Hybride warmtepomp De Weere Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: bespaar €35 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” hr-ketel (Vaillant, Remeha, Intergas, Atag) mag je per 2021 niet meer inruilen voor een nieuwe. Jouw welbekende CV-ketel op gas mag je dan alleen omwisselen voor een gasvrij alternatief. O.a. een zonneboiler, het warmtenet, biomassaketel, elektrische cv-ketel, pelletkachel of een warmtepomp. Vooral dat laatste wordt gezien als de opvolger van de CV, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Maar er een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem in De Weere met ketel. Dit is een combinatie van CV-ketel en warmtepomp. Niet al te duur, ook voor oudere woningen, en je bespaart op je energierekening. Met behulp van deze site vind je bruikbare informatie over kosten, verschillende soorten, voordelen en nadelen , geschatte besparing en meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met jouw “oude” gasgestookte ketel. We zien het veel in De Weere. Zo’n hybride oplossing wordt veel toegepast in bestaande bouw en nieuwe woningen. Het is een gemakkelijke en betaalbare manier om het gasverbruik terug te dringen. Ook stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit buiten- of ventilatielucht. Je gasverbruik neemt af met zo’n 85%. De hr-ketel ondersteunt bij piekverbruik.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige systemen zorgen voor een verwarmd huis, en andere uitvoeringen zijn puur voor het opwarmen van water. Voor bijna iedere situatie is er een hybride systeem. Let op: redelijke isolatie is vereist. Welk type pomp sluit aan bij mijn situatie en budget? Onderstaand ontdek je aanvullende details over de ventilatie- en buitenluchtpomp (en check Sirac systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in De Weere. Een soort airco die buiten staat “vangt” warmte uit de buitenlucht (kan lawaai maken). Deze warmte gaat door leidingen naar de warmtepomp. Het systeem transformeert de buitenluchtnaar warmte om je huis te verwarmen. De algemene verwarming wordt geregeld door de warmtepomp, het warme water komt van de CV-ketel. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel nieuwere woningen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp haalt z’n voordeel uit luchtstromen uit de woning. De opgevangen warmte wordt getransporteerd naar de CV. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en voor water om te douchen/koken/wassen. De pomp is bijzonder effectief. Dit betekent een lagere energierekening! Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor het maken van warm tapwater? Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Relatief goedkoop

Een hybride opstelling is beschikbaar vanaf €2000.

Gemakkelijk aan te sluiten

Technisch hoeft er aan de woning niets veranderd te worden.

Milieubewust product

Schroeft gasverbruik terug tot 60%. Voor de langetermijn!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. De investering ligt laag, je kunt profiteren van subsidies en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus uitstoot van CO-2 in gemeente Opmeer. Hoeveel precies? Hieronder lees je meer info (of vraag een warmtepomp offerte De Weere aan).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen gebeurt op 2 manieren: je energielasten dalen, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. Rechts vind je een rekenvoorbeeld. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een doorsnee-woning (eenpersoons) – ongeveer zo’n €350 per jaarafrekening. Bovendien verminder jij CO2 uitstoot 2350 kilo. Leuk voor de bankrekening dus en je draagt jouw steentje bij aan een schonere aarde. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Munnekezijl.

Type systeemVerbruik energie*Energielasten*Besparen*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1950 m3 gas€1228,5€03550 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel950 m3 gas + 1400 kWh per jaar€878,5€3502350 kilo

* Per kalenderjaar (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in De Weere? (update juli 2020)

De grote vraag is natuurlijk: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met aankoopkosten, aansluitkosten, hoogte van de subsidie en besparing om energie. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is dus vaak een slimme zet in de provincie Noord-Holland.

Productprijs

De totale kosten bestaan o.a. uit de prijs van het fysieke product. De vakman die komt plaatsen moet ook betaald worden, doorgaans +/- 45% van de pomp-kosten. Het stroomverbruik stijgt, en het gasverbruik neemt af. Dit dien je met elkaar te verrekenen om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit De Weere.

Subsidie (ISDE) in De Weere

Het rijk hanteert een royale subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als infraroodpanelen, het warmtenet, elektrische cv-ketels, pelletkachels, biomassaketel en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €1000 tot +/- €2500. Het totale bedrag wordt afgeleid a.d.h.v. het model, capaciteit (kW) en energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te achterhalen moet je alle soorten opbrengsten en kosten optellen en berekenen. De aanschafkosten, de besparing op energie en vanzelfsprekend de subsidie. In de meeste gevallen is het resultaat een hoog rendement. Resulteert in een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 8 jaar. Bij de geavanceerde producten waar een grondboring bij komt kijken gaat dit naar de 12 jaar.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem is anders dan een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Je kiest namelijk altijd verschillende warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en stroom voor alle elektrische apparaten ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Dit kan met tal van combinaties. De (CV) gasketel springt aan als de warmtevraag erg hoog is. Selecteer tenminste een gediplomeerde installateur in De Weere. Daarbij kan jij zonnepanelen en/of een zonneboiler installeren. De mening van onze vakmannen lees je hieronder.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een goede HR-ketel (van bijvoorbeeld Coopra + Sentry) is benodigd. De gasketel springt bij als je opeens veel warm water gebruikt. Wanneer? Bijvoorbeeld op koude dagen. Belangrijk: niet iedere ketel werkt in combinatie met een warmtepomp. Zoek altijd uitgebreid naar info voor je overgaat tot de aankoop. Vind alles uit over hybride systeem in Waarland installeren.

Zonnepanelen aanleggen (gemeente Opmeer)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De benodigde energie kun jij logischerwijs opwekken met zonnepanelen. Deze energie wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp kunnen een interessante investering zijn. Het is een mooi begin voor een woning zonder gasverbruik in De Weere.

Zonneboiler aansluiten

Via jouw zonneboiler zit je er goed bij. Je hebt warm water om te benutten voor sanitair gebruik of om te wassen. Dergelijke boilers kan je bestellen in formaten groot en klein. Gebaseerd op je gezinssituatie en behoefte aan energie maak je de keuze voor een kleine (175 liter) of een model met extra capaciteit (325 liter). Met een speciaal type zonnecollectoren op jouw dak wordt water opgewarmd. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op die in de avond meteen consumeerbaar is.

Ook een hybride systeem in De Weere laten plaatsen voor vloerverwarming of radiatoren? Inspecteer warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!