Hybride warmtepomp De Punt Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: bespaar €300 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De gebruikelijke gasgestookte ketel (zoals Intergas, Nefit, Atag, Vaillant) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw “oude” gasgestookte ketel mag je dan alleen omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Hierbij kun je denken aan elektrische cv-ketel, zonneboiler, biomassaketel, pelletkachel, infraroodpanelen of een warmtepomp. De laatstgenoemde is zeer populair, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Een tussenweg is nu ook mogelijk: een hybride warmtepomp systeem in De Punt met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Betaalbaar, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en je bespaart op je energierekening. Met behulp van deze site vergelijk je meer informatie over verschillende soorten, energiekosten, subsidies, voordelen en nadelen en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op jouw huidige ketel hr-ketel. We zien het veel in De Punt. Zo’n hybride oplossing is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwe huizen. Het is een gemakkelijke en betaalbare aanpak om de gasrekening te drukken. Verder is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit omgevingslucht of ventilatielucht. Het gasverbruik breng je gemiddeld terug met 70%. De hr-ketel doet alleen z’n werk als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei soorten en maten. Sommige types zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere systemen dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor vrijwel elk soort woning is er een passende installatie. Onthoud wel: redelijke isolatie is benodigd. Welk model rijmt met mijn wensen en budget? Onderstaand detecteer je meer info over de 2 meest gekozen opties (en bekijk Remeha systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in De Punt. Een buitenunit maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). Deze warmte gaat met leidingen naar de warmtepomp. Het systeem zet de buitenlucht om naar warm water voor het opwarmen van jouw woning. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

Miljoenen huizen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp benut warmte in de ventilatielucht. Deze warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte om de verwarming van de woning aan te sturen en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. De warmtepomp werkt zeer efficiënt. Je zult de energiekosten dus naar beneden zien gaan. Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride apparaat er er al vanaf €2200.

Gemakkelijk aan te sluiten

De installateur is er 1 dag mee bezig

Een 'groen' systeem

Vermindert gasverbruik met 65%. Voor de langetermijn!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. De kostprijs is laag, de subsidies zijn hoog en je energielasten dalen flink, net als de CO2-uitstoot in gemeente Tynaarlo. Wat is realistisch? Hieronder check je praktische informatie (of vraag een warmtepomp offerte De Punt aan).

Geld besparen met de hybride warmtepomp kent 2 soorten aspecten: je bespaart op je energielasten, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. Hiernaast schetst onze specialist een voorbeeld. Via een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een doorsnee-woning (eenpersoons) – om en nabij de €430 per 12 maanden. Eveneens neemt de Co-2 uitstoot af met zo’n 1950 kilo. Lekker geld overhouden en je bestrijdt het broeikaseffect. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Mook.

Type systeemEnergieverbruik*Energienota*Besparen*CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel1550 m3 gas€976,5€03150 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel550 m3 gas + 1000 kWh per jaar€546,5€4301950 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in De Punt? (update juli 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als investering van de pomp zelf, kosten van de installateur, hoogte van de subsidie en het toekomstige energieverbruik. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Drenthe.

Kosten

Allereerst heb je de kostprijs van het systeem. Ook de installateur is niet gratis, ga uit van 30% van de kostprijs. Het stroomverbruik stijgt, maar veel minder (duur) gas. Verreken de stroom- en gaskosten zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit De Punt.

ISDE Subsidie in De Punt

De RVO verleent een zeer aantrekkelijke subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als biomassaketel, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, pelletkachels, het warmtenet en warmtepompen. Dit noemen we de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee jij een tegemoetkoming krijgt rond de €900 – €4200. Het totale bedrag wordt afgeleid a.d.h.v. het merk, vermogen (uitgedrukt in kW) en het energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te calculeren betaam je alle soorten opbrengsten en kosten in een overzicht plaatsen. De kosten van de installatie, de energiebesparingen en de hoogte van de subsidie. In de meeste gevallen kom je uit op een aantrekkelijk rendement + gemiddelde terugverdientijd van 7,5 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen met grondboring (aardbron) is dit vaak minimaal 13 jaar.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem werkt ander dan een standalone (volledig elektrische) pomp. Het systeem werkt samen met verschillende warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, warm water om te douchen en te wassen, en stroom voor alle elektrische apparaten moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Dit is mogelijk met allerhande systemen. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig wanneer dat echt nodig is. Kies hiervoor wel een ervaren installateur in De Punt. Daarnaast kan je zonnepanelen en een zonneboiler installeren. De tips van onze experts check je in onderstaande alinea.

Combinatie met huidige CV-ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (van een merk als Chappée + Remeha) is echter aan te raden. Je gasketel wordt alleen geactiveerd wanneer dat echt nodig is. Dat kan zijn bij strenge vorst. Update: niet elke cv kan je laten samenwerken met een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten alvorens je een systeem kiest. Vind alles uit over hybride systeem in Waaksens installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Tynaarlo)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. De stroom kun jij logischerwijs zelf opwekken met zonnepanelen. De stroom afkomstig van de panelen gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Is voor nu een prima maatregel voor een gasvrije woning in De Punt.

Zonneboiler plaatsen

Via jouw zonneboiler heb je altijd de beschikking over heet tapwater dat je kunt gebruiken voor een warme douche of voor de afwas. Je kunt ze aanschaffen in allerlei formaten. Op basis van het aantal bewoners en energiebehoefte maak je de keuze voor een kleine (100 liter ) of grote zonneboiler (375 liter). Middels krachtige zonnecollectoren op jouw dak wordt het water verwarmd en opgeslagen. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt dat je in de avond consumeert.

Willen jullie zo'n hybride systeem in De Punt installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Aanvraag warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!