Hybride warmtepomp Deelen Een combi van warmtepomp en CV-ketel: bezuinig €350 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De “gewone” gasgestookte ketel (zoals Intergas, Vaillant, Remeha, Nefit) is niet meer toegestaan vanaf 2021. Jouw welbekende CV-ketel op gas kun je dan enkel omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Interessante opties zijn zonneboiler, het warmtenet, pelletkachel, biomassaketel, elektrische cv-ketel of een warmtepomp. Deze laatste optie wordt veel genoemd, maar is zeker niet goedkoop. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Deelen met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. Voordelig, ook voor oudere woningen, en je gasverbruik zal drastisch afnemen. Op deze website ontdek je alle details over kosten, energieverbruik, voordelen en nadelen , energiekosten en nog veel meer.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp gecombineerd met jouw klassieke cv-ketel. Zeer populair in Deelen. Een dergelijk hybride opstelling rendeert in bestaande bouw en meer recente woningen. Het is een gemakkelijke en niet al te dure wijze om de gasrekening te drukken. Bovendien stoot je veel minder CO-2 uit. De hybride warmtepomp maakt gebruik van warmte uit buitenlucht of ventilatielucht. Je gasverbruik reduceer je met gemiddeld 83%. De hr-ketel springt alleen bij als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei soorten en maten. Sommige installaties verwarmen puur de woning, en andere systemen dragen enkel zorg voor warm water (douchen, koken). Voor bijna elke woning is er een passende installatie. Belangrijk: matige tot goede isolatie is vereist. Welk systeem matcht bij mijn huis? Hieronder vind je meer info over de 2 meest populaire installaties (of check Templari systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Je ziet het steeds meer: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Deelen. Een buitenunit (soort airco) onttrekt warmte uit de buitenlucht (maakt wat lawaai). Deze energie vindt z’n weg via leidingen naar het binnendeel. De pomp verandert de buitenlucht naar warm water voor radiatoren of vloerverwarming. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, het warme water komt van de CV-ketel. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Laat dan ook een waterboiler installeren.

2. Ventilatiewarmtepomp

De meerderheid van de woningen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp werkt op basis van lucht uit het huis zelf. Deze vrijgekomen warmte geeft het af aan de hr-ketel. Deze ketel maakt gebruik van deze warmte bij het verwarmen van de woning en voor het maken van warm tapwater. De warmtepomp werkt zeer efficiënt. Hierdoor kun je de energiekosten aanzienlijk reduceren. Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor het opwekken van warm water (bijv. om te douchen). Dan spreken we van een warmtepompboiler.

Lage instapprijs

Een hybride installatie vind je al vanaf €3200.

Simpele installatie

Het werkt met jouw huidige ketel en verwarming

Verantwoorde keuze

Verminder het gasverbruik met 55%. Maximaal zorgdragen!

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp kopen is zeer interessant. De aanschafprijs is laag, er zijn aantrekkelijke subsidies en je gasverbruik wordt gereduceerd, hetzelfde geldt voor de CO2-uitstoot in gemeente Ede. Een berekening? Hieronder vind je een voorbeeld (of vraag een warmtepomp offerte Deelen aan).

Besparingen realiseren met hybride warmtepompen kent 2 soorten aspecten: de totale energielasten gaan naar beneden, en de CO2-uitstoot daalt. In het schema worden twee situatie nader bekeken. Met behulp van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – voor een eenpersoonshuishouden – gemakkelijk €440 per jaarafrekening. Daarbij reduceer je de CO2 uitstoot met 2000 kilo. Goed voor jouw portemonnee en daarnaast erg milieubewust. Wellicht ook beschikbaar: hybride warmtepomp Nederhorst den Berg.

Type systeem Energieconsumptie* Energierekening* Besparen* CO2-uitstoot
Standaard CV-ketel 1900 m3 gas €1197 €0 3200 kilo
Warmtepomp 5 kW met CV-ketel 900 m3 gas + 950 kWh per jaar €757 €440 2000 kilo

* Per 12 maanden (update december 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Heb ik recht op subsidie voor mijn warmtepomp in Deelen? (update december 2020)

Uiteindelijk wil je 1 ding weten: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met prijs van het systeem, kosten van de installateur, Investeringssubsidie duurzame energie en het toekomstige energieverbruik. Je kunt aanspraak maken op de ISDE subsidieregeling. Het bestellen van een hybride warmtepomp wordt zo nog aantrekkelijker in de provincie Gelderland.

Prijs van de apparatuur

De totale kosten bestaan o.a. uit de kostprijs van het systeem. Uiteraard kost ook het installeren geld, ga uit van 30% van de productprijs. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, maar aan de andere kant daalt het gasverbruik. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Deelen.

Subsidie (ISDE) in Deelen

De overheid hanteert een royale subsidieregeling wanneer je investeert in duurzame energie als het warmtenet, biomassaketel, elektrische cv-ketels, pelletkachels, infraroodpanelen en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat je een bedrag oplevert van zo’n €2000 tot €3100. De uiteindelijke subsidie hangt af van het model, capaciteit (kW) en het energielabel. Zeer interessant dus!

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te berekenen dien je alle soorten opbrengsten en kosten met elkaar verrekenen. Kosten systeem + installatiekosten, de besparing op je energienota, en de subsidies. Meestal volgt een interessant rendement. Dat geeft doorgaans een gemiddelde terugverdientijd van 7 jaar. Voor dure systemen met aardwarmte (boring) duurt dat aanzienlijk langer.

Warmtepomp combineren met CV-ketel

Een hybride systeem is anders dan een full electric (standalone) warmtepomp. Je kiest namelijk altijd 2 of meer warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, genoeg warm tapwater, en om al jouw elektrische spullen te kunnen gebruiken moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Dit is mogelijk met allerlei combinaties. De CV-ketel blijft in huis, die is nodig als het nodig is (bijv. bij koude dagen). Vraag altijd een vakbekwame installateur in Deelen. Verder kun je zonnepanelen / zonneboilers aanschaffen. Meer daarover lees je hieronder.

Combineren met CR-ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (van bijvoorbeeld Atag en RLM) is in dit geval benodigd. De gasgestookte ketel treedt in werking wanneer dat echt nodig is. Bijvoorbeeld als de temperatuur buiten laag is. Goed om te weten: niet elke traditionele ketel is te combineren met een warmtepomp. Lees je goed in voordat jij het product gaat kopen. Bekijk ook de mogelijkheden voor: hybride systeem in Wamel installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Ede)

Een warmtepomp met cv-ketel gebruikt natuurlijk stroom. De benodigde energie kun jij uiteraard laten opwekken door je eigen zonnepanelen. Je ‘groene’ elektriciteit wordt toegepast op het verbruik van de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Een uitstekende eerste stap naar een energieneutrale woning in Deelen.

Zonneboiler

Door je eigen zonneboiler kun jij 24/7 aanspraak maken op heet water voor dagelijks gebruik, in de badkamer of om te koken. De boilers zijn er in allerlei formaten. Door te kijken naar aantal inwoners en energieconsumptie maak je de keuze voor een kleine (100 liter) of een XL-systeem (300 liter). Met innovatieve zonnecollectoren bovenop je woning wordt het water verwarmd en opgeslagen. Overdag wek je stroom op, die je zelf in de avond weer verbruikt.

Ook een hybride systeem in Deelen laten plaatsen voor vloerverwarming of radiatoren? Vraag offertes aan m.b.t. warmtepomp prijzen voor oude en nieuwe woningen!