Hybride warmtepomp De Meern Een combi van warmtepomp en CV-ketel: spaar €500 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” verwarmingsketel (als Remeha, Vaillant, Atag, Intergas) zal vanaf 2021 langzaam verdwijnen. Jouw huidige ketel mono cv-ketel mag je dan alleen inwisselen voor een duurzaam alternatief. O.a. een pelletkachel, biomassaketel, zonneboiler, elektrische cv-ketel, het warmtenet of een warmtepomp. Vooral dat laatste wordt veel genoemd, maar is ook prijzig. Maar er een goedkoper alternatief: het hybride warmtepomp systeem in De Meern met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. Voordelig, eenvoudig te installeren en je bespaart op je energierekening. Op de site bekijk je handige details over subsidies, terugverdientijd, werking, verschillende soorten en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de jouw klassieke cv-ketel. Je komt het steeds vaker tegen in De Meern. Een dergelijk hybride opstelling is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwbouw. Een simpele en betaalbare manier om de gasrekening te drukken. Bovendien is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit buitenlucht of ventilatielucht. Je gasverbruik reduceer je met gemiddeld 71%. De cv-ketel ondersteunt als het nodig is (bijv. bij koude dagen).

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei soorten en maten. Sommige modellen verwarmen puur de woning, en andere types regelen het warme water. Voor vrijwel elk soort woning is er een hybride systeem. Goed om te weten: matige tot goede isolatie is benodigd. Welke uitvoering strookt met mijn budget en eisen? Hieronder bekijk je een korte uitleg over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Panasonic systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in De Meern. Een buitenunit (airco-achtig systeem) “vangt” warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). Deze warmte gaat met leidingen naar de warmtepomp. Deze converteert de buitenlucht naar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel huizen in Nederland kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van afgezogen ventilatielucht in de woning. De opgevangen warmte vindt z’n weg naar de hr-ketel. Dit systeem wordt toegepast voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en voor water om te douchen/koken/wassen. De installatie heeft een hoog rendement. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride opstelling is al verkrijgbaar vanaf €2300.

Eenvoudig te plaatsen

Werkt ook prima met radiatoren

Milieubewust product

Minimaliseert gasverbruik met 60%. Bijna gasvrij leven.

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. Het is voordelig, de verschillende subsidies zijn serieus en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de CO2-uitstoot in gemeente Utrecht. Waar moet ik aan denken? Hierna vind je meer info (of vraag een warmtepomp offerte De Meern aan).

Kosten besparen via hybride warmtepompen gebeurt op 2 manieren: je energienota valt lager uit, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. Rechts worden twee situatie nader bekeken. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde woning (1 persoon) – gemakkelijk €280 op jaarbasis. Tevens reduceer je de CO2 uitstoot met 1750 kilo. Goed voor jouw portemonnee en je draagt jouw steentje bij aan een schonere aarde. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Monnickendam.

SituatieVerbruik energie*Energielasten*Bezuiniging*CO2-uitstoot
Normale HR-ketel1900 m3 gas€1197€02950 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel900 m3 gas + 1750 kWh per jaar€917€2801750 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in De Meern? (update juli 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met prijs van het systeem, kosten van het installeren, Investeringssubsidie duurzame energie en het toekomstige energieverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Utrecht.

Kostprijs

Je hebt natuurlijk als eerste te maken met de winkelprijs van de warmtepomp. Een specialist voor het aanleggen kost ga uit van 30% van de productprijs. Je gaat meer stroom verbruiken, en het gasverbruik neemt af. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit De Meern.

ISDE Subsidie in De Meern

De RVO biedt een historische subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als biomassaketel, pelletkachels, zonneboilers, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €1300 tot +/- €3400. De exacte hoogte van de subsidie hangt af van het merk, vermogen (uitgedrukt in kW) en energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te calculeren betaam je alle type kosten en baten in een overzicht plaatsen. De totale kosten, de besparing op je energienota, en de hoogte van de subsidie. In het algemeen is het resultaat een interessant rendement. Dit geeft een gemiddelde terugverdientijd van +/- 7 jaar. Voor dure systemen met aardwarmte (boring) ligt dit uiteraard hoger.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem is anders dan een all-electric (volledig elektrisch) model. Je kiest namelijk altijd verschillende warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, heet tapwater voor direct gebruik, en stroom voor alle elektrische apparaten moet je energiebronnen combineren. Hiervoor zijn velerlei combinaties. De gasgestookte ketel doet z’n werk op als de warmtevraag erg hoog is. Selecteer tenminste een gecertificeerde installateur in De Meern. Daarbij kan jij zonnepanelen en/of een zonneboiler nemen. De mening van onze vakmannen lees je hierna.

Combineren met CR-ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een goede HR-ketel (van bijvoorbeeld AWB + Rendamax) is benodigd. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als er extra capaciteit nodig is. Wanneer? Bijvoorbeeld in de koudere maanden. Belangrijk: niet elke gasgestookte ketel kun je combineren met een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur voor je overgaat tot de aankoop. Ook interessant: hybride systeem in Vught installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Utrecht)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. De benodigde elektriciteit kun jij logischerwijs met je eigen zonnepanelen genereren. De opgewekte stroom kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Een goede stap richting de “0” op de gasmeter in De Meern.

Zonneboiler aansluiten

Met een eigen zonneboiler kun jij 24/7 aanspraak maken op heet tapwater dat je kunt gebruiken om te douchen of om te wassen. Deze producten zijn te koop in allerlei formaten. Met het aantal huisgenoten als basis en gebruik van energie kies je een kleine (100 liter ) of grotere boiler (300 liter). Met slimme zonnecollectoren op het huis wordt het water op een duurzame manier opgewekt. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Willen jullie zo'n hybride systeem in De Meern laten aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Aanvraag warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!