Hybride warmtepomp de Lutte Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: bezuinig €450 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De gebruikelijke gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Nefit, Remeha, Intergas) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw welbekende verwarmingsketel mag je dan slechts omruilen voor een duurzaam alternatief. Denk daarbij aan zonneboiler, pelletkachel, biomassaketel, infraroodpanelen, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid wordt veel genoemd, maar ook duur. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem in de Lutte met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Voordelig, eenvoudig te installeren en je bespaart op je energierekening. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl signaleer je nuttige uitleg over voordelen en nadelen , geschatte besparing, terugverdientijd, energieverbruik en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met de oude & vertrouwde cv-ketel. Zeer populair in de Lutte. Een dergelijk hybride opstelling is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwe woningen. Een ongecompliceerde en relatief goedkope benadering om het gasverbruik te verminderen. Daarnaast is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp haalt warmte uit ventilatie- of buitenlucht. Je gasverbruik verklein je tot wel 69%. De hr-ketel “helpt” als het nodig is (bijv. bij koude dagen).

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige apparaten dragen bij aan ruimteverwarming, en andere systemen regelen het warme water. Voor haast elke ruimte is er een passende installatie. Goed om te weten: isolatie van dak, vloer en gevel is een voorwaarde. Welke uitvoering strookt met mijn budget en eisen? Verderop bekijk je bruikbare info over de 2 meest populaire installaties (of check Oschner systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in de Lutte. Een soort airco-installatie haalt warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). Deze opgevangen warmte vindt z’n weg via leidingen naar het binnendeel. Het apparaat verandert de buitenlucht naar warmte om je huis te verwarmen. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meerderheid van de woningen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. Deze vrijgekomen warmte gaat naar de cv-ketel. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt voor het verwarmen van de woning en voor warm water om te douchen. De installatie heeft een hoog rendement. Dit betekent een lagere energierekening! Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor de aanmaak van heet water? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride systeem is al verkrijgbaar vanaf €3300.

Eenvoudig te plaatsen

Geen aanpassingen in huis nodig.

Duurzame oplossing

Reduceert gasverbruik met 70%. Verantwoordelijkheid nemen!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. De investering ligt laag, er zijn aantrekkelijke subsidies en je energielasten dalen flink, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Losser. Een berekening? Hierna detecteer je een voorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte de Lutte op).

Besparen met een hybride warmtepomp kent 2 soorten aspecten: de totale energielasten gaan naar beneden, en de CO2-uitstoot daalt. Op onze website vind je een rekenvoorbeeld. Met een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een doorsnee-woning (eenpersoons) – zo rond de €290 per jaarafrekening. Ook neemt de Co-2 uitstoot af met zo’n 1700 kilo. Flink wat goed besparen en daarnaast erg milieubewust. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Molkwerum.

Type installatieGas + Elektra verbruik*Energienota*Besparen*CO2-uitstoot
HR-ketel1850 m3 gas€1165,5€02900 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel850 m3 gas + 1700 kWh per jaar€875,5€2901700 kilo

* Per kalenderjaar (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in de Lutte? (update juli 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met investering van de pomp zelf, kosten van de installateur, subsidies en besparing om energie. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Overijssel.

Prijs van het systeem

Het totaalplaatje bestaat voornamelijk uit de prijs van het fysieke product. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, gemiddeld zo’n 35% van het artikel. Het stroomverbruik stijgt, maar veel minder (duur) gas. Verreken de stroom- en gaskosten om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit de Lutte.

ISDE Subsidie in de Lutte

De RVO biedt een vorstelijke subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als elektrische cv-ketels, zonneboilers, infraroodpanelen, het warmtenet, pelletkachels en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €1500 tot +/- €2600. Het totale bedrag is een afgeleide van het type, het aantal KW en energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te begroten moet je beslist alle aspecten met elkaar verrekenen. De prijs van het apparaat, installatie, de vermindering van energieverbruik en vanzelfsprekend de subsidie. Gewoonlijk kom je tot een aanzienlijk rendement en een gemiddelde terugverdientijd van 7 jaar. Bij de geavanceerde producten waarbij geboord moet worden (aardwarmte) moet je rekening houden met 11 jaar.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem differentieert zich van een all-electric (volledig elektrisch) model. Het is afhankelijk van minimaal twee warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, heet tapwater voor direct gebruik, en stroom voor alle elektrische apparaten heb je veel vermogen nodig (combineren). Dit kan jij doen met velerlei systemen. De gasketel (CV) blijft werken bij piekverbruik. Selecteer altijd een ervaren installateur in de Lutte. Tevens kun je zonnepanelen / zonneboilers laten installeren. De tips van onze experts kun je hieronder doornemen.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een compatibel HR-ketel (van bijvoorbeeld Agpo of natuurlijk Junkers) is in deze situatie aan te raden. Je gasketel wordt alleen geactiveerd als de warmtevraag erg hoog is. Bijvoorbeeld in de koudere maanden. Belangrijk: niet elke traditionele ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info alvorens je een systeem kiest. Lees nu verder over hybride systeem in Vrouwenpolder installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Losser)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. Deze “extra” stroom kun je eventueel via je eigen zonnepanelen opwekken. Deze stroom wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Het is een mooi begin voor een energieneutrale woning in de Lutte.

Zonneboiler aansluiten

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, zit je nooit verlegen om voldoende warm tapwater, in de badkamer of om te wassen. Deze producten zijn te koop in diverse afmetingen. Gebaseerd op je gezinssituatie en behoefte aan energie maak je de keuze voor een kleine (100 liter ) of een model met extra capaciteit (400 liter). Via speciale zonnecollectoren op jouw dak wordt water opgewarmd. Overdag wordt er warm water opgewekt die in de avond meteen consumeerbaar is.

Wil je een hybride systeem in de Lutte installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Bekijk warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!