Hybride warmtepomp De Heurne Een combi van warmtepomp en CV-ketel: bezuinig €300 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, Remeha, Intergas, Nefit) zal vanaf 2021 langzaam verdwijnen. Jouw klassieke gasgestookte ketel kun je dan enkel omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Onder ander zonneboiler, biomassaketel, elektrische cv-ketel, pelletkachel, het warmtenet of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp is het meest interessant, hoewel het ook een aardige investering vergt. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem in De Heurne met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. De investering is niet enorm, eenvoudig te installeren en het verbruikt amper gas. Hier vind je nuttige details over kosten, geschatte besparing, verschillende soorten, energiekosten enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met de “gewone” hr-ketel. Een vrij gangbare installatie in De Heurne. Een dergelijk hybride opstelling wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwbouw. Een ongecompliceerde en relatief goedkope manier om het gasverbruik terug te dringen. Daarnaast is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit buitenlucht of ventilatielucht. Je gasverbruik beperk je met gemiddeld 64%. De CV-ketel doet alleen z’n werk bij piekverbruik.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige apparaten zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere installaties dragen zorg voor water om te douchen. Voor bijna elke woning is er een oplossing. Goed om te weten: redelijke isolatie is essentieel. Welk systeem strookt met mijn huis? Onderstaand check je praktische info over de 2 meest gekozen opties (en bekijk MDV systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in De Heurne. Een speciale buitenventilator haalt warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). Deze opgevangen warmte gaat met leidingen naar het binnendeel. Deze converteert de buitenlucht naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel van de huizen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp profiteert van warmte in de ventilatielucht. Deze warmte gaat naar de cv-ketel. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte bij het verwarmen van de woning en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. Het apparaat gaat enorm efficiënt te werk. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Betaalbaar

Een hybride oplossing is al verkrijgbaar vanaf €2200.

Simpele installatie

Er zijn geen heftige bouwkundige aanpassingen nodig.

Een 'groen' systeem

Verminder het gasverbruik met 50%. Dat is onze plicht!

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. De kostprijs is laag, jij kan aanspraken maken op subsidies en je kunt flink besparen op de energielasten en de CO2-uitstoot in gemeente Aalten. Een berekening? Hieronder check je bruikbare informatie (of vraag een warmtepomp offerte De Heurne aan).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp kan je op twee manieren uitleggen: je energienota valt lager uit, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). Rechts worden twee situatie nader bekeken. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in een gemiddelde woning (1 persoon) – om en nabij de €390 per kalenderjaar. Eveneens neemt de Co-2 uitstoot af met zo’n 2050 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en je neemt je energie-verantwoordelijkheid. Nu ook online: hybride warmtepomp Minnertsga.

InstallatieVerbruik energie*Energiekosten*Besparingen*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1900 m3 gas€1197€03250 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel900 m3 gas + 1200 kWh per jaar€807€3902050 kilo

* Berekend op jaarbasis (update mei 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in De Heurne? (update mei 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als investering van de pomp zelf, aansluitkosten, Investeringssubsidie duurzame energie en het verwachtte energieverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Gelderland.

Prijs van de apparatuur

De gezamenlijke kosten betreffen o.a. de winkelprijs van de warmtepomp. Daarnaast bedragen de installatiekostenvaak ongeveer 25% van het artikel. Het stroomverbruik stijgt, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Probeer een schatting te maken om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit De Heurne.

Subsidie (ISDE) in De Heurne

De overheid verleent een royale subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als pelletkachels, zonneboilers, infraroodpanelen, biomassaketel, het warmtenet en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €900 – plus minus €4100. Het bedrag wat jij terugkrijgt is een afgeleide van het type, vermogen en het energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te berekenen behoor je alle soorten opbrengsten en kosten in een overzicht plaatsen. Kosten systeem + installatiekosten, de stroom/gas besparing en vanzelfsprekend de subsidie. Normaliter resulteert dit in een behoorlijk rendement en een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 7 jaar. Bij complexe installaties met grondboring (aardbron) moet je rekening houden met 11 jaar.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem werkt ander dan een standalone (volledig elektrische) pomp. Je bent genoodzaakt te kiezen voor 2 of meer warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en om over genoeg elektriciteit te beschikken ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Dit kan jij doen met verscheidene combinaties. De gasgestookte ketel doet z’n werk op wanneer dat echt nodig is. Vraag tenminste een gediplomeerde installateur in De Heurne. Tevens kan jij een zonneboiler en/of zonnepanelen nemen. Meer daarover tref je hieronder.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (van bijvoorbeeld Brink of Rendamax) is in deze situatie onmisbaar. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als je opeens veel warm water gebruikt. Dat kan zijn op koude dagen. Tip: niet elke CV-ketel kun je combineren met een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur alvorens jij het systeem gaat bestellen. Zoek ook naar hybride systeem in Vragender installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Aalten)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. Deze “extra” stroom kun jij logischerwijs genereren met eigen zonnepanelen. Je ‘groene’ elektriciteit wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Een goede stap richting een woning zonder gasverbruik in De Heurne.

Zonneboiler plaatsen

Met een eigen zonneboiler kun jij 24/7 aanspraak maken op heet tapwater dat je kunt gebruiken voor de bad/douche of in de keuken. Ze zijn verkrijgbaar grote en kleine versies. Door te kijken naar aantal inwoners en energiegebruik ga jij voor een kleine (100 liter ) of een model met extra capaciteit (300 liter). Middels baanbrekende zonnecollectoren bovenop je woning kan water worden verwarmd. Overdag wordt er warm water opgewekt en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Direct een hybride systeem in De Heurne laten installeren voor radiatoren of vloerverwarming? Start aanvraag t.b.v. warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!