Hybride warmtepomp De Tike Een combinatie van CV-ketel en warmtepomp: spaar €45 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende gasgestookte ketel (zoals Remeha, Vaillant, Intergas, Nefit) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw “gewone” hr-ketel mag je dan slechts inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Denk daarbij aan pelletkachel, het warmtenet, elektrische cv-ketel, zonneboiler, infraroodpanelen of een warmtepomp. Vooral dat laatste wordt veel genoemd, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem in De Tike met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Niet al te duur, eenvoudig te installeren en goed voor het milieu en jouw portemonnee. Hieronder vind je aanvullende details over voordelen en nadelen , terugverdientijd, verschillende soorten, kosten enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp met de welbekende CV-ketel op gas. Zeer populair in De Tike. Een hybride installatie rendeert in bestaande bouw en nieuwbouw. Een ongecompliceerde en vrij betaalbare wijze om het gasverbruik te verminderen. Daarnaast is het een “groene” manier van verwarmen. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Je gasverbruik beperk je met gemiddeld 78%. De hr-ketel is alleen nodig als er extra capaciteit nodig is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige installaties zorgen voor een verwarmd huis, en andere systemen zijn puur voor het opwarmen van water. Voor bijna iedere situatie is er een rendabel type pomp. Belangrijk: matige tot goede isolatie is een voorwaarde. Welke uitvoering past bij mijn situatie en budget? Verderop lees je meer info over de 2 meest gekozen opties (en bekijk Samsung systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in De Tike. Een soort ventilator buiten “vangt” warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). Deze energie gaat door leidingen naar de warmtepomp. Het systeem transformeert de buitenluchtnaar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, en de cv-ketel voor warm tapwater. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste huizen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van warmte in de ventilatielucht. Deze vrijgekomen warmte gaat naar de cv-ketel. Hier vindt een proces plaats dat helpt voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en voor warm water om te douchen. De pomp werkt doelmatig. Dit betekent een lagere energierekening! Benut jij een ventilatielucht warmtepomp exclusief voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Betaalbaar

Een hybride apparaat bestel je al vanaf €3500.

Gemakkelijk aan te sluiten

Werkt met jouw huidige ketel en verwarming

Verantwoord verwarmen

Verkleint jouw gasverbruik met 55%. Maximaal zorgdragen!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. Het is niet duur, je kunt profiteren van subsidies en je gasverbruik neemt af, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente Smallingerland. Waar mag ik op rekenen? Verderop signaleer je meer info (of vraag een warmtepomp offerte De Tike op).

Kosten besparen via hybride warmtepompen gaat langs 2 kanten: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. Op onze website worden twee situatie nader bekeken. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bezuinig je -in het geval van een eengezinswoning – gemakkelijk €380 op jaarbasis. Tevens beperk je de uitstoot van CO-2 met 2200 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en je neemt je energie-verantwoordelijkheid. Je treft hier ook uitgebreide info over hybride warmtepomp Muiden.

Type opstellingEnergieverbruik*Energiekosten*Besparingen*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1800 m3 gas€1134€03400 kilo
Warmtepomp 5 kW met Reguliere CV-ketel800 m3 gas + 1250 kWh per jaar€754€3802200 kilo

* Berekend op jaarbasis (update februari 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in De Tike? (update februari 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met aankoopkosten, installatiewerk, subsidies en besparing om energie. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Friesland.

Prijs van het systeem

De totale kosten bestaan o.a. uit de winkelprijs van de warmtepomp. Ook de installateur is niet gratis, gemiddeld zo’n 40% van de verkoopprijs. Je gaat meer stroom verbruiken, terwijl je minder gas stookt. Probeer een schatting te maken voor een compleet beeld via een installatiebedrijf uit De Tike.

Subsidie (ISDE) in De Tike

De overheid faciliteert in een zeer aantrekkelijke subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als infraroodpanelen, het warmtenet, zonneboilers, biomassaketel, pelletkachels en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €800 tot €4900. Het bedrag wat jij terugkrijgt wordt beïnvloed door het type, vermogen en energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te ramen moet je alle baten en kosten verrekenen. De totale kosten, de energie die je minder gaat verbruiken, en de subsidies. Doorgaans volgt een aanzienlijk rendement en een gemiddelde terugverdientijd van 7,5 jaar. Bij complexe installaties met water-water en aardbronnen ligt dit natuurlijk wat langer.

Combinatie warmtepomp + CV-ketel

Een hybride systeem is anders dan een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Je bent genoodzaakt te kiezen voor diverse warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, warm water om te douchen en te wassen, en voor voldoende elektriciteit ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Je kunt denken aan tal van systemen. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig bij heel koude dagen. Selecteer wel een gecertificeerde installateur in De Tike. Bovendien kan je zonnepanelen en/of een zonneboiler installeren. Alles over dit onderwerp check je in onderstaande alinea.

Combineren met de huidige CV ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een geschikte HR-ketel (bijv. van Dru en Vaillant) is echter onmisbaar. Je gasketel wordt alleen geactiveerd bij piekverbruik. Bijvoorbeeld als de temperatuur buiten laag is. Tip: niet elke gasgestookte ketel is te combineren met een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties voordat je tot een aankoop overgaat. Misschien vind je dit ook relevant: hybride systeem in Waardenburg installeren.

Zonnepanelen installeren (gemeente Smallingerland)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. Deze “extra” stroom kan je laten opwekken door je eigen zonnepanelen. Deze energie wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben een uitstekend rendement. Is voor nu een prima maatregel voor gasvrij wonen in De Tike.

Zonneboiler plaatsen

In het geval je een zonneboiler hebt, zit je nooit verlegen om heet water voor dagelijks gebruik, om te douchen of om te wassen. Ze zijn verkrijgbaar verschillende groottes. Gebaseerd op je gezinssituatie en energiegebruik zoek jij een kleine (175 liter) of grotere boiler (275 liter). Via grensverleggende zonnecollectoren op het huis wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. Overdag wek je stroom op, en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Snel zo'n hybride systeem in De Tike laten aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Bekijk warmtepomp prijzen voor nieuwbouw en bestaande bouw!