Hybride warmtepomp Deil Combineer jouw CV-ketel met een warmtepomp: spaar €45 p/maand


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


De traditionele verwarmingsketel (als Vaillant, Remeha, Nefit, Atag) wordt per 2021 langzaam uitgefaseerd. Jouw oude & vertrouwde verwarmingsketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een duurzaam alternatief. Populaire voorbeelden zijn infraroodpanelen, elektrische cv-ketel, pelletkachel, het warmtenet, biomassaketel of een warmtepomp. Zo’n warmtepomp is zeer in trek, maar er hangt ook een prijskaartje aan. Gelukkig is er een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem in Deil met ketel. In feite een combi van HR-ketel en een warmtepomp. Voordelig, is geschikt voor bestaande bouw en nieuwbouw, en erg duurzaam. Hier detecteer je praktische uitleg over verschillende soorten, werking, subsidies, energiekosten enz.


Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een warmtepomp bovenop de jouw huidige ketel verwarmingsketel. Een vrij gangbare installatie in Deil. Een hybride installatie is rendabel voor wat oudere woningen en nieuwe huizen. Het is een gemakkelijke en voordelige manier om de gasrekening te drukken. Daarbovenop is het ook een heel verantwoorde keuze. De hybride warmtepomp haalt warmte uit ventilatielucht of buitenlucht. Je gasverbruik minimaliseer je zo met 82%. De hr-ketel is alleen nodig als het erg koud is.

Soorten Hybride warmtepompen

De hybride warmtepomp heb je in allerlei types. Sommige apparaten zorgen dat het aangenaam warm is in huis, en andere systemen dragen zorg voor water om te douchen. Voor bijna iedere situatie is er een rendabel type pomp. Goed om te weten: matige tot goede isolatie is benodigd. Welk systeem matcht bij mijn wensen en budget? Hierna ontdek je aanvullende details over de buitenlucht- en ventilatiepomp (of bekijk Thercon systeem).

1. Buitenlucht warmtepomp

We merken dat het in trek is: De (hybride) lucht-water warmtepomp plaatsen in Deil. Een ‘airco achtig’ toestel “vangt” warmte uit de buitenlucht (kan lawaaierig zijn). De gewonnen warmte gaat per een leiding naar het binnendeel. Deze zet de buitenlucht om naar warmte voor jouw verwarmingssysteem. Het warmtepomp-gedeelte draagt zorg voor verwarming, een CV ketel maakt dan het tapwater heet. Wil je de warmtepomp ook gebruiken voor warm tapwater? Dan heb je ook een waterboiler nodig.

2. Ventilatiewarmtepomp

Het gros van de huizen beschikken over mechanische ventilatie. De ventilatie warmtepomp maakt slim gebruik van warmte in de ventilatielucht. Deze vrijgekomen warmte gaat naar de cv-ketel. Hieruit komt energie dat wordt gebruikt om de verwarming van de woning aan te sturen en heet water voor dagelijks gebruik te faciliteren. De installatie heeft een hoog rendement. Dit betekent een lagere energierekening! Wordt de ventilatielucht warmtepomp enkel gebruikt voor de aanmaak van heet water? Dan is dit eigenlijk een warmtepompboiler.

Voordelig

Een hybride oplossing vind je al vanaf €2700.

Handige snelle montage

De installateur is er 1 dag mee bezig

Toekomstbestendig

Verminder het gasverbruik met 80%. Of 0 op de meter?

Wat kan ik besparen met een hybride warmtepomp?

Zo’n hybride warmtepomp kopen is zo gek nog niet. De investering ligt laag, er zijn aantrekkelijke subsidies en je kunt flink besparen op de energielasten en de uitstoot van CO-2 in gemeente Geldermalsen. Dat klinkt goed, maar concreet? Verderop analyseer je alles wat je moet weten (of vraag een warmtepomp offerte Deil aan).

Besparen op de kosten met een hybride warmtepomp kent 2 soorten aspecten: de totale energielasten gaan naar beneden, en de CO2-uitstoot daalt. In het schema geeft onze expert een toelichting. Dankzij een hybride warmtepompsysteem bezuinig je – in een gemiddelde eengezinswoning – al gauw €420 per 12 maanden. Bovendien beperk je de Co-2 uitstoot tot 2100 kilo. Goed voor jouw portemonnee en wel zo duurzaam. Andere regio? Bekijk nu direct alles over hybride warmtepomp Nederweert.

Type installatieStroom & Gas verbruik*Kosten stroom + gas*Besparingen*CO2-uitstoot
Reguliere CV-ketel2000 m3 gas€1260€03300 kilo
Warmtepomp 5 kW met Normale HR-ketel1000 m3 gas + 1050 kWh per jaar€840€4202100 kilo

* Berekend op jaarbasis (update juli 2020).

Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Krijg ik subsidie voor mijn warmtepomp in Deil? (update juli 2020)

Wat jij natuurlijk wil weten is: wat kost een hybride warmtepomp? Daarbij dien je rekening te houden met kostprijs, kosten van het installeren, hoogte van de subsidie en besparing om energie. Er is een speciale warmtepomp subsidie (ISDE). Het (online) bestellen van een hybride warmtepomp is dan nog interessanter in de provincie Gelderland.

Kostprijs

De totale kosten bestaan o.a. uit de winkelprijs van de warmtepomp. Uiteraard kost ook het installeren geld, ga uit van 40% van de productprijs. De warmtepomp gebruikt natuurlijk stroom, maar veel minder (duur) gas. Deze bepaling moet je natuurlijk verrekenen zodat je weet wat de investering je oplevert via een installatiebedrijf uit Deil.

Subsidie (ISDE) in Deil

De overheid heeft een historische subsidieregeling als je kiest voor milieuvriendelijke energieproducten als pelletkachels, elektrische cv-ketels, zonneboilers, infraroodpanelen, het warmtenet en warmtepompen. Ook bekend als de ‘Investeringssubsidie duurzame energie (RVO)’ wat een tegemoetkoming geeft tussen de €1200 tot €4800. Het totale bedrag is een afgeleide van het merk, het aantal KW en het energielabel. Profiteer nu het nog kan.

Terugverdientijd

Om de terugverdientijd van de hybride warmtepomp te ontdekken dien je alle variabelen optellen en berekenen. De aanschafkosten, de energiebesparingen en uiteraard je subsidie. Gewoonlijk volgt een hoog rendement. Resulteert in een gemiddelde terugverdientijd van ongeveer 8 jaar. Indien het gaat om kostbare plaatsingen met water-water en aardbronnen gaat dit naar de 12 jaar.

CV-ketel + warmtepomp combinatie

Een hybride systeem is anders dan een full electric (standalone) warmtepomp. Je bent genoodzaakt te kiezen voor meerdere warmtebronnen. Voor bijvoorbeeld instant-verwarming, heet water voor de douche en keuken, en voor voldoende elektriciteit moet jij een combinatie maken tussen energiebronnen. Je kunt denken aan tal van systemen. De gasketel (CV) blijft werken als het erg koud is. Zoek daarvoor tenminste een ervaren installateur in Deil. Bovendien kunnen jullie zonnepanelen en een zonneboiler aanschaffen. Een uitgebreide toelichting check je in onderstaande alinea.

Combineren met bestaande CV ketel

Kies je voor een hybride warmtepomp? Een (vrij) nieuw gekochte HR-ketel (van een merk als Dietrich of natuurlijk Geveke) is wel onontbeerlijk. Deze gasketel ondersteunt de warmtepomp als er opeens veel vraag naar warmte is. Bijvoorbeeld op koude dagen. Belangrijk: niet iedere ketel kun je combineren met een warmtepomp. Laat je daarom altijd goed voorlichten alvorens jij het systeem gaat bestellen. Ook interessant: hybride systeem in Wanroij installeren.

Zonnepanelen aansluiten (gemeente Geldermalsen)

Een warmtepomp met cv-ketel is best wel een stroomvreter. Deze “extra” stroom kan jij mogelijk genereren met eigen zonnepanelen. De stroom afkomstig van de panelen wordt rechtstreeks verbruikt door de pomp. Zonnepanelen in combinatie met een hybride warmtepomp hebben zichzelf vlug terugverdiend. Het is een goede stap vooruit richting de “0” op de gasmeter in Deil.

Zonneboiler toevoegen

Met een eigen zonneboiler heb je altijd de beschikking over opgewarmd water voor normaal gebruik, voor een warme douche of om te wassen. De boilers zijn er in grote en kleine versies. Door te kijken naar aantal inwoners en energieconsumptie maak je de keuze voor een kleine (150 liter) of een XL-systeem (250 liter). Met behulp van grensverleggende zonnecollectoren op het huis kan water worden verwarmd. Zo kun je overdag energie opwekken die in de avond meteen consumeerbaar is.

Willen jullie zo'n hybride systeem in Deil laten aanleggen voor vloerverwarming of radiatoren? Aanvraag warmtepomp prijzen voor nieuwe en oude huizen!