Hybride warmtepomp De Mortel Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: bezuinig €50 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De klassieke gasgestookte ketel (zoals Intergas, Atag, Remeha, Vaillant) verdwijnt vanaf 2021. Jouw oude & vertrouwde verwarmingsketel kun je dan enkel omruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Denk daarbij aan infraroodpanelen, het warmtenet, pelletkachel, zonneboiler, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is het meest interessant, maar ook duur. Daar is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem in De Mortel met ketel. Dit is een combinatie van warmtepomp en CV-ketel. Voordelig, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en gunstig voor de energienota. Op deze pagina bekijk je handige informatie over kosten, werking, energieverbruik, subsidies en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de jouw klassieke hr-ketel. Je komt het steeds vaker tegen in De Mortel. Zo’n hybride oplossing is rendabel voor wat oudere woningen en meer recente woningen. Een simpele en betaalbare benadering om de gasrekening te drukken. Daarnaast is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit omgevingslucht of ventilatielucht. Je gasverbruik breng je gemiddeld terug met 79%. De cv-ketel ondersteunt als de warmtevraag erg hoog is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige types zorgen voor een verwarmd huis, en andere systemen zorgen voor alleen warm tapwater. Voor bijna elke woning is er een geschikt systeem. Bedenk wel: isolatie van dak, vloer en gevel is noodzakelijk. Welke installatie matcht bij mijn wensen en budget? Hieronder bekijk je een vergelijking van de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Pico Energy systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in De Mortel. Een buitenunit met ventilator onttrekt warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). De gewonnen energie gaat met leidingen naar de warmtepomp. De warmtepomp converteert de buitenlucht naar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel huizen in Nederland worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van luchtstromen uit de woning. Deze vrijgekomen warmte geeft het af aan de hr-ketel. Hier vindt een proces plaats dat helpt om de verwarming van de woning aan te sturen en voor water om te douchen/koken/wassen. De warmtepomp gaat enorm efficiënt te werk. Dit betekent een lagere energierekening! Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor de aanmaak van heet water? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride installatie er er al vanaf €2800.

Gemakkelijk aan te sluiten

Werkt ook prima met radiatoren

Een 'groen' systeem

Vermindert gasverbruik met 65%. Verantwoordelijkheid nemen!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. Het is niet duur, de subsidies zijn hoog en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Gemert-Bakel. Concrete cijfers? Verderop analyseer je meer uitleg (of vraag een warmtepomp offerte De Mortel aan).

Kosten besparen via hybride warmtepompen gebeurt op 2 manieren: je energienota valt lager uit, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. In de tabel vind je een rekenvoorbeeld. Met een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde eengezinswoning – tot wel €450 op jaarbasis. Daarbij verklein je de Co-2 uitstoot met wel 1850 kilo. Lekker geld overhouden en je wekt op een ‘groene’ manier stroom op. Lees nu verder over hybride warmtepomp Montfoort.

InstallatieEnergieverbruik*Energiekosten*Besparen*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel2000 m3 gas€1260€03050 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel1000 m3 gas + 900 kWh per jaar€810€4501850 kilo

* Berekend op jaarbasis (update mei 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in De Mortel? (update mei 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met kosten van de apparatuur, kosten van het installeren, subsidies en extra stroomverbruik. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Noord-Brabant.

Kosten

Om te beginnen heb je de kostprijs van het systeem. Ook de installateur is niet gratis, gemiddeld zo’n 25% van de productprijs. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit De Mortel.

Subsidie (ISDE) in De Mortel

De RVO biedt een gulle subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van infraroodpanelen, pelletkachels, biomassaketel, zonneboilers, elektrische cv-ketels en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €800 tot +/- €3100. Het bedrag wat jij terugkrijgt heeft te maken met het model, vermogen en het energielabel. Dus pak je kans nu het nog kan!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te schatten moet je beslist alle baten en kosten in een berekening gooien. De aanschafkosten, de energiebesparingen en de subsidies. In de meeste gevallen is het resultaat een noemenswaardig rendement + gemiddelde terugverdientijd van 6 jaar. Wanneer we spreken over all-electric waarbij geboord moet worden (aardwarmte) ligt dit uiteraard hoger.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem werkt ander dan een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Je bent genoodzaakt te kiezen voor diverse warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, heet water voor de douche en keuken, en om over genoeg elektriciteit te beschikken ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Dit kan jij doen met verscheidene manieren. De gasgestookte ketel doet z’n werk op als er extra capaciteit nodig is. Kies hiervoor wel een ervaren installateur in De Mortel. Daarbij kun je een zonneboiler en/of zonnepanelen installeren. Alles over dit onderwerp kun je hieronder doornemen.

Combinatie met huidige CV-ketel

Ga je de overstap maken naar een hybride warmtepomp? Een innovatieve HR-ketel (van een merk als Berreta en Nefit) is aan te raden. De gas-gestookte-ketel werkt uitsluitend op de piekmomenten. Denk aan situaties als de temperatuur buiten laag is. Noemenswaardig: niet iedere ketel werkt samen met een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties alvorens jij het systeem gaat bestellen. Wellicht spreekt dit je ook aan: hybride systeem in Wouterswoude installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Gemert-Bakel)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. Deze “extra” stroom kun je optioneel opwekken met zonnepanelen. De opgewekte stroom wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Het is een goede stap vooruit richting een woning zonder gasverbruik in De Mortel.

Zonneboiler toevoegen

In het geval je een zonneboiler hebt, kun jij 24/7 aanspraak maken op heet tapwater dat je kunt gebruiken voor een warme douche of voor de afwas. De boilers zijn er in formaten groot en klein. Gebaseerd op je gezinssituatie en energiegebruik ga jij voor een kleine (100 liter ) of grotere boiler (350 liter). Dankzij innovatieve zonnecollectoren op je woning wordt water opgewarmd. Overdag wordt er warm water opgewekt en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Direct een hybride systeem in De Mortel laten aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Aanvraag warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!