Hybride warmtepomp de Wijk Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: spaar €30 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De traditionele verwarmingsketel (als Atag, Remeha, Vaillant, Nefit) wordt per 2021 langzaam uitgefaseerd. Jouw “oude” gasgestookte ketel mag je dan enkel omruilen voor een duurzaam alternatief. Interessante opties zijn elektrische cv-ketel, het warmtenet, zonneboiler, biomassaketel, infraroodpanelen of een warmtepomp. Deze laatste optie is zeer populair, hoewel het ook een aardige investering vergt. Gelukkig is er een tussenoplossing: het hybride warmtepomp systeem in de Wijk met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. Niet al te duur, ook voor oudere woningen, en gunstig voor de energienota. Met behulp van deze site bekijk je handige details over werking, kosten, geschatte besparing, subsidies en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp op de oude & vertrouwde mono cv-ketel. Zeer populair in de Wijk. Een hybride installatie is goed toepasbaar in bestaande woningen en nieuwe huizen. Een simpele en vrij betaalbare aanpak om het gasverbruik te verminderen. Bovendien stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp haalt warmte uit omgevingslucht of ventilatielucht. Het gasverbruik beperk je in met gemiddeld 64%. De hr-ketel “helpt” bij heel koude dagen.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige apparaten zorgen voor een verwarmd huis, en andere modellen zorgen voor alleen warm tapwater. Voor bijna iedere situatie is er een hybride systeem. Bedenk wel: matige tot goede isolatie is een vereiste. Welk systeem spoort met mijn wensen en budget? Hierna ontdek je meer details over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Solvis systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in de Wijk. Een soort airco-installatie maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (let op, maakt lawaai). Deze opgevangen warmte gaat per een leiding naar het binnendeel. De pomp zet de buitenlucht om naar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, de opwarming van het gebruikswater komt via de ketel. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

Veel huizen in Nederland hebben de beschikking over MV (mechanische ventilatie). De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van warmte in de ventilatielucht. De gewonnen warmte wordt getransporteerd naar de CV. De ketel gebruikt de warmte om de verwarming van de woning aan te sturen en voor water om te douchen/koken/wassen. De warmtepomp werkt doelmatig. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor het maken van warm tapwater? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Lage investering

Een hybride systeem laat je al installeren vanaf €2400.

Simpele installatie

Binnen een dag geïnstalleerd

Duurzame oplossing

Vermindert gasverbruik met 60%. Verantwoorde keuze!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is voor veel woningeigenaren interessant. De kostprijs is laag, de verschillende subsidies zijn serieus en je gasverbruik neemt af, net als de uitstoot van CO-2 in gemeente De Wolden. Hoeveel precies? Verderop lees je alles wat je moet weten (of vraag een warmtepomp offerte de Wijk op).

Kosten besparen via hybride warmtepompen kan je op twee manieren uitleggen: je energienota valt lager uit, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). Rechts vind je een rekenvoorbeeld. Via een hybride warmtepompsysteem bespaar je – voor een eenpersoonshuishouden – zo rond de €330 per kalenderjaar. Tevens beperk je de uitstoot van CO-2 met 1600 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en je neemt je energie-verantwoordelijkheid. Lees nu verder over hybride warmtepomp Muntendam.

InstallatieGas + Elektra verbruik*Energiekosten*Besparingen*CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel1500 m3 gas€945€02800 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel500 m3 gas + 1500 kWh per jaar€615€3301600 kilo

* Berekend op jaarbasis (update mei 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in de Wijk? (update mei 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met prijs van het systeem, installatiewerk, hoogte van de subsidie en besparing om energie. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Drenthe.

Prijs van de apparatuur

Allereerst heb je de kosten van de apparatuur. Uiteraard kost ook het installeren geld, doorgaans +/- 30% van het artikel. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, terwijl je minder gas stookt. Dit dien je met elkaar te verrekenen voor een accuraat kostenplaatje via een installatiebedrijf uit de Wijk.

Subsidie (ISDE) in de Wijk

De overheid faciliteert in een royale subsidieregeling op het moment dat je overgaat tot duurzame aankopen van biomassaketel, zonneboilers, het warmtenet, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen en warmtepompen. Zo is er de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ waarmee je een bedrag ontvangt tussen de €2300 tot ongeveer € 3000. Het bedrag wat jij terugkrijgt wordt afgeleid a.d.h.v. het type systeem, vermogen (kW) en energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride pomp te analyseren betaam je alle soorten opbrengsten en kosten verrekenen. De aanschafkosten, de besparing op gas, en de hoogte van de subsidie. Gewoonlijk resulteert dit in een behoorlijk rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van zo’n 8 jaar. Bij complexe installaties met water-water en aardbronnen gaat dit naar de 12 jaar.

CV-ketel met warmtepomp combineren

Een hybride systeem onderscheidt zich van een all-electric (volledig elektrisch) model. Je bent genoodzaakt te kiezen voor verschillende warmtebronnen. O.a. voor het verwarmen van de woning, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en stroom voor alle elektrische apparaten moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Dit kan met velerlei opstellingen. De traditionele gas ketel werkt als het erg koud is. Zoek daarvoor altijd een ervaren installateur in de Wijk. Ook kan jij zonnepanelen en/of een zonneboiler kiezen. De mening van onze vakmannen tref je hieronder.

Combineren met de huidige CV ketel

Geef jij de voorkeur aan een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (bijvoorbeeld van Atag of natuurlijk Nefit) is aan te raden. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp bij piekverbruik. Denk aan situaties als de temperatuur buiten laag is. Goed om te weten: niet iedere ketel werkt in combinatie met een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten voor je overgaat tot de aankoop. Bekijk ook de mogelijkheden voor: hybride systeem in Wachtum installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente De Wolden)

Een warmtepomp met cv-ketel consumeert nogal wat stroom. De stroom kun je optioneel opwekken met zonnepanelen. Deze energie wordt meteen aan de warmtepomp geleverd. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp zijn op die manier erg aantrekkelijk. Een uitstekende eerste stap naar een energieneutrale woning in de Wijk.

Zonneboiler toevoegen

Wanneer je zo’n zonneboiler koopt, kun jij 24/7 aanspraak maken op warm water om te benutten om te douchen of in de keuken. Ze zijn verkrijgbaar verschillende groottes. Op basis van het aantal bewoners en verbruik van energie zoek jij een kleine (175 liter) of een XL-systeem (275 liter). Via baanbrekende zonnecollectoren op het dak kan water worden verwarmd. In de ochtend en middag wekt de boiler warm water op dat je in de avond consumeert.

Willen jullie zo'n hybride systeem in de Wijk aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Vraag offertes aan m.b.t. warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!