Hybride warmtepomp De Kiel Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: spaar €300 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De traditionele gasgestookte ketel (zoals Atag, Intergas, Vaillant, Nefit) gaat vanaf 2021 helemaal in de ban. Jouw “gewone” gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Interessante opties zijn biomassaketel, het warmtenet, zonneboiler, infraroodpanelen, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp is het meest interessant, maar ook duur. Een tussenweg is nu ook mogelijk: een hybride warmtepomp systeem in De Kiel met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. De investering is niet enorm, eenvoudig te installeren en erg duurzaam. Hieronder signaleer je aanvullende uitleg over voordelen en nadelen , geschatte besparing, werking, terugverdientijd enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de de “gewone” mono cv-ketel. Een vrij gangbare installatie in De Kiel. Een dergelijk hybride opstelling rendeert in bestaande bouw en nieuwe huizen. Het is een gemakkelijke en vrij betaalbare aanpak om te besparen op de energienota. Bovendien stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Je gasverbruik reduceer je met gemiddeld 67%. De hr-ketel springt alleen bij als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige installaties dragen bij aan ruimteverwarming, en andere apparaten dragen zorg voor water om te douchen. Voor eigenlijk elk huis is er een oplossing. Goed om te weten: enige vorm van isolatie is vereist. Welke uitvoering strookt met mijn woning? Onderstaand analyseer je praktische info over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Micoe systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in De Kiel. Een soort airco die buiten staat “vangt” warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). Deze warmte gaat met leidingen naar het binnendeel van de installatie. Het systeem vormt de buitenlucht om naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste huizen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp werkt op basis van afgezogen ventilatielucht in de woning. De gewonnen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en voor het maken van warm tapwater. De warmtepomp is bijzonder effectief. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor het maken van warm tapwater? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Relatief goedkoop

Een hybride systeem bestel je al vanaf €2700.

Makkelijk te installeren

Past in vrijwel elke woning (nieuw en bestaand).

Erg milieuvriendelijk

Reduceert gasverbruik met 60%. Verantwoorde keuze!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. Het is voordelig, je kunt profiteren van subsidies en je gasverbruik neemt af, net als de CO2-uitstoot in gemeente Coevorden. Concrete cijfers? Hierna vind je meer uitleg (of vraag een warmtepomp offerte De Kiel aan).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen kan je op twee manieren uitleggen: je bespaart op je energielasten, en de CO2-uitstoot daalt. Op onze website worden twee situatie nader bekeken. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – voor een eenpersoonshuishouden – om en nabij de €360 per kalenderjaar. Tevens beperk je de Co-2 uitstoot tot 2200 kilo. Goed voor jouw portemonnee en jij bent duurzaam bezig. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Moerdijk.

Type systeem Energieverbruik* Energielasten* Besparing* CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel 1500 m3 gas €945 €0 3400 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel 500 m3 gas + 1350 kWh per jaar €585 €360 2200 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update december 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in De Kiel? (update december 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als aankoopkosten, installatiewerk, ISDE subsidie en stroomverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Drenthe.

Prijs van de apparatuur

Je hebt natuurlijk als eerste te maken met de prijs van het fysieke product. Uiteraard kost ook het installeren geld, ga uit van 40% van de verkoopprijs. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, maar veel minder (duur) gas. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit De Kiel.

ISDE Subsidie in De Kiel

De overheid hanteert een gulle subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van infraroodpanelen, zonneboilers, elektrische cv-ketels, biomassaketel, het warmtenet en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €1300 tot ongeveer € 4100. Het bedrag wat jij terugkrijgt wordt beïnvloed door het type systeem, het aantal KW en energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te achterhalen moet je beslist alle type kosten en baten optellen en berekenen. De prijs van het apparaat, installatie, de besparing op je energierekening, en vanzelfsprekend de subsidie. In de regel ontstaat een behoorlijk rendement en een gemiddelde terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen met water-water en aardbronnen ligt dit uiteraard hoger.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem differentieert zich van een full electric (standalone) warmtepomp. Het werkt namelijk met verschillende warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, warm water om te douchen en te wassen, en om over genoeg elektriciteit te beschikken ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Dit kan met verscheidene opstellingen. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig als je veel warm water gebruikt. Selecteer wel een ervaren installateur in De Kiel. Bovendien kunnen jullie een zonneboiler en/of zonnepanelen aanschaffen. Meer over al deze combinaties kun je hieronder doornemen.

Combinatie met huidige CV-ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een compatibel HR-ketel (van merken als Brink en Vaillant) is dan onontbeerlijk. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend wanneer extra capaciteit gewenst is. Bijvoorbeeld in de koudere maanden. Let op: niet elke hr-ketel werkt in combinatie met een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties alvorens je een systeem kiest. Ook interessant: hybride systeem in Vreeland installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Coevorden)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. Deze “extra” stroom kan je opwekken met zonnepanelen. Je ‘groene’ elektriciteit wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Het is een mooi begin voor gasvrij wonen in De Kiel.

Zonneboiler aansluiten

Door je eigen zonneboiler zit je er goed bij. Je hebt heet water voor dagelijks gebruik, om te douchen of in de keuken. Deze systemen kun je laten plaatsen in formaten groot en klein. Met het aantal huisgenoten als basis en energiegebruik kies je een kleine (200 liter) of grote variant (250 liter). Via krachtige zonnecollectoren op je woning wordt het water op een duurzame manier opgewekt. Overdag wek je stroom op, dat je in de avond consumeert.

Willen jullie zo'n hybride systeem in De Kiel laten aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Doorzoek warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!