Hybride warmtepomp Dedemsvaart Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: spaar €400 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “oude” gasgestookte ketel (zoals Remeha, Intergas, Vaillant, Atag) mag je per 2021 niet meer inruilen voor een nieuwe. Jouw oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een gasvrij alternatief. Populaire voorbeelden zijn pelletkachel, zonneboiler, biomassaketel, het warmtenet, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. Vooral dat laatste wordt gezien als de opvolger van de CV, maar is ook prijzig. Gelukkig is er een tussenoplossing: het hybride warmtepomp systeem in Dedemsvaart met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Voordelig, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en je bespaart op je energierekening. Hieronder analyseer je alle informatie over subsidies, terugverdientijd, verschillende soorten, werking enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combi van een warmtepomp met jouw huidige ketel verwarmingsketel. Het wordt veel toegepast in Dedemsvaart. Een hybride installatie is zowel interessant voor jaren 80 woningen en nieuwbouwprojecten. Een simpele en relatief goedkope oplossing om de gasrekening te drukken. Ook is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp vangt de warmte uit buitenlucht of ventilatielucht. Het gasverbruik beperk je in met gemiddeld 65%. De CV-ketel doet alleen z’n werk bij piekverbruik.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei types. Sommige modellen zijn puur voor de verwarming, en andere modellen dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor bijna elke woning is er een passende installatie. Let op: enige vorm van isolatie is een voorwaarde. Welke uitvoering sluit aan bij mijn woning? Hieronder vergelijk je meer details over 2 veel gekozen hybride systemen (en vind alles over Technibel systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: Een (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Dedemsvaart. Een buitenunit met ventilator neemt warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). De gewonnen warmte gaat via een leiding naar het binnendeel. De warmtepomp zet de buitenlucht om naar warmte om je huis te verwarmen. Een warmtepomp voorziet in de centrale verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Wil jij naast de verwarming ook het warme tapwater regelen met de warmtepomp? Dan is een waterboiler noodzakelijk.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meeste huizen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van lucht uit het huis zelf. De gewonnen warmte wordt getransporteerd naar de CV. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. De pomp werkt zeer efficiënt. Dit betekent een lagere energierekening! Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan hebben we het over een warmtepompboiler.

Betaalbaar

Een hybride systeem laat je al installeren vanaf €2200.

Handige snelle montage

Het werkt met jouw huidige ketel en verwarming

Milieubewust product

Verminder het gasverbruik met 50%. Richting gasloos wonen.

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. De investering ligt laag, er zijn aantrekkelijke subsidies en je wekelijkse energieverbruik neemt flink af, plus CO2-uitstoot in gemeente Hardenberg. Dat klinkt goed, maar concreet? Hieronder vind je alle details (of vraag een warmtepomp offerte Dedemsvaart op).

Geld besparen met de hybride warmtepomp kent 2 soorten aspecten: je bent maandelijk minder geld kwijt aan energie, en je verbruikt veel minder m3 gas (goed voor de aarde). Hiernaast geeft onze expert een toelichting. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bespaar je – in een doorsnee-woning (eenpersoons) – gemakkelijk €460 per kalenderjaar. Daarnaast beperk je de uitstoot van CO-2 met 1900 kilo. Goed voor jouw portemonnee en je draagt jouw steentje bij aan een schonere aarde. Lees nu verder over hybride warmtepomp Nederasselt.

Type installatieEnergieconsumptie*Kosten stroom + gas*Bezuinigen*CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel1800 m3 gas€1134€03100 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel800 m3 gas + 850 kWh per jaar€674€4601900 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke subsidie geldt er voor warmtepompen in Dedemsvaart? (update juli 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met kostprijs, aansluitkosten, hoogte van de subsidie en extra stroomverbruik. Check hoe hoog de subsidie is op het gekozen systeem (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is zo gek nog niet in de provincie Overijssel.

Prijs van het systeem

Je hebt natuurlijk als eerste te maken met de kostprijs van het systeem. Een specialist voor het aanleggen kost ga uit van 45% van de pomp-kosten. Je gaat meer elektriciteit gebruiken, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Dedemsvaart.

Subsidie (ISDE) in Dedemsvaart

De landelijke autoriteit faciliteert in een royale subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als biomassaketel, het warmtenet, zonneboilers, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ die recht geeft op een bedrag tussen de €1400 tot €5000. Het totale bedrag heeft te maken met het merk, vermogen (kW) en het energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van deze hybride opstelling te ontdekken betaam je alle type kosten en baten verrekenen. De prijs van het apparaat, installatie, de besparing op je energienota, en de hoogte van de subsidie. Gewoonlijk volgt een hoog rendement + gemiddelde terugverdientijd van 6 jaar. Bij de geavanceerde producten waarbij geboord moet worden (aardwarmte) is dit vaak minimaal 13 jaar.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem werkt ander dan een full electric (standalone) warmtepomp. Het werkt namelijk met meerdere warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, heet tapwater voor direct gebruik, en stroom voor alle elektrische apparaten moet je energiebronnen combineren. Hiervoor zijn allerhande combinaties. De traditionele gas ketel werkt als je veel warm water gebruikt. Selecteer altijd een betrouwbare installateur in Dedemsvaart. Bovendien kun je een zonneboiler en/of zonnepanelen aanschaffen. De tips van onze experts kun je hieronder doornemen.

Combineren met bestaande CV ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een geschikte HR-ketel (van bijvoorbeeld Chappée en Intergas) is in dit geval nodig. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als er opeens veel vraag naar warmte is. Onder andere op koude dagen. Goed om te weten: niet elke cv kan je laten samenwerken met een warmtepomp. Win eerst informatie in bij de installateur voordat je tot een aankoop overgaat. Vind alles uit over hybride systeem in Walem installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Hardenberg)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. Deze “extra” stroom kun jij uiteraard via je eigen zonnepanelen opwekken. De stroom afkomstig van de panelen kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Het is een goede stap vooruit richting de “0” op de gasmeter in Dedemsvaart.

Combineren met zonneboiler

Met een eigen zonneboiler kun jij 24/7 aanspraak maken op heet tapwater dat je kunt gebruiken in de badkamer of voor de afwas. Ze zijn verkrijgbaar formaten groot en klein. Door te kijken naar aantal inwoners en verbruik van energie maak je de keuze voor een kleine (175 liter) of grote zonneboiler (300 liter). Dankzij krachtige zonnecollectoren op het dak wordt warm water gemaakt en in de boiler opgeslagen. Overdag wek je stroom op, die in de avond meteen consumeerbaar is.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Dedemsvaart laten plaatsen voor vloerverwarming of radiatoren? Bekijk warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!