Hybride warmtepomp De Krim Een combi van warmtepomp en CV-ketel: spaar €35 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De oude en vertrouwde CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Nefit, Vaillant, Atag) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw “oude” gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Populaire voorbeelden zijn elektrische cv-ketel, het warmtenet, zonneboiler, biomassaketel, infraroodpanelen of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp is zeer populair, maar ook duur. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem in De Krim met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. Voordelig, het past in vrijwel elke woning, en erg duurzaam. Hieronder check je bruikbare informatie over voordelen en nadelen , terugverdientijd, energieverbruik, geschatte besparing en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met de oude & vertrouwde verwarmingsketel. Je komt het steeds vaker tegen in De Krim. Een hybride installatie is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwbouwprojecten. Het is een gemakkelijke en vrij betaalbare benadering om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Bovendien stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp haalt warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik reduceer je met gemiddeld 72%. De hr-ketel is alleen nodig wanneer dat echt nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige uitvoeringen zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere installaties zorgen voor alleen warm tapwater. Voor praktisch elk type woning is er een geschikt systeem. Belangrijk: matige tot goede isolatie is noodzakelijk. Welk model spoort met mijn woning? Hierna analyseer je een vergelijking van de 2 meest populaire installaties (of check NIBE systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in De Krim. Een ‘airco achtig’ toestel onttrekt warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). De gewonnen energie gaat via leidingen naar het binnendeel. Deze converteert de buitenlucht naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meerderheid van de woningen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van warmte in de ventilatielucht. De warmte die hier wordt gewonnen vindt z’n weg naar de hr-ketel. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt om de verwarming van de woning aan te sturen en voor warm water om te douchen. De installatie werkt doelmatig. Daardoor bespaar je flink op de energiekosten. Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride systeem bestel je al vanaf €2700.

Simpele installatie

Werkt ook prima met radiatoren

Verantwoord verwarmen

Reduceert gasverbruik met 75%. Verantwoordelijkheid nemen!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. De kostprijs is laag, de subsidies zijn hoog en je kunt flink besparen op de energielasten en de CO2-uitstoot in gemeente Hardenberg. Wat is realistisch? Onderstaand check je meer info (of vraag een warmtepomp offerte De Krim aan).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen gebeurt op 2 manieren: de totale energielasten gaan naar beneden, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. Op onze website worden twee situatie nader bekeken. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – zo rond de €320 per jaarafrekening. Eveneens daalt jouw Co2 uitstoot met 2400 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en je draagt jouw steentje bij aan een schonere aarde. Lees nu verder over hybride warmtepomp Molenaarsgraaf.

Type installatieStroom & Gas verbruik*Energienota*Besparing*CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel1700 m3 gas€1071€03600 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel700 m3 gas + 1550 kWh per jaar€751€3202400 kilo

* Per kalenderjaar (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in De Krim? (update juli 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met aankoopkosten, installatiewerk, Investeringssubsidie duurzame energie en extra stroomverbruik. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Overijssel.

Kostprijs

De totale kosten bestaan o.a. uit het tarief voor de pomp. Uiteraard kost ook het installeren geld, doorgaans +/- 30% van het artikel. Je gaat meer stroom verbruiken, echter het gasverbruik daalt enorm. Probeer een schatting te maken voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit De Krim.

ISDE Subsidie in De Krim

De landelijke autoriteit faciliteert in een zeer aantrekkelijke subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van zonneboilers, pelletkachels, het warmtenet, infraroodpanelen, biomassaketel en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €1500 tot +/- €3800. De exacte hoogte van de subsidie komt tot stand op basis van het type systeem, vermogen en energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te begroten moet je alle baten en kosten verrekenen. De prijs van het apparaat, installatie, de besparing op je energierekening, en de subsidies. Vaak is het resultaat een aanzienlijk rendement en een gemiddelde terugverdientijd van +/- 7 jaar. Wanneer we spreken over all-electric met boringen en grondwater ligt dit uiteraard hoger.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem onderscheidt zich van een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Je bent genoodzaakt te kiezen voor 2 of meer warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, heet tapwater voor direct gebruik, en voor voldoende elektriciteit ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Dit kan met velerlei oplossingen. De traditionele gas ketel werkt als het nodig is (bijv. bij koude dagen). Kies hiervoor minstens een betrouwbare installateur in De Krim. Daarnaast kun jij zonnepanelen en/of een zonneboiler installeren. Een uitgebreide toelichting lees je hieronder.

Combineren met CR-ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (bijv. van Dietrich + Vaillant) is echter noodzakelijk. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend wanneer dat echt nodig is. Bijvoorbeeld bij strenge vorst. Goed om te weten: niet elke hr-ketel werkt in combinatie met een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur voordat je tot een aankoop overgaat. Vind alles uit over hybride systeem in Vroomshoop installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Hardenberg)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. De benodigde elektriciteit kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Deze stroom wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Het is een goede stap vooruit richting gasvrij wonen in De Krim.

Zonneboiler plaatsen

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, zit je nooit verlegen om voldoende warm tapwater, in de badkamer of voor de afwas. Ze zijn verkrijgbaar grote en kleine versies. Gebaseerd op je gezinssituatie en energieconsumptie kies je een kleine (100 liter ) of grote zonneboiler (275 liter). Met behulp van grensverleggende zonnecollectoren op je woning kan water worden verwarmd. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op die je ‘s avonds gebruikt.

Direct een hybride systeem in De Krim aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Doorzoek warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!