Hybride warmtepomp Deest Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp: bezuinig €300 p/jaar


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De traditionele gasgestookte ketel (zoals Nefit, Atag, Remeha, Intergas) mag je per 2021 niet meer inruilen voor een nieuwe. Jouw “gewone” mono cv-ketel mag je dan alleen inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Populaire voorbeelden zijn zonneboiler, elektrische cv-ketel, infraroodpanelen, biomassaketel, het warmtenet of een warmtepomp. Zeker die laatste mogelijkheid is het meest interessant, maar is ook prijzig. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: het hybride warmtepomp systeem in Deest met ketel. Het best te omschrijven als een combi van warmtepomp en hr-ketel. Niet al te duur, ook voor oudere woningen, en gunstig voor de energienota. Hier analyseer je aanvullende informatie over verschillende soorten, energiekosten, werking, geschatte besparing en CO2-uitstoot.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de de oude & vertrouwde mono cv-ketel. Zeer populair in Deest. Zo’n hybride systeem is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwe huizen. Een probleemloze en betaalbare oplossing om het gasverbruik terug te dringen. Daarbovenop is het erg duurzaam. De hybride warmtepomp neemt de warmte uit ventilatielucht of omgevingslucht. Het gasverbruik beperk je met gemiddeld 82%. De hr-ketel doet alleen z’n werk als de warmtevraag erg hoog is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp kun je bestellen in verschillende varianten. Sommige modellen verwarmen puur de woning, en andere uitvoeringen regelen het warme water. Voor bijna iedere situatie is er een hybride systeem. Bedenk wel: redelijke isolatie is essentieel. Welk systeem rijmt met mijn woning? Hierna check je aanvullende details over de 2 meest gekozen opties (en bekijk Tesy systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

Sterk in opkomst: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Deest. Een speciale buitenventilator maakt gebruik van warmte uit de buitenlucht (soms lawaaierig). De gewonnen warmte gaat door een leiding naar het binnendeel. Deze converteert de buitenlucht naar warm water dat naar jouw radiatoren of vloerverwarming wordt gestuurd. De installatie zorgt dus in eerste instantie voor verwarming, de CV ketel zorgt voor heet water. Zoek jij een systeem dat ook het tapwater opwarmt? Ga dan gebruik maken van een waterboiler.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het merendeel van de huizen worden mechanisch geventileerd. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van luchtstromen uit de woning. De gewonnen warmte wordt getransporteerd naar de CV. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt voor het aansturen van radiatoren/vloerverwarming en ook voor het aanmaken van heet water. De pomp werkt zeer efficiënt. Zo houd je geld over (verlaging van het energietarief). Zet je de ventilatielucht warmtepomp in enkel voor het maken van warm tapwater? Dan noemen we dat een warmtepompboiler.

Relatief goedkoop

Een hybride systeem vind je al vanaf €2600.

Gemakkelijk aan te sluiten

Werkt ook prima met radiatoren

Duurzame oplossing

Reduceert gasverbruik met 80%. Slimme keuze!

Hoeveel kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. Het is voordelig, je kunt profiteren van subsidies en je kunt flink besparen op de energielasten en de CO2-uitstoot in gemeente Druten. Een berekening? Hieronder lees je bruikbare informatie (of vraag een warmtepomp offerte Deest aan).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp doe je aan twee kanten: je energienota valt lager uit, en de uitstoot van Co-2 gaat naar beneden. Op onze website vind je een rekenvoorbeeld. Op basis van een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in het geval van een eengezinswoning – om en nabij de €430 per kalenderjaar. Daarbij beperk je de uitstoot van CO-2 met 2050 kilo. Maandelijks minder geld uitgeven en goed voor het milieu. Op hybridewarmtepompvergelijken.nl bekijk je ook hybride warmtepomp Nederland.

Type opstellingEnergieverbruik*Energierekening*Besparing*CO2-uitstoot
Gewone CV-ketel1950 m3 gas€1228,5€03250 kilo
Warmtepomp 5 kW met Gewone CV-ketel950 m3 gas + 1000 kWh per jaar€798,5€4302050 kilo

* Per 12 maanden (update mei 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Deest? (update mei 2020)

De hamvraag blijft: wat kost een hybride warmtepomp? Je moet daarvoor rekening houden met investering van de pomp zelf, installatiewerk, eventuele subsidie en het verwachtte energieverbruik. Vaak heb je recht op een hoge subsidie (ISDE). Het bestellen van een hybride warmtepomp is vooral dit jaar erg verstandig in de provincie Gelderland.

Kostprijs

De totale kosten bestaan o.a. uit de prijs van het fysieke product. Ook de installateur is niet gratis, vaak ongeveer 40% van de verkoopprijs. Je stroomverbruik neemt toe, en het gasverbruik neemt af. Dit moet je natuurlijk wel verrekenen om een helder beeld te krijgen via een installatiebedrijf uit Deest.

ISDE Subsidie in Deest

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland faciliteert in een zeer aantrekkelijke subsidieregeling wanneer je jouw woning verwarmt met duurzame systemen als het warmtenet, pelletkachels, elektrische cv-ketels, zonneboilers, biomassaketel en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €1700 tot ongeveer € 4600. Het totale bedrag is een afgeleide van het type, vermogen (kW) en energielabel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van een hybride systeem te ramen behoor je alle variabelen in een berekening gooien. De aanschafkosten, de energiebesparingen en vanzelfsprekend de subsidie. Over het algemeen vloeit hieruit voort een aantrekkelijk rendement. Resulteert in een gemiddelde terugverdientijd van +/- 6,5 jaar. Bij de geavanceerde producten waarbij geboord moet worden (aardwarmte) duurt dat aanzienlijk langer.

Warmtepomp & CV-ketel combineren

Een hybride systeem is anders dan een volledig elektrisch (all-electric) systeem. Het werkt namelijk met minimaal twee warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, een voorraad warm water voor dagelijks gebruik, en om over genoeg elektriciteit te beschikken ben je genoodzaakt diverse energiebronnen te combineren. Dit kan jij doen met allerlei systemen. De gasketel (CV) blijft werken als het erg koud is. Vraag wel een gediplomeerde installateur in Deest. Verder kunnen jullie een zonneboiler en/of zonnepanelen kiezen. Een uitgebreide toelichting lees je hierna.

Combineren met de huidige CV ketel

Ga jij voor een hybride warmtepomp? Een geschikte HR-ketel (van een merk als Bosch en ook Rodiac) is in deze situatie benodigd. Je gasketel wordt alleen geactiveerd bij piekverbruik. Dat kan zijn op koude dagen. Belangrijk: niet elke traditionele ketel kun je combineren met een warmtepomp. Vergelijk altijd goed alle installaties voordat je tot een aankoop overgaat. Lees nu verder over hybride systeem in Wanneperveen installeren.

Zonnepanelen laten installeren (gemeente Druten)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. De stroom kun jij logischerwijs opwekken met zonnepanelen. Je ‘groene’ elektriciteit kan direct worden gebruikt door de warmtepomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Het is een goede stap vooruit richting de “0” op de gasmeter in Deest.

Zonneboiler toevoegen

Door je eigen zonneboiler kun je altijd gebruik maken van warm water om te benutten in de badkamer of voor de wasmachine. Deze systemen kun je laten plaatsen in formaten groot en klein. Op basis van het aantal bewoners en energieconsumptie ga jij voor een kleine (100 liter ) of grote variant (325 liter). Met baanbrekende zonnecollectoren op het dak kan water worden verwarmd. Overdag wek je stroom op, dat je in de avond consumeert.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Deest laten installeren voor vloerverwarming of radiatoren? Inspecteer warmtepomp prijzen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw!