Hybride warmtepomp De Westereen Combineer jouw huidige ketel met een warmtepomp: bespaar €35 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De welbekende mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, Vaillant, Intergas, Remeha) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw klassieke cv-ketel mag je dan alleen omwisselen voor een gasvrij alternatief. Populaire voorbeelden zijn zonneboiler, elektrische cv-ketel, infraroodpanelen, biomassaketel, pelletkachel of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid wordt gezien als de opvolger van de CV, maar ook duur. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem in De Westereen met ketel. Hierbij gaat het om een combi van een warmtepomp en CV-ketel. Betaalbaar, eenvoudig te installeren en het verlaagt de CO-2 uitstoot. Op de site detecteer je praktische details over terugverdientijd, voordelen en nadelen , subsidies, kosten en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de de oude & vertrouwde mono cv-ketel. Een vrij gangbare installatie in De Westereen. Een hybride installatie rendeert in bestaande bouw en meer recente woningen. Een ongecompliceerde en vrij betaalbare aanpak om de gaskraan zo goed als dicht te draaien. Verder is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Je gasverbruik beperk je in met gemiddeld 62%. De hr-ketel springt alleen bij als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in verschillende uitvoeringen. Sommige systemen zorgen voor een verwarmd huis, en andere apparaten regelen het warme water. Voor praktisch elk type woning is er een geschikt systeem. Onthoud wel: isolatie van dak, vloer en gevel is cruciaal. Welk systeem rijmt met mijn huis? Hieronder vind je bruikbare info over de 2 meest gekozen opties (en bekijk Solarfocus systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in De Westereen. Een soort airco-installatie “vangt” warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). Deze opgevangen warmte gaat met leidingen naar het binnendeel. De warmtepomp converteert de buitenlucht naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. De warmtepomp zorgt dus voor de verwarming, en de cv-ketel voor warm tapwater. Ga jij de warmtepomp inzetten voor het aanmaken van warm water? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meerderheid van de woningen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van warmte in de ventilatielucht. De opgevangen warmte wordt getransporteerd naar de CV. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte voor de centrale verwarming en ook voor het aanmaken van heet water. De pomp heeft een hoog rendement. Dit betekent een lagere energierekening! Wordt een ventilatielucht warmtepomp uitsluitend toegepast voor warm water om te douchen/koken/wassen? Dan is een warmtepompboiler de juiste benaming.

Lage investering

Een hybride opstelling vind je al vanaf €2700.

Simpele installatie

Je hele huis hoeft niet over de kop

Verantwoord verwarmen

Verkleint jouw gasverbruik met 80%. Denk aan de wereld!

Hoeveel bespaar ik met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen biedt vele voordelen. De kostprijs is laag, je kunt profiteren van subsidies en je energielasten dalen flink, net als de CO2-uitstoot in gemeente Dantumadiel. Een berekening? Hieronder signaleer je een rekenvoorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte De Westereen op).

Geld besparen met de hybride warmtepomp kan je op twee manieren uitleggen: je energielasten dalen, en de Co-2 uitstoot wordt gereduceerd. Op onze website geeft onze expert een toelichting. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde eengezinswoning – zo rond de €340 per kalenderjaar. Tevens minimaliseer je de uitstoot van CO-2 tot 2400 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en je wekt op een ‘groene’ manier stroom op. Nu ook online: hybride warmtepomp Munstergeleen.

InstallatieEnergieconsumptie*Energienota*Bezuiniging*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel2000 m3 gas€1260€03600 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel1000 m3 gas + 1450 kWh per jaar€920€3402400 kilo

* Per 12 maanden (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel subsidie ontvang ik voor mijn warmtepomp in De Westereen? (update juli 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Maak hiervoor een complete rekensom met prijs van het systeem, installatiekosten, ISDE subsidie en besparing om energie. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Friesland.

Prijs van het systeem

Het totaalplaatje bestaat voornamelijk uit de prijs van het fysieke product. Een specialist voor het aanleggen kost gemiddeld gezien 25% van de verkoopprijs. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, terwijl je minder gas stookt. Verreken de stroom- en gaskosten zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit De Westereen.

ISDE Subsidie in De Westereen

De RVO verleent een historische subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als infraroodpanelen, pelletkachels, zonneboilers, het warmtenet, elektrische cv-ketels en warmtepompen. Dit heet ook wel de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €1100 – plus minus €4600. Het bedrag wat jij terugkrijgt wordt afgeleid a.d.h.v. het merk, vermogen en het energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te schatten moet je beslist alle bovenstaande zaken verrekenen. Kosten systeem + installatiekosten, de vermindering van energieverbruik en natuurlijk subsidie. Vaak ontstaat een behoorlijk rendement en een gemiddelde terugverdientijd van +/- 6,5 jaar. Wanneer we spreken over all-electric met water-water en aardbronnen ligt dit natuurlijk wat langer.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem is anders dan een full electric (standalone) warmtepomp. Het systeem werkt samen met meerdere warmtebronnen. Bijv. voor de verwarming van je huis, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Je kunt denken aan allerhande oplossingen. De traditionele gas ketel werkt als er extra veel vraag is. Selecteer minstens een ervaren installateur in De Westereen. Verder kan jij zonneboilers en ook zonnepanelen installeren. De tips van onze experts check je in onderstaande alinea.

Combinatie met jouw huidige CV-ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een geschikte HR-ketel (van merken als Dru of Remeha) is noodzakelijk. De gasgestookte ketel treedt in werking als er extra capaciteit nodig is. Bijvoorbeeld bij strenge vorst. Let op: niet elke hr-ketel werkt i.c.m. een warmtepomp. Lees je goed in alvorens jij het systeem gaat bestellen. Zoek ook naar hybride systeem in Waaxens installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Dantumadiel)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. Deze “extra” stroom kan jij mogelijk via je eigen zonnepanelen opwekken. De opgewekte stroom kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Het is een mooi begin voor een energieneutrale woning in De Westereen.

Zonneboiler toevoegen

Door je eigen zonneboiler heb je altijd de beschikking over heet tapwater dat je kunt gebruiken in de badkamer of voor de afwas. De boilers zijn er in formaten groot en klein. Met het aantal huisgenoten als basis en energieverbruik selecteer je een kleine (175 liter) of grotere boiler (325 liter). Middels een speciaal type zonnecollectoren bovenop je woning wordt het water verwarmd en opgeslagen. Zo kun je overdag energie opwekken en dat kan in de avonduren meteen ingezet worden.

Ook een hybride systeem in De Westereen aanleggen voor radiatoren of vloerverwarming? Check warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!