje bestaat voornamelijk uit de winkelprijs van de warmtepomp. Ook de installateur is niet gratis, gemiddeld gezien 40% van de pomp-kosten. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, terwijl je minder gas stookt. Probeer een schatting te maken voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit De Goorn.

ISDE Subsidie in De Goorn

De overheid heeft een vorstelijke subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als elektrische cv-ketels, het warmtenet, biomassaketel, pelletkachels, zonneboilers en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €1700 tot €3500. De exacte hoogte van de subsidie hangt af van het merk en type, vermogen (kW) en energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te calculeren dien je alle baten en kosten in een overzicht plaatsen. De totale kosten, de besparing op je energienota, en uiteraard je subsidie. Doorgaans resulteert dit in een aantrekkelijk rendement en een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 6,5 jaar. Voor dure systemen waar een grondboring bij komt kijken is dit vaak minimaal 13 jaar.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem is echt wat anders dan een all-electric (volledig elektrisch) model. Het werkt namelijk met diverse warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en om alle elektrische producten te laten werken moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Dit kan met allerlei systemen. De gasgestookte ketel doet z’n werk op als het nodig is (bijv. bij koude dagen). Zoek daarvoor zeker een ervaren installateur in De Goorn. Verder kunnen jullie een zonneboiler en/of zonnepanelen installeren. Meer over al deze combinaties kun je hieronder doornemen.

Combinatie met huidige CV-ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een goede HR-ketel (van merken als Brötje of natuurlijk Nefit) is wel cruciaal. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend als er opeens veel vraag naar warmte is. Bijvoorbeeld op koude dagen. Actualiteit: niet elke hr-ketel werkt samen met een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur alvorens jij het systeem gaat bestellen. Wellicht spreekt dit je ook aan: hybride systeem in Vorden installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Koggenland)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. De stroom kun jij logischerwijs laten opwekken door je eigen zonnepanelen. Deze energie kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Is voor nu een prima maatregel voor een energieneutrale woning in De Goorn.

Zonneboiler

Met een eigen zonneboiler zit je nooit verlegen om heet tapwater dat je kunt gebruiken voor sanitair gebruik of om te koken. Je kunt ze aanschaffen in grote en kleine versies. Met het aantal huisgenoten als basis en energiegebruik kies je een kleine (175 liter) of een model met extra capaciteit (275 liter). Via innovatieve zonnecollectoren op het dak wordt het water verwarmd en opgeslagen. Overdag wordt er warm water opgewekt die in de avond meteen consumeerbaar is.

Direct een hybride systeem in De Goorn laten aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Inspecteer warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!