Hybride warmtepomp De Moer Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: spaar €35 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De oude en vertrouwde verwarmingsketel (als Remeha, Nefit, Intergas, Vaillant) zal vanaf 2021 langzaam verdwijnen. Jouw oude & vertrouwde cv-ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Populaire voorbeelden zijn infraroodpanelen, biomassaketel, het warmtenet, elektrische cv-ketel, pelletkachel of een warmtepomp. De laatstgenoemde is zeer populair, maar is zeker niet goedkoop. Gelukkig is er een tussenoplossing: het hybride warmtepomp systeem in De Moer met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. De investering is niet enorm, eenvoudig te installeren en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Hieronder vind je handige informatie over werking, energiekosten, energieverbruik, kosten en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op jouw huidige ketel verwarmingsketel. Een vrij gangbare installatie in De Moer. Een hybride installatie wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwe woningen. Een simpele en vrij betaalbare aanpak om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Daarbovenop stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp haalt warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Het gasverbruik kan je zo reduceren met 78%. De hr-ketel doet alleen z’n werk als er extra capaciteit nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige types zijn puur voor de verwarming, en andere types zijn puur voor het opwarmen van water. Voor bijna elke woning is er een oplossing. Bedenk wel: isolatie van dak, vloer en gevel is een voorwaarde. Welke installatie rijmt met mijn budget en eisen? Hieronder vergelijk je bruikbare info over de 2 meest gekozen opties (en bekijk PHNIX systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in De Moer. Een ‘airco achtig’ toestel maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). Deze energie gaat door een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. Deze transformeert de buitenluchtnaar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meerderheid van de woningen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. Deze vrijgekomen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en voor het maken van warm tapwater. Het apparaat werkt doelmatig. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Betaalbaar

Een hybride apparaat laat je al installeren vanaf €2500.

Handige snelle montage

Je hoeft de woning niet eerst grondig te renoveren.

Verantwoorde keuze

Verminder het gasverbruik met 60%. Slimme keuze!

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. De aanschafprijs is laag, de subsidies zijn hoog en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus uitstoot van CO-2 in gemeente Loon op Zand. Een berekening? Onderstaand bekijk je alle details (of vraag een warmtepomp offerte De Moer op).

Besparen met een hybride warmtepomp gaat langs 2 kanten: je energienota valt lager uit, en de CO2-uitstoot daalt. Op onze website schetst onze specialist een voorbeeld. Met een hybride warmtepompsysteem bespaar je – voor een eenpersoonshuishouden – al gauw €460 per jaarafrekening. Eveneens neemt de Co-2 uitstoot af met zo’n 1800 kilo. Lekker geld overhouden en je bestrijdt het broeikaseffect. Nu ook online: hybride warmtepomp Monster.

SituatieVerbruik energie*Energienota*Bezuiniging*CO2-uitstoot
HR-ketel1950 m3 gas€1228,5€03000 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel950 m3 gas + 850 kWh per jaar€768,5€4601800 kilo

* Per 12 maanden (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in De Moer? (update juli 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als kosten van de apparatuur, kosten van het installeren, Investeringssubsidie duurzame energie en besparing om energie. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Noord-Brabant.

Prijs van het systeem

De gezamenlijke kosten betreffen o.a. de kostprijs van het systeem. Uiteraard kost ook het installeren geld, doorgaans +/- 45% van de verkoopprijs. Het stroomverbruik stijgt, en het gasverbruik neemt af. Verreken de stroom- en gaskosten zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit De Moer.

ISDE Subsidie in De Moer

De RVO faciliteert in een vorstelijke subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als pelletkachels, elektrische cv-ketels, biomassaketel, infraroodpanelen, het warmtenet en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €1400 tot +/- €3200. De uiteindelijke subsidie wordt afgeleid a.d.h.v. het type, capaciteit (kW) en energielabel. Let op: wacht niet te lang.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te ontdekken betaam je alle type kosten en baten verrekenen. De totale kosten, de vermindering van energieverbruik en uiteraard je subsidie. In de meeste gevallen ontstaat een hoog rendement en een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 7 jaar. Wanneer we spreken over all-electric waarbij geboord moet worden (aardwarmte) gaat dit naar de 12 jaar.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem is anders dan een all-electric (volledig elektrisch) model. Je kiest namelijk altijd meerdere warmtebronnen. Voor het aansturen van de verwarming, heet tapwater voor direct gebruik, en om over genoeg elektriciteit te beschikken zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Hiervoor zijn verschillende manieren. De gasgestookte ketel doet z’n werk op bij piekverbruik. Kies hiervoor wel een vakbekwame installateur in De Moer. Tevens kun jij een zonneboiler en/of zonnepanelen aanschaffen. De mening van onze vakmannen check je in onderstaande alinea.

Combineren met CR-ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een compatibel HR-ketel (bijvoorbeeld van Ferroli en ook Intergas) is echter onontbeerlijk. De gasketel springt bij als de warmtevraag erg hoog is. O.a. bij strenge vorst. Tip: niet elke CV-ketel is te combineren met een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info voor je een keuze maakt. Misschien vind je dit ook relevant: hybride systeem in Vuren installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Loon op Zand)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. Deze energie kan jij mogelijk zelf opwekken met zonnepanelen. De opgewekte stroom kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Het is een mooi begin voor een energieneutrale woning in De Moer.

Zonneboiler plaatsen

In het geval je een zonneboiler hebt, zit je nooit verlegen om warm water om te benutten voor sanitair gebruik of om te koken. Deze producten zijn te koop in allerlei formaten. Met het aantal huisgenoten als basis en verbruik van energie maak je de keuze voor een kleine (200 liter) of grote zonneboiler (275 liter). Dankzij speciale zonnecollectoren op het dak kan water worden verwarmd. Overdag wek je stroom op, die je ‘s avonds gebruikt.

Wil je een hybride systeem in De Moer aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Inspecteer warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!