Hybride warmtepomp De Rips Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: bezuinig €35 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De oude en vertrouwde cv-ketel (van Nefit, Vaillant, Atag, Intergas) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw “oude” hr-ketel mag je dan alleen omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Denk daarbij aan zonneboiler, infraroodpanelen, elektrische cv-ketel, biomassaketel, pelletkachel of een warmtepomp. Deze laatste optie is het meest interessant, hoewel het ook een aardige investering vergt. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem in De Rips met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. De investering is niet enorm, eenvoudig te installeren en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl ontdek je meer details over werking, subsidies, verschillende soorten, geschatte besparing en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met de welbekende verwarmingsketel. We zien het veel in De Rips. Zo’n hybride oplossing wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwbouw. Een probleemloze en niet al te dure wijze om het gasverbruik te verminderen. Daarnaast stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik verklein je tot wel 78%. De cv-ketel ondersteunt als de warmtevraag erg hoog is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei types. Sommige types dragen bij aan ruimteverwarming, en andere apparaten zijn puur voor het opwarmen van water. Voor vrijwel elk soort woning is er een hybride systeem. Onthoud wel: redelijke isolatie is vereist. Welke installatie sluit aan bij mijn woning? Hierna ontdek je meer uitleg over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Renson systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in De Rips. Een soort airco-installatie maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). De gewonnen energie gaat via een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. De pomp converteert de buitenlucht naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Wil jij het warme water in huis opwekken met een warmtepomp? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste woonhuizen hebben een mechanisch geventileerd binnenklimaat. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van warmte in de ventilatielucht. De opgevangen warmte gaat naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en ook voor het aanmaken van heet water. De warmtepomp werkt zeer efficiënt. Dit betekent een lagere energierekening! Gebruik je de ventilatielucht warmtepomp alleen voor de aanmaak van heet water? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Voordelig

Een hybride opstelling is al verkrijgbaar vanaf €3100.

Eenvoudig te plaatsen

De enige voorwaarde is matige isolatie.

Milieubewust product

Minimaliseert gasverbruik met 65%. Voor de langetermijn!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. Het is niet duur, je kunt profiteren van subsidies en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de uitstoot van CO-2 in gemeente Gemert-Bakel. Dat klinkt goed, maar concreet? Verderop ontdek je een voorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte De Rips op).

Besparen met een hybride warmtepomp doe je aan twee kanten: je bespaart op je energielasten, en je stoot minder CO-2 uit. Rechts worden twee situatie nader bekeken. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in het geval van een eengezinswoning – om en nabij de €410 per kalenderjaar. Ook verminder jij CO2 uitstoot 2050 kilo. Goed voor jouw portemonnee en je draagt jouw steentje bij aan een schonere aarde. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Moordrecht.

Type opstellingGas + Elektra verbruik*Kosten stroom + gas*Bezuiniging*CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel1650 m3 gas€1039,5€03250 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel650 m3 gas + 1100 kWh per jaar€629,5€4102050 kilo

* Calculatie op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in De Rips? (update juli 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met kostprijs, aansluitkosten, Investeringssubsidie duurzame energie en besparing om energie. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Noord-Brabant.

Prijs van de apparatuur

Om te beginnen heb je het tarief voor de pomp. Ook de installateur is niet gratis, gemiddeld zo’n 40% van de verkoopprijs. Het stroomverbruik stijgt, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit De Rips.

ISDE Subsidie in De Rips

De RVO biedt een vorstelijke subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van biomassaketel, pelletkachels, het warmtenet, infraroodpanelen, zonneboilers en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €1100 – €2500. De exacte hoogte van de subsidie komt tot stand op basis van het model, het aantal KW en energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van zo’n hybride installatie te schatten moet je alle type kosten en baten met elkaar verrekenen. De kosten van de installatie, de besparing op gas, en de hoogte van de subsidie. Normaal vloeit hieruit voort een serieus rendement en een gemiddelde terugverdientijd van +/- 8,5 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen met boringen en grondwater is dit vaak minimaal 13 jaar.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem is echt wat anders dan een standalone (volledig elektrische) pomp. Je bent genoodzaakt te kiezen voor minimaal twee warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, warm water om te douchen en te wassen, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Dit kan jij doen met velerlei oplossingen. De traditionele gas ketel werkt wanneer dat echt nodig is. Neem zeker een vakbekwame installateur in De Rips. Daarnaast kan jij zonnepanelen en een zonneboiler laten installeren. Alles over dit onderwerp lees je hierna.

Combineren met de huidige CV ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een innovatieve HR-ketel (van merken als Daalderop + Saunier Duval) is onontbeerlijk. De gasgestookte ketel treedt in werking als er extra veel vraag is. Dat kan zijn in de koudere maanden. Update: niet elke traditionele ketel is te combineren met een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties alvorens je een systeem kiest. Bekijk ook de mogelijkheden voor: hybride systeem in Waalre installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Gemert-Bakel)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. De benodigde energie kun je eventueel laten opwekken door je eigen zonnepanelen. De stroom afkomstig van de panelen wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Is voor nu een prima maatregel voor een gasvrije woning in De Rips.

Zonneboiler aansluiten

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, kun je altijd gebruik maken van voldoende warm tapwater, voor de bad/douche of om te koken. Deze systemen kun je laten plaatsen in verschillende groottes. Gebaseerd op je gezinssituatie en energiegebruik maak je de keuze voor een kleine (200 liter) of grotere boiler (400 liter). Dankzij slimme zonnecollectoren op het dak wordt het water op een duurzame manier opgewekt. Overdag wordt er warm water opgewekt en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Snel zo'n hybride systeem in De Rips laten plaatsen voor radiatoren of vloerverwarming? Doorzoek warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!