Hybride warmtepomp De Rijp Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: spaar €500 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De oude en vertrouwde mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Nefit, Atag, Vaillant) mag je vanaf 2021 niet meer vervangen. Jouw “gewone” CV-ketel op gas mag je dan enkel inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. O.a. een biomassaketel, pelletkachel, zonneboiler, infraroodpanelen, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is zeer in trek, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Een tussenweg is nu ook mogelijk: een hybride warmtepomp systeem in De Rijp met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. Voordelig, het is goed te integreren in vrijwel elke woning, en goed voor het milieu en jouw portemonnee. Op deze website vind je praktische uitleg over subsidies, energiekosten, verschillende soorten, geschatte besparing enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met jouw huidige ketel mono cv-ketel. Je komt het steeds vaker tegen in De Rijp. Zo’n hybride oplossing is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwe woningen. Een ongecompliceerde en voordelige oplossing om te besparen op de energienota. Verder is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit buiten- of ventilatielucht. Je gasverbruik minimaliseer je zo met 64%. De cv-ketel springt alleen bij als de warmtevraag erg hoog is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige types verwarmen puur de woning, en andere types dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor bijna elke woning is er een rendabel type pomp. Belangrijk: redelijke isolatie is een vereiste. Welke installatie spoort met mijn woning? Hieronder signaleer je een korte uitleg over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Remko systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in De Rijp. Een ‘airco achtig’ toestel maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). Deze warmte gaat door leidingen naar het binnendeel van de installatie. Het apparaat zet de buitenlucht om naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het merendeel van de huizen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van warmte in de ventilatielucht. Deze warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Dit systeem wordt toegepast voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en voor warm water om te douchen. Het systeem werkt zeer efficiënt. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride apparaat is beschikbaar vanaf €3300.

Gemakkelijk aan te sluiten

Technisch hoeft er aan de woning niets veranderd te worden.

Erg milieuvriendelijk

Verkleint jouw gasverbruik met 75%. Maximaal zorgdragen!

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is een slimme keuze. Het is niet duur, de subsidies zijn hoog en je gasverbruik neemt af, net als de CO2-uitstoot in gemeente Graft-De Rijp. Dat klinkt goed, maar concreet? Onderstaand detecteer je alle details (of vraag een warmtepomp offerte De Rijp op).

Besparen met een hybride warmtepomp kan je op twee manieren uitleggen: je energienota valt lager uit, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. Hiernaast schetst onze specialist een voorbeeld. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in een gemiddelde woning (1 persoon) – eenvoudig €420 per jaarafrekening. Daarbij verklein je de Co-2 uitstoot met wel 2000 kilo. Goed voor jouw portemonnee en je draagt jouw steentje bij aan een schonere aarde. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Mookhoek.

InstallatieGas + Elektra verbruik*Energiekosten*Besparing*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1600 m3 gas€1008€03200 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel600 m3 gas + 1050 kWh per jaar€588€4202000 kilo

* Per 12 maanden (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in De Rijp? (update juli 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als kosten van de apparatuur, kosten van de installateur, hoogte van de subsidie en besparing om energie. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Noord-Holland.

Kosten

De totale kosten bestaan o.a. uit de winkelprijs van de warmtepomp. Ook de installateur is niet gratis, gemiddeld gezien 45% van de pomp-kosten. Je stroomverbruik neemt toe, en het gasverbruik neemt af. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit De Rijp.

Subsidie (ISDE) in De Rijp

De landelijke autoriteit hanteert een historische subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als elektrische cv-ketels, het warmtenet, biomassaketel, pelletkachels, infraroodpanelen en warmtepompen. We hebben het over de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €1900 tot ongeveer € 3700. Het concrete bedrag waar jij recht op hebt wordt afgeleid a.d.h.v. het model, vermogen (kW) en energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te ontdekken dien je alle kosten en baten optellen en berekenen. De kosten van de installatie, de besparing op energie en de hoogte van de subsidie. Doorgaans kom je uit op een aantrekkelijk rendement. Resulteert in een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 7 jaar. Wanneer we spreken over all-electric waar een grondboring bij komt kijken gaat dit naar de 12 jaar.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem is echt wat anders dan een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Het is afhankelijk van 2 of meer warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, heet water voor de douche en keuken, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken moet je energiebronnen combineren. Je kunt denken aan allerhande manieren. De (CV) gasketel springt aan als het erg koud is. Zoek daarvoor zeker een gediplomeerde installateur in De Rijp. Ook kan jij zonnepanelen en een zonneboiler installeren. De mening van onze vakmannen bekijk je hierna.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Laat jij een hybride warmtepomp installeren? Een goede HR-ketel (van een merk als Coopra en ook Geveke) is echter cruciaal. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als er extra veel vraag is. Denk aan situaties op koude dagen. Noemenswaardig: niet elke hr-ketel kan je laten samenwerken met een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten voordat je tot een aankoop overgaat. Zoek ook naar hybride systeem in Waal installeren.

Zonnepanelen laten plaatsen (gemeente Graft-De Rijp)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. De benodigde elektriciteit kun je eventueel genereren met eigen zonnepanelen. De stroom afkomstig van de panelen wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Het is een mooi begin voor een gasvrije woning in De Rijp.

Zonneboiler aansluiten

Met een eigen zonneboiler kun je altijd gebruik maken van opgewarmd water voor normaal gebruik, voor een warme douche of voor de wasmachine. Deze systemen kun je laten plaatsen in allerlei formaten. Afhankelijk van de gezinssituatie en behoefte aan energie selecteer je een kleine (100 liter ) of grote variant (400 liter). Dankzij grensverleggende zonnecollectoren op je woning kan water worden verwarmd. Zo kun je overdag energie opwekken die je zelf in de avond weer verbruikt.

Wil je een hybride systeem in De Rijp aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Vraag offertes aan m.b.t. warmtepomp prijzen voor oude huizen en nieuwbouw!