Hybride warmtepomp De Schiphorst Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: bespaar €300 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De oude en vertrouwde gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Nefit, Intergas, Remeha) gaat vanaf 2021 helemaal in de ban. Jouw klassieke verwarmingsketel mag je dan enkel omwisselen voor een duurzaam alternatief. Interessante opties zijn pelletkachel, biomassaketel, elektrische cv-ketel, het warmtenet, infraroodpanelen of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp wordt gezien als de opvolger van de CV, maar ook duur. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem in De Schiphorst met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Niet al te duur, eenvoudig te installeren en gunstig voor de energienota. Hier bekijk je bruikbare informatie over kosten, terugverdientijd, werking, geschatte besparing enzovoort.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de jouw huidige ketel hr-ketel. Zeer populair in De Schiphorst. Een hybride installatie wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwe huizen. Een simpele en niet al te dure oplossing om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Daarnaast is het een milieuvriendelijk systeem. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit buiten- of ventilatielucht. Je gasverbruik minimaliseer je zo met 83%. De CV-ketel doet alleen z’n werk als het nodig is (bijv. bij koude dagen).

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is er in allerlei uitvoeringen. Sommige systemen zijn puur voor de verwarming, en andere apparaten dragen zorg voor water om te douchen. Voor haast elke ruimte is er een rendabel type pomp. Bedenk wel: isolatie van dak, vloer en gevel is essentieel. Welk systeem past bij mijn situatie en budget? Verderop vergelijk je een vergelijking van 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Robur systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in De Schiphorst. Het buitendeel (een soort airco) neemt warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). Deze opgevangen warmte gaat via een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. De pomp converteert de buitenlucht naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste huizen hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp werkt op basis van aanwezige lucht uit keuken, badkamer etc. De warmte die hier wordt gewonnen geeft het af aan de hr-ketel. Dit systeem wordt toegepast om de verwarming van de woning aan te sturen en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. Het apparaat werkt zeer efficiënt. Dit betekent een lagere energierekening! Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor heet tapwater t.b.v. dagelijks gebruik? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Lage investering

Een hybride apparaat laat je al installeren vanaf €2800.

Simpele installatie

Past in vrijwel elke woning (nieuw en bestaand).

Verantwoorde keuze

Schroeft gasverbruik terug tot 75%. Of 0 op de meter?

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. De aanschafprijs is laag, de verschillende subsidies zijn serieus en de maandelijkse energielasten zullen afnemen, net als de CO2-uitstoot in gemeente Meppel. Dat klinkt goed, maar concreet? Hieronder lees je bruikbare informatie (of vraag een warmtepomp offerte De Schiphorst op).

Kosten besparen via hybride warmtepompen kan je op twee manieren uitleggen: de totale energielasten gaan naar beneden, en je stoot minder CO-2 uit. Rechts worden twee situatie nader bekeken. Via een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in een gemiddelde eengezinswoning – tot wel €400 per kalenderjaar. Daarbij neemt de Co-2 uitstoot af met zo’n 2100 kilo. Flink wat goed besparen en jij bent duurzaam bezig. Nu ook online: hybride warmtepomp Moorveld.

Type opstellingStroom & Gas verbruik*Energierekening*Bezuiniging*CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel1700 m3 gas€1071€03300 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel700 m3 gas + 1150 kWh per jaar€671€4002100 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in De Schiphorst? (update juli 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Daarvoor dien je rekening te houden met aspecten als prijs van het systeem, installatiekosten, Investeringssubsidie duurzame energie en stroomverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het snel bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Drenthe.

Productprijs

Het totaalplaatje bestaat voornamelijk uit de kosten van de apparatuur. Een specialist voor het aanleggen kost gemiddeld zo’n 40% van het artikel. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, echter het gasverbruik daalt enorm. Dit dien je met elkaar te verrekenen om te weten wat het echte kostenplaatje is via een installatiebedrijf uit De Schiphorst.

Subsidie (ISDE) in De Schiphorst

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland verleent een gulle subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als pelletkachels, het warmtenet, zonneboilers, biomassaketel, elektrische cv-ketels en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €2200 – €4200. De uiteindelijke subsidie wordt afgeleid a.d.h.v. het merk en type, capaciteit (kW) en energielabel. Let op: wacht niet te lang.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te analyseren moet je alle baten en kosten met elkaar verrekenen. De aanschafkosten, de besparing op energie en de hoogte van de subsidie. In de meeste gevallen volgt een aanzienlijk rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 6 jaar. Wanneer we spreken over all-electric waarbij geboord moet worden (aardwarmte) is dit vaak minimaal 13 jaar.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem is echt wat anders dan een all-electric (volledig elektrisch) model. Je bent genoodzaakt te kiezen voor verschillende warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, warm water om te douchen en te wassen, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Je kunt denken aan verscheidene oplossingen. De gasketel (CV) blijft werken op de piekmomenten. Vraag wel een ervaren installateur in De Schiphorst. Bovendien kunnen jullie een zonneboiler en/of zonnepanelen nemen. Meer over al deze combinaties check je in onderstaande alinea.

Combineren met CR-ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een (relatief) recent geplaatste HR-ketel (van bijvoorbeeld Daalderop of natuurlijk Viessmann) is wel onontbeerlijk. De gasketel springt bij als het echt nodig is. Denk aan situaties als de temperatuur buiten laag is. Tip: niet iedere ketel kun je combineren met een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur voordat je tot een aankoop overgaat. Lees nu verder over hybride systeem in Waalwijk installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Meppel)

Een warmtepomp met cv-ketel draait op stroom. Deze “extra” stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen. Deze stroom gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn snel terugverdiend. Het is een goede stap vooruit richting een energieneutrale woning in De Schiphorst.

Zonneboiler aansluiten

Via jouw zonneboiler kun je altijd gebruik maken van heet water voor dagelijks gebruik, in de badkamer of voor de afwas. Dergelijke boilers kan je bestellen in formaten groot en klein. Op basis van het aantal bewoners en gebruik van energie maak je de keuze voor een kleine (100 liter ) of grote zonneboiler (300 liter). Dankzij slimme zonnecollectoren bovenop je woning wordt het water op een duurzame manier opgewekt. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op die je ‘s avonds gebruikt.

Willen jullie zo'n hybride systeem in De Schiphorst installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Vraag offertes aan m.b.t. warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!