Hybride warmtepomp De Heen Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: bespaar €35 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende cv-ketel (van Intergas, Nefit, Vaillant, Atag) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw “gewone” gasgestookte ketel mag je dan alleen vervangen voor een duurzaam alternatief. Voorbeelden zijn pelletkachel, infraroodpanelen, biomassaketel, zonneboiler, het warmtenet of een warmtepomp. Vooral dat laatste is zeer populair, hoewel het ook een aardige investering vergt. Een tussenweg is nu ook mogelijk: een hybride warmtepomp systeem in De Heen met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. Voordelig, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en goed voor het milieu en jouw portemonnee. Hier check je alle details over verschillende soorten, energieverbruik, geschatte besparing, energiekosten enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de de welbekende hr-ketel. Het wordt veel toegepast in De Heen. Een hybride installatie wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwe woningen. Een simpele en betaalbare wijze om de gasrekening te drukken. Bovendien stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit buitenlucht of ventilatielucht. Het gasverbruik kan je zo reduceren met 71%. De cv-ketel ondersteunt als je veel warm water gebruikt.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei soorten en maten. Sommige uitvoeringen zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere modellen zijn puur voor het opwarmen van water. Voor eigenlijk elk huis is er een rendabel type pomp. Let op: matige tot goede isolatie is een voorwaarde. Welke installatie sluit aan bij mijn woning? Hieronder check je een vergelijking van de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check Mastertherm systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in De Heen. Een soort airco-installatie onttrekt warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). Deze energie gaat per een leiding naar het binnendeel. Deze zet de buitenlucht om naar warmte om je huis te verwarmen. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel van de huizen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp werkt op basis van warmte in de ventilatielucht. Deze vrijgekomen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Hier vindt een proces plaats dat helpt om de verwarming van de woning aan te sturen en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. De installatie werkt doelmatig. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor het maken van warm tapwater? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Relatief goedkoop

Een hybride installatie bestel je al vanaf €2000.

Eenvoudig te plaatsen

Je hoeft de woning niet eerst grondig te renoveren.

Toekomstbestendig

Vermindert gasverbruik met 80%. Denk aan de wereld!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. Het is voordelig, de subsidies zijn hoog en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Steenbergen. Wat is realistisch? Hierna lees je bruikbare informatie (of vraag een warmtepomp offerte De Heen aan).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp kent 2 soorten aspecten: je energielasten dalen, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. Rechts vind je een rekenvoorbeeld. Via een hybride warmtepompsysteem bespaar je – voor een eenpersoonshuishouden – eenvoudig €400 per jaarafrekening. Daarbij beperk je de Co-2 uitstoot tot 2000 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en je bestrijdt het broeikaseffect. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Milsbeek.

Type installatieEnergieverbruik*Kosten stroom + gas*Besparingen*CO2-uitstoot
Normale HR-ketel1850 m3 gas€1165,5€03200 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel850 m3 gas + 1150 kWh per jaar€765,5€4002000 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in De Heen? (update juli 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met investering van de pomp zelf, aansluitkosten, hoogte van de subsidie en het verwachtte energieverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Noord-Brabant.

Productprijs

Je hebt natuurlijk als eerste te maken met de kosten van de apparatuur. Uiteraard kost ook het installeren geld, doorgaans +/- 45% van de kostprijs. Je gaat meer stroom verbruiken, echter het gasverbruik daalt enorm. Verreken de stroom- en gaskosten zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit De Heen.

ISDE Subsidie in De Heen

De RVO verleent een gulle subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van elektrische cv-ketels, biomassaketel, het warmtenet, zonneboilers, pelletkachels en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €1800 tot €3700. Het totale bedrag heeft te maken met het merk en type, capaciteit (kW) en energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te begroten dien je alle soorten opbrengsten en kosten met elkaar verrekenen. Kosten systeem + installatiekosten, de besparing op gas, en de subsidies. Vaak kom je tot een aanzienlijk rendement en een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen met grondboring (aardbron) gaat dit naar de 12 jaar.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem onderscheidt zich van een all-electric (volledig elektrisch) model. Je kiest namelijk altijd meerdere warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en stroom voor alle elektrische apparaten moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Dit kan jij doen met verscheidene manieren. De gasgestookte ketel doet z’n werk op als het erg koud is. Neem zeker een gecertificeerde installateur in De Heen. Tevens kan jij zonnepanelen en een zonneboiler installeren. De mening van onze vakmannen lees je hieronder.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een geschikte HR-ketel (bijv. van Berreta of natuurlijk Rendamax) is dan onontbeerlijk. Je gasketel wordt alleen geactiveerd wanneer dat echt nodig is. O.a. op koude dagen. Tip: niet elke hr-ketel werkt samen met een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur alvorens je een systeem kiest. Vind alles uit over hybride systeem in Vortum-Mullem installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Steenbergen)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. Deze “extra” stroom kan je genereren met eigen zonnepanelen. Deze stroom wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Is voor nu een prima maatregel voor een gasvrije woning in De Heen.

Zonneboiler plaatsen

Via jouw zonneboiler zit je nooit verlegen om opgewarmd water voor normaal gebruik, om te douchen of voor de afwas. Dergelijke boilers kan je bestellen in allerlei formaten. Afhankelijk van de gezinssituatie en gebruik van energie ga jij voor een kleine (150 liter) of een model met extra capaciteit (300 liter). Via krachtige zonnecollectoren op het dak wordt het water verwarmd en opgeslagen. Overdag wek je stroom op, en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Ook een hybride systeem in De Heen aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Doorzoek warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!