Hybride warmtepomp De Kwakel Een combi van warmtepomp en CV-ketel: spaar €350 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De klassieke verwarmingsketel (als Vaillant, Intergas, Remeha, Nefit) wordt verboden vanaf 2021. Jouw klassieke mono cv-ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een gasvrij alternatief. O.a. een infraroodpanelen, elektrische cv-ketel, pelletkachel, zonneboiler, biomassaketel of een warmtepomp. Vooral dat laatste wordt veel genoemd, maar is ook prijzig. Daar is iets op gevonden: het hybride warmtepomp systeem in De Kwakel met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Betaalbaar, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en gunstig voor de energienota. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl check je alle details over werking, subsidies, verschillende soorten, terugverdientijd enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met de welbekende gasgestookte ketel. Je komt het steeds vaker tegen in De Kwakel. Een hybride installatie wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwe woningen. Een ongecompliceerde en relatief goedkope manier om de gasrekening te drukken. Bovendien is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp haalt warmte uit buitenlucht of ventilatielucht. Het gasverbruik verklein je tot wel 60%. De CV-ketel “helpt” als er extra capaciteit nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is beschikbaar in verschillende soorten. Sommige systemen dragen bij aan ruimteverwarming, en andere modellen zorgen voor alleen warm tapwater. Voor bijna iedere situatie is er een hybride systeem. Onthoud wel: redelijke isolatie is noodzakelijk. Welk systeem matcht bij mijn huis? Hieronder analyseer je meer uitleg over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Nilan systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Erg populair: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in De Kwakel. Het buitendeel (een soort airco) haalt warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). De gewonnen energie gaat door leidingen naar het binnendeel van de installatie. De pomp vormt de buitenlucht om naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, het warme water komt van de CV-ketel. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meerderheid van de woningen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit warmte in de ventilatielucht. De warmte die hier wordt gewonnen geeft het af aan de hr-ketel. Dit systeem wordt toegepast voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en ook voor het aanmaken van heet water. De installatie heeft een hoog rendement. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride systeem is beschikbaar vanaf €2000.

Makkelijk te installeren

Het werkt met jouw huidige ketel en verwarming

Milieubewust product

Reduceert gasverbruik met 60%. Dat is onze plicht!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. Het is relatief goedkoop, jij kan aanspraken maken op subsidies en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de CO2-uitstoot in gemeente Uithoorn. Exacte aantallen? Onderstaand lees je alles wat je moet weten (of vraag een warmtepomp offerte De Kwakel aan).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp doe je aan twee kanten: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). Rechts vind je een rekenvoorbeeld. Met een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een doorsnee-woning (eenpersoons) – gemakkelijk €310 per kalenderjaar. Ook verminder jij CO2 uitstoot 1600 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en daarnaast erg milieubewust. Je treft hier ook uitgebreide info over hybride warmtepomp Molenhoek.

InstallatieGas + Elektra verbruik*Kosten stroom + gas*Besparen*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1750 m3 gas€1102,5€02800 kilo
Warmtepomp 5 kW met HR-ketel750 m3 gas + 1600 kWh per jaar€792,5€3101600 kilo

* Per 12 maanden (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in De Kwakel? (update juli 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als investering van de pomp zelf, installatiekosten, ISDE subsidie en stroomverbruik. Bekijk altijd de Investeringssubsidie duurzame energie ISDE. Het bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Noord-Holland.

Kosten

Allereerst heb je de kosten van de apparatuur. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, vaak ongeveer 25% van de productprijs. Het stroomverbruik stijgt, maar veel minder (duur) gas. Verreken de stroom- en gaskosten voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit De Kwakel.

Subsidie (ISDE) in De Kwakel

De landelijke autoriteit verleent een vorstelijke subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als biomassaketel, het warmtenet, infraroodpanelen, zonneboilers, elektrische cv-ketels en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €1900 – plus minus €3000. De exacte hoogte van de subsidie wordt afgeleid a.d.h.v. het merk en type, vermogen en het energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te analyseren dien je alle variabelen verrekenen. De kosten van de installatie, de stroom/gas besparing en de subsidies. In de regel ontstaat een interessant rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 7,5 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen waarbij geboord moet worden (aardwarmte) ligt dit uiteraard hoger.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem onderscheidt zich van een standalone (volledig elektrische) pomp. Het systeem werkt samen met minimaal twee warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, warm water om te douchen en te wassen, en stroom voor alle elektrische apparaten moet je energiebronnen combineren. Dit kan jij doen met velerlei oplossingen. De gasketel (CV) blijft werken als je veel warm water gebruikt. Kies hiervoor zeker een betrouwbare installateur in De Kwakel. Daarbij kun je zonneboilers en ook zonnepanelen installeren. Meer over al deze combinaties bekijk je hierna.

Combineren met de huidige CV ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een compatibel HR-ketel (van een merk als Bosch en ook Vaillant) is onontbeerlijk. De gasgestookte ketel treedt in werking bij piekverbruik. Onder andere bij strenge vorst. Update: niet elke gasgestookte ketel werkt samen met een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info alvorens je een systeem kiest. Zoek ook naar hybride systeem in Vrouwenakker installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Uithoorn)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. De benodigde energie kun jij logischerwijs opwekken met zonnepanelen. Je ‘groene’ elektriciteit wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Het is een mooi begin voor een woning zonder gasverbruik in De Kwakel.

Zonneboiler plaatsen

Via jouw zonneboiler heb je altijd de beschikking over heet tapwater dat je kunt gebruiken om te douchen of om te wassen. Deze systemen kun je laten plaatsen in formaten groot en klein. Afhankelijk van de gezinssituatie en verbruik van energie kies je een kleine (175 liter) of grote variant (350 liter). Dankzij krachtige zonnecollectoren op jouw dak wordt het water op een duurzame manier opgewekt. Zo kun je overdag energie opwekken en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Ook een hybride systeem in De Kwakel installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Vraag offertes aan m.b.t. warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!