Hybride warmtepomp De Steeg Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: bespaar €450 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De klassieke mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, Nefit, Intergas, Remeha) verdwijnt vanaf 2021. Jouw welbekende verwarmingsketel mag je dan enkel inruilen voor een groene verwarmingsbron. Interessante opties zijn pelletkachel, infraroodpanelen, biomassaketel, het warmtenet, zonneboiler of een warmtepomp. Deze laatste optie wordt veel genoemd, maar is ook prijzig. Gelukkig is er een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem in De Steeg met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Betaalbaar, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en gunstig voor de energienota. Op deze pagina check je alle informatie over werking, geschatte besparing, terugverdientijd, energiekosten en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met jouw “oude” verwarmingsketel. We zien het veel in De Steeg. Een hybride installatie is goed toepasbaar in bestaande woningen en meer recente woningen. Een relatief eenvoudige en voordelige aanpak om te besparen op de energienota. Verder stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp onttrekt warmte uit buiten- of ventilatielucht. Je gasverbruik verklein je tot wel 77%. De hr-ketel doet alleen z’n werk bij piekverbruik.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp is beschikbaar in verschillende soorten. Sommige types dragen bij aan ruimteverwarming, en andere modellen zijn puur voor het opwarmen van water. Voor vrijwel elk soort woning is er een hybride systeem. Goed om te weten: isolatie van dak, vloer en gevel is noodzakelijk. Welke installatie spoort met mijn huis? Onderstaand lees je een vergelijking van de 2 meest gekozen opties (en bekijk Rotex systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Het loopt storm: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in De Steeg. Het buitendeel (een soort airco) “vangt” warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). Deze warmte vindt z’n weg via een leiding naar de warmtepomp die binnen staat. Deze zet de buitenlucht om naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Het plaatsen van een waterboiler is dan onmisbaar.

2. Ventilatiewarmtepomp

Miljoenen huizen kunnen mechanisch geventileerd worden. De ventilatie warmtepomp benut lucht uit het huis zelf. Deze vrijgekomen warmte wordt naar de gasketel gestuurd. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte voor het verwarmen van de woning en ook voor het aanmaken van heet water. Het apparaat gaat enorm efficiënt te werk. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Betaalbaar

Een hybride opstelling bestel je al vanaf €3200.

Handige snelle montage

De installateur is er 1 dag mee bezig

Duurzame oplossing

Reduceert gasverbruik met 70%. Verantwoorde keuze!

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. Het is relatief goedkoop, de verschillende subsidies zijn serieus en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de CO2-uitstoot in gemeente Rheden. Dat klinkt goed, maar concreet? Verderop bekijk je bruikbare informatie (of vraag een warmtepomp offerte De Steeg aan).

Besparen met een hybride warmtepomp kent 2 soorten aspecten: je bespaart op je energielasten, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. In het schema schetst onze specialist een voorbeeld. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in een gemiddelde eengezinswoning – tot wel €390 per 12 maanden. Eveneens neemt de Co-2 uitstoot af met zo’n 2150 kilo. Flink wat goed besparen en wel zo duurzaam. Lees nu verder over hybride warmtepomp Morra.

InstallatieEnergieverbruik*Energierekening*Bezuinigen*CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel1750 m3 gas€1102,5€03350 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel750 m3 gas + 1200 kWh per jaar€712,5€3902150 kilo

* Per 12 maanden (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in De Steeg? (update juli 2020)

Een relevante vraag is: wat kost een hybride warmtepomp? Analyseer hiervoor alle onderdelen als prijs van het systeem, installatiekosten, subsidies en stroomverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Gelderland.

Productprijs

Als eerste hebben we de winkelprijs van de warmtepomp. Uiteraard kost ook het installeren geld, vaak ongeveer 30% van de verkoopprijs. Je gaat meer stroom verbruiken, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Dit dien je met elkaar te verrekenen voor een compleet beeld van de kosten via een installatiebedrijf uit De Steeg.

Subsidie (ISDE) in De Steeg

De RVO verleent een zeer aantrekkelijke subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als het warmtenet, elektrische cv-ketels, pelletkachels, zonneboilers, infraroodpanelen en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €1000 – €4800. De uiteindelijke subsidie heeft te maken met het type, het aantal KW en energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te ramen betaam je alle aspecten optellen en berekenen. De totale kosten, de energie die je minder gaat verbruiken, en de subsidies. Doorgaans volgt een behoorlijk rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van +/- 7 jaar. Voor dure systemen waar een grondboring bij komt kijken gaat dit naar de 12 jaar.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem is echt wat anders dan een full-electric (volledig elektrische) opstelling. Je bent genoodzaakt te kiezen voor 2 of meer warmtebronnen. Voor een aangenaam binnenklimaat, genoeg warm tapwater, en om alle elektrische producten te laten werken zal je een combinatie van energiebronnen moeten zoeken. Hiervoor zijn verscheidene systemen. De (CV) gasketel springt aan als het erg koud is. Selecteer zeker een gediplomeerde installateur in De Steeg. Daarnaast kun jij zonnepanelen / zonneboilers installeren. Meer daarover tref je hieronder.

Combinatie met huidige CV-ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een goede HR-ketel (van merken als Dru of Rodiac) is in dit geval noodzakelijk. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp bij piekverbruik. Onder andere als de temperatuur buiten laag is. Let op: niet elke cv kan je laten samenwerken met een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten voordat jij het product gaat kopen. Ook interessant: hybride systeem in Waarde installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Rheden)

Een warmtepomp met cv-ketel verbruikt veel energie. De benodigde energie kun jij logischerwijs met je eigen zonnepanelen genereren. Je ‘groene’ elektriciteit gaat direct naar de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Het is een mooi begin voor gasvrij wonen in De Steeg.

Zonneboiler plaatsen

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, kun je altijd gebruik maken van heet tapwater dat je kunt gebruiken om te douchen of om te wassen. Dergelijke boilers kan je bestellen in grote en kleine versies. Door te kijken naar aantal inwoners en gebruik van energie kies je een kleine (100 liter ) of een model met extra capaciteit (350 liter). Middels slimme zonnecollectoren op jouw dak wordt water opgewarmd. ‘S ochtends en ‘s middags wordt stroom opgewekt dat je in de avond consumeert.

Direct een hybride systeem in De Steeg laten plaatsen voor vloerverwarming of radiatoren? Bekijk warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!